Εμποδίστηκε η ελληνοποίηση 485 κιλών κρεάτων και κατασχέθηκαν 2,2 τόνων από τη Νομαρχία Πειραιά στην Κρεαταγορά του Ρέντη.
Εμποδίστηκε η ελληνοποίηση 485 κιλών κρεάτων και κατασχέθηκαν 2,2 τόνων από τη Νομαρχία Πειραιά στην Κρεαταγορά του Ρέντη.

Photographer: marcelgermain
Τα κρέατα θα κατέληγαν ως νωπά και εγχώρια στην ελληνική αγορά 485 ενώ σύμφωνα με την επισήμανσή τους ήταν κατεψυγμένα και προερχόμενα από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κατά τη διάρκεια των νυκτερινών ελέγχων οι κτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά κατέσχεσαν ως ακατάλληλα για κατανάλωση σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία συνολικά 2.227 κιλά παραπροϊόντα κρέατος και σφάγια χοιριδίων και συγκεκριμένα :
- 485 κιλά χοιριδίων που εμφανίζονταν στο τιμολόγιο πώλησης ως νωπά εγχώρια ενώ σύμφωνα με την επισήμανσή τους ήταν κατεψυγμένα προέλευσης Ε.Ε., ιδιοκτησίας της εταιρείας Ποδόγυρος Βασίλης Μον. ΕΠΕ (με δελτίο αποστολής από τη Φάρμα Ελλάς)
- 1.092 κιλά ποδαράκια και συκωταριές αρνίσιες προέλευσης Ισπανίας διότι βρέθηκαν αν και νωπά να φυλάσσονται στην κατάψυξη, ιδιοκτησίας της εταιρείας Grevin ΑΕΒΕ
- 700 κιλά γλυκάδια αρνίσια προέλευσης Ισπανίας διότι βρέθηκαν αν και νωπά να φυλάσσονται στην κατάψυξη, ιδιοκτησίας της εταιρείας Κρέκα ΑΕ
Οι ενδιαφερόμενοι άσκησαν το δικαίωμα της ένστασης και για την οριστική τύχη των προϊόντων θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή, ενώ στη συνέχεια θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.
Οι κτηνίατροι της Νομαρχίας την τελευταία εξαετία έχουν κατασχέσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια κιλά τρόφιμα ζωικής προέλευσης, όπως κρέατα, αλιεύματα, γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία κρίθηκαν ως ακατάλληλα για κατανάλωση.









