12.11.2014 - Μαίρη Χαρίσκου

Αναρωτιέστε τι ακριβώς συμβαίνει όταν παραγγέλνετε κάτι μικρό από Ασία μέχρι να φτάσει σπίτι σας; Ας το δούμε

Παλιά φοβόμουν να παραγγείλω οτιδήποτε από Ασία. Μετά είπα να το δοκιμάσω με πολύ φτηνά πράγματα που είχαν δωρεάν αποστολή και η αξία τους ήταν γύρω στα 1-2 ευρώ.  Δεν είχα να χάσω και τίποτα άλλωστε το ποσό ήταν μικρό, ας πουμε το πρώτο που παράγγειλα ήταν ένα χριστουγεννιάτικο κουπ-πατ από το ebay.

Αφού είδα ότι οι φάκελοι έρχονται κανονικά άρχισα να ανοίγομαι και να παραγγέλνω κανονικά και από άλλα site της Ασίας.  Το “ανοίγομαι” είναι και πάλι σχετικό, δεν έχω ξεπεράσει τα 20 ευρώ, δηλαδή δεν έχω παραγγείλει ποτέ ακριβά ηλεκτρονικά ή αντικείμενα μεγάλου όγκου. Αυτό το λέω γιατί δε ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει με αυτά κι αν περνάνε από τελωνεία.

Θα σας δείξω screenshot από μια παραγγελία που έκανα στις 23 Οκτωβρίου και έφτασε σήμερα 12 Νοεμβρίου. σύνολο χρειάστηκε 20 μέρες δηλαδή. Τα δέματα από Ασία μπορεί να έρθουν και αργότερα να πιάσουν δηλαδή το μήνα και βάλε, 20 μέρες συνήθως είναι το μίνιμουμ αν και μου έχει τύχει να έρθει κάτι μέσα με 1 εβδομάδα.

Όταν παραγγείλουμε κάτι με ταχυδρομείο της Σιγκαπούρης, το δέμα ετοιμάζεται και αποστέλλεται αρχικά στη Σιγκαπούρη. Από κει και πέρα μπορούμε να ελέγχουμε που βρίσκεται, μέσω του tracking code που μας δίνει ο αποστολέας, στην ιστοσελίδα του ταχυδρομείου της Σιγκαπούρης, στη συνέχεια μπορούμε να ελέγχουμε και από το δικό μας ταχυδρομείο των ΕΛΤΑ.

sigapouri-ellada

Βλέπετε και μόνη σας τη διαδικασία μέσω της εικόνας που σας έφτιαξα από τις ιστοσελίδες των δύο ταχυδρομείων. Αρχικά χρειάστηκε μια βδομάδα μέχρι να πάει στο ταχυδρομείο της Σιγκαπούρης .

Λείπει μονο ένα μήνυμα, το πρώτο που ήταν κάτι σαν Information Received που σήμαινε ότι το ταχυδρομείο της Σιγκαπούρης ενημερώθηκε ότι θα λάβει το δέμα από τον αποστολέα.

Γενικά στις αποστολές από Ασία πολλές φορές μπορούμε να διαλέξουμε διάφορα ταχυδρομεία. Της Κίνας που δε το προτιμάμε, της Σιγκαπούρης, της Σουηδίας ή των Ελβετικών ταχυδρομείων.

Πάντα επιλέγουμε όμως απλό ταχυδρομείο και όχι κούριερ γιατί εκτός του ότι είναι πανάκριβο θα περάσει σίγουρα από τελωνείο.

Αν παραγγείλω κάτι άλλο με διαφορετικό ταχυδρομείο θα κοιτάξω να βγάλω παρόμοιες εικόνες. Το συγκεκριμένο όπως είπα αφορά μονο το ταχυδρομείο της Σιγκαπούρης.