Ήρθε η ώρα να μαζέψω το φλαμούρι


Οι φλαμουριές μου έχουν βάλει τα καλά τους και οι μέλισσες έχουν στήσει πάρτι στα λουλούδια τους.


27.05.2008, 18:42
Κατηγορία: Κηπουρική

Όλη η γειτονιά μοσχοβολάει και το άρωμα τους σου τρυπάει τα ρουθούνια.  Από όσο θυμάμαι τις είχαμε φυτέψει έξω από το σπίτι όταν ήμουν πιτσιρίκι και τώρα είναι τεράστιες. Λογικά τις έχουμε γύρω στα 20-25 χρόνια.

flamouri Ήρθε η ώρα να μαζέψω το φλαμούρι

Έχουν τόσο πολλά λουλούδια που την ώρα που μάζευα το φλαμούρι, έδιωχνα τις μέλισσες από το κλαδί που διάλεγα κι αυτές με αγνοούσαν τελείως. Κοινώς την γλύτωσα χωρίς τσιμπήματα. Ωραίο συναίσθημα.

Στην αγορά το φλαμούρι συνήθως πωλείται είτε μαζί με τα φύλλα, είτε μόνο τα άνθη. Προσωπικά προτιμώ να το μαζεύω μαζί με τα φύλλα.

flamouri1 Ήρθε η ώρα να μαζέψω το φλαμούρι

Φυσικά ήταν αδύνατον και άσκοπο να μαζέψω όλο το φλαμούρι των δέντρων, οπότε μάζεψα δυο μικρά τελαράκια. Το υπόλοιπο στα χαμηλότερα κλαδιά το μαζεύουν διάφοροι περαστικοί γείτονες και τα ψηλότερα κλαδιά συνεχίζουν να τα χαίρονται οι μέλισσες.

Σας άρεσε η δημοσίευση μας; Προσθέστε μας στο Facebook!

4 σχόλια στο “Ήρθε η ώρα να μαζέψω το φλαμούρι”

  1. ομορφο ειναι να εχεις κηπο και μαλιστα με δεντρα…
    εμενα η φλαμουρια μου θυμιζει ενα ποιημα που μαλλον το ξερεις…

    “στην βρυση την βουνισια σιμα ειν’ η φλαμουρια,
    στον ισκιο της καθομουν να ονειρευτω συχνα….

    αληθεια που τα χρησιμοποιεις αυτα τα ανθη και τα φυλλα που κοβεις;

  2. magica

    Καλησπέρα brexians, όντως πρέπει να είναι όμορφο να έχεις κήπο. Εγώ πάντως σίγουρα δεν έχω, οι φλαμουριές είναι φυτεμένες σε πεζοδρόμιο πόλης.
    Τα φύλλα και τα άνθη τα χρησιμοποιούμε ως τσάι βασικά. Νόμιζα πως ήταν αρκετά γνωστό αυτό στην Ελλάδα. Κάνει πολύ καλό στο βηχα το χείμωνα.

  3. tks for the tip…

  4. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει…έχω αρκετές γλάστρες στην βεράντα..φέτος φύτεψα μια λεμονιά και μια πορτοκαλιά σε μεγάλες γλάστρες, μόνο που στο χώμα έχουν μαζευτεί πολλά μυγάκια..δεν θέλω να χρησιμοποιήσω κάτι χημικό..τι μπορώ να κάνω;

Προσθέστε κάτι...