Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό όταν διάβασα την περίεργη απόφαση που πήρε ένας δικαστής ήταν οι παλιές τιμωρίες για τα παιδιά.
Θυμάστε τις παλαιότερες τιμωρίες που έδιναν οι δάσκαλοι στους πιτσιρικάδες;
Εννοώ εκείνες με το ένα πόδι ψηλά στη γωνία ή το να γράψεις 1000 φορές ότι δε θα ξανακάνεις μια κακιά πράξη. Ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό όταν διάβασα την περίεργη απόφαση που πήρε ένας δικαστής για να τιμωρήσει έναν νεαρό.
Ο 22χρονος Shane McQuillan από το Wisconsin μια μέρα που είχε πιεί μερικά ποτηράκια παραπάνω στούκαρε το αυτοκίνητο του στις πύλες της τοπικής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων.
Ο δικαστής που δεν ήθελε τόσο να τον τιμωρήσει αλλά περισσότερο να τον κάνει να καταλάβει το λάθος του, του πρότεινε λοιπόν να διαλέξει ανάμεσα σε 20 ημέρες φυλάκισης ή σε μια ημέρα που θα δήλωνε στον κόσμο ότι αυτό που έκανε ήταν χαζό.
Φυσικά το να βρεθείς στη φυλακή δεν είναι και η πιο ευχάριστη εμπειρία, οπότε ο νεαρός διάλεξε την δεύτερη επιλογή και πέρασε ένα οχτάωρο στο σημείο που στούκαρε το αυτοκίνητο του με μια επιγραφή που έγραφε πως “ήταν χαζός”.
Πανέξυπνος δικαστής!










Εγώ πάλι γιατί θεωρώ αυτόν τον δικαστή πανέξυπνο βασανιστή! Εγώ στην θέση του νεαρού θα διάλεγα την φυλακή από την αυτογελοιοποίηση.
Χμ 20 ημέρες στη φυλακή πιθανότατα μαζί με διάφορους έγκλειστους από καιρό και πιθανόν επικίνδυνους τύπους αντί για ένα οχτάωρο με μια ταμπέλα που είναι αν μη τι άλλο είναι ειλικρινέστατη;
είσαι σίγουρη;