Μαγεία Χριστουγέννων στην Βιέννη


Στην Βιέννη η περίοδος των Χριστουγέννων είναι κάτι παραπάνω από γιορτινή, είναι θεσμός.


12.12.2009, 19:36
Κατηγορία: Ταξίδια

Πέρα από τον στολισμό της Βιέννης που διαμορφώνουν το παραμυθένιο τοπίο της, οι διάφορες χριστουγεννιάτικες αγορές, Christkindlmarkt (Κριστκιντλμάρκτ, αγορά του αγγέλου των Χριστουγέννων) πλημμυρίζουν από κόσμο.

IMG 7455 500x375 Μαγεία Χριστουγέννων στην Βιέννη

by ThirdEye

Αυτές οι αγορές έχουν μια παράδοση 700 ετών στην περιοχή της Βιέννης. Εκεί μπορεί να βρει κανείς ζεστό κρασί (Γλουβαϊν, Glühwein), Πούνς (Punsch), γλυκές και αλμυρές λιχουδιές (καραμελωμένoυς ξηρούς καρπούς αλλά και παραδοσιακά λουκάνικα ή πατάτες φούρνου), χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια αλλά και κοσμήματα και ξύλινα παιχνίδια.

IMG 7463 500x375 Μαγεία Χριστουγέννων στην Βιέννη

By ThirdEye

Κεντρικότατες είναι οι χριστουγεννιάτικες αγορές του δημαρχείου της Βιέννης, και των καλοκαιρινών ανάκτορων Schönbrunn.

IMG 7461 500x375 Μαγεία Χριστουγέννων στην Βιέννη

by ThirdEye

Το παραμύθι των γιορτών σταματά στις αγορές. Η μεγάλη στιγμή της πόλης είναι η Πρωτοχρονιά. Με την αλλαγή του χρόνου ακούγεται η παλιά καμπάνα της Μητρόπολης του Αγίου Στεφάνου και η πόλη λάμπει από τα φώτα των πυροτεχνημάτων. Οι Βιεννέζοι  χορεύουν βαλς πάνω στην αλλαγή του χρόνου μέσα στο κρύο. Μια εικόνα που δεν την ξεχνάω εύκολα και με κάνει να χαμογελάω όποτε την θυμάμαι. Το παραμύθι δένει τέλεια όταν η σκηνή πλαισιώνεται και από χιόνι.

Σας άρεσε η δημοσίευση μας; Προσθέστε μας στο Facebook!

Προσθέστε κάτι...