Τα domain .eu θα είναι διαθέσιμα στις γλώσσες της ΕΕ και φυσικά και στα Ελληνικά

Νέοι κανόνες όσο αφορά στα domain .eu θα δώσουν τη δυνατότητα στον κόσμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κατοχυρώνει domain names στη γλώσσα και το αλφάβητο του

magica
27.06.2009, 15:19
Κατηγορία: Διαδίκτυο

 Τα domain .eu θα είναι διαθέσιμα στις γλώσσες της ΕΕ και φυσικά και στα ΕλληνικάΈχουμε νέους κανόνες όσο αφορά τα domain .eu που θα δώσουν τη δυνατότητα στον κόσμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κατοχυρώνει domain names στη γλώσσα και το αλφάβητο του.

Μέχρι τώρα αυτό δεν ήταν δυνατό μια και μπορούσες να καταχωρήσεις domain names που περιέχουν γράμματα του λατινικού αλφαβήτου ενώ πλέον θα μπορεί κάποιος να καταχωρεί ονόματα σε ελληνικό ή κυριλλικό αλφάβητο, κάτι που θα δώσει μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης στην επέκταση .eu

Η διαθεσιμότητα των ονομάτων χώρου σε μη λατινικό αλφάβητο θα ξεκινήσει κάποια στιγμή φέτος και φαντάζομαι πως οι ενδιαφερόμενοι θα δώσουν μάχη για να καταχωρήσουν τα επιθυμητά μικρής έκτασης domain names.

Προσωπικά δε μπορώ να πω ότι συμπαθώ ιδιαίτερα τα domain με ελληνικούς χαρακτήρες μια και ο χρήστης πρέπει να πραγματοποιήσει αλλαγή γλώσσας για να μπορέσει να γράψει ολόκληρο το domain μαζί με την επέκταση του, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει δύο γλώσσες για να γράψει μια διεύθυνση ιστοτόπου.

Όσον αφορά τα domain names .eu μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν καταχωρηθεί περίπου 3.000.000 ονόματα, ενώ η χώρα μας έχει καταχωρήσει μόνο 25.315 ονόματα χώρου.

[via Rapid]

Σας άρεσε η δημοσίευση μας; Προσφέρουμε Δωρεάν Συνδρομή!

Προσθέστε κάτι...