1.12.2010 - Updated 19.07.2017 - Μαίρη Χαρίσκου – 3 ΣΧΟΛΙΑ

Πάμε να φτιάξουμε όμορφους χειροποίητους χιονάνθρωπους για να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας

Συνεχίζουμε τις δημοσιεύσεις μας για τα φτηνά χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι.

Μετά τα μανιτάρια μας σειρά έχει ο χιονάνθρωπος από αλατοζύμη.

Για να τον φτιάξουμε θα χρειαστούμε φυσικά αλατοζύμη, απλή χωρίς χρώματα, τη συνταγή της οποίας τη γράψαμε ήδη εδώ. Θα χρειαστούμε επίσης μια οδοντογλυφίδα, ένα κομμάτι σύρμα εύκαμπτο αλλά σκληρούτσικο και ακρυλικά χρώματα ζωγραφικής. Επίσης καλό θα ήταν να έχουμε και κάποιο βερνίκι για το περάσουμε ένα χέρι στο τέλος.

Η κατασκευή του δεν είναι δύσκολη, ειδικά εφόσον έχετε φτιάξει κανονικό χιονάνθρωπο στη ζωή σας.

Φτιάχνουμε 3 μπαλίτσες τη μια μικρότερη από την άλλη για το σώμα και το κεφάλι του χιονάνθρωπου. Περνάμε τις δυο μεγαλύτερες μπάλες στο σύρμα και αφήνουμε λίγο ακόμα για να περάσει και η μπαλίτσα του κεφαλιού αλλά χωρίς να τη διαπεράσει το σύρμα και βγει από την άλλη πλευρά. Στη συνέχεια τσακίζουμε το σύρμα από την κάτω πλευρά ώστε να μπορεί να σταθεί ο χιονάνθρωπος μας στο τραπέζι.

Με ένα μικρό κομματάκι αλατοζύμης φτιάχνουμε τη μύτη του χιονάνθρωπου που έχει το σχήμα καρότου και το κολλάμε στο κεφάλι. Γενικά κολλάει εύκολα αν ζοριστείτε σαλιώστε λίγο το δάχτυλο σας και ακουμπήστε το σημείο που γίνεται η ένωση (αλατοζύμη είναι δε παθαίνετε τίποτα).

Με την οδοντογλυφίδα κάντε 2 τρυπούλες για μάτια και 5-6 τρυπούλες για χαμόγελο.

Φτιάξτε ένα σκουληκάκι από αλατοζύμη και πατήστε το με το δάχτυλο σας να γίνει σαν κορδέλα. Με ένα μαχαίρι κόψτε το κατά μήκος ώστε να έχετε μια καλοφτιαγμένη κορδελίτσα για κασκόλ. Στις άκρες του κόψτε το σε 3 σημεία για να δημιουργηθούν τα κρόσια. Περάστε το κασκόλ στο λαιμό του χιονάνθρωπου σας.

Τώρα φτιάξτε 4 μικρές μπαλίτσες για τα κουμπάκια του χιονάνθρωπου και κολλήστε και και αυτά.

Κόψτε την οδοντογλυφίδα στη μέση και απο τις πλευρές που είναι η μύτη περάστε τες στο μεσαίο μπαλάκι του χιονάνθρωπου για να γίνουν τα χέρια του.

Ψήστε το καλά στο φούρνο σας για να σκληρύνει και αφού κρυώσει βάψτε το με τα ακρυλικά χρώματα και πινελάκι. Αφου τελειώσετε μπορείτε να το βερνικώσετε για γυαλίσει αλλά και για να διατηρηθεί καλύτερα.

Στερεώστε το στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας με το συρματάκι της βάσης.

Καλές και δημιουργικές γιορτές να έχετε!