Εκδήλωση: Οι Λαζαρίνες στην Κοζάνη


Σάββατο του Λαζάρου σήμερα και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας υπάρχουν τοπικά έθιμα και διοργανώνονται πολιτιστικές και λαογραφικές εκδηλώσεις.


11.04.2009, 9:43
Κατηγορία: Πάσχα

Στην Κοζάνη θα μπορέσετε να τις παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις για τις “Λαζαρίνες” στο Δήμο Αιανής.

lazarines Εκδήλωση: Οι Λαζαρίνες στην Κοζάνη

Λαζαρίνες - phoyo: aiani.gr

Συγκεκριμένα το Σάββατο του Λαζάρου στις 2 το μεσημέρι στην Αιανή μικρές Λαζαρίνες 6-16 χρόνων σε παρέες επισκέπτονται όλα τα σπίτια χορεύοντας και τραγουδώντας τα Λαζαριάτικα, στις 5.30 απόγευμα αναβιώνει το έθιμο της γάστρας στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ο τρανός χορός «Τσιντσιρό» από τις Λαζαρίνες όλων των ηλικιών στην κεντρική πλατεία, ενώ στις 8 το βράδυ στο «Κονάκι» των Λαζαρίνων στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου θα γίνει γλέντι με παραδοσιακά Λαζαριάτικα τραγούδια και εδέσματα.

Στο Δ.Δ Αγίας Παρασκευής στς 4 το μεσημέρι στο Κονάκι των Λαζαρίνων στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου στο Δημοτικό Σχολείο παρατίθεται τραπέζι με παραδοσιακά εδέσματα και Λαζαριάτικα τραγούδια, ενώ θα ακολουθήσει στις 5 το απόγευμα Χορός των Λαζαρίνων όλων των ηλικιών στην πλατεία του χωριού.

Στο Δ.Δ Ροδιανής στις 4 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί χορός των Λαζαρίνων όλων των ηλικιών στην πλατεία του χωριού. Στη συνέχεια επίσκεψη στα σπίτια του χωριού χορεύοντας και τραγουδώντας τα Λαζαριάτικα, ενώ στις 5 το απόγευμα στο Κονάκι των Λαζαρίνων στην αίθουσα του συλλόγου γυναικών «Η Ωραία Ελένη» στο Δημοτικό Σχολείο θα παρατεθεί τραπέζι με παραδοσιακά εδέσματα και Λαζαριάτικα τραγούδια.

Σας άρεσε η δημοσίευση μας; Προσθέστε μας στο Facebook!

Προσθέστε κάτι...