2.08.2017 - Μαίρη Χαρίσκου – 1 ΣΧΟΛΙΟ

Μια από τις μεγαλύτερες διαφωνίες στις κουζίνες των νοικοκυρών αφορά στα κεφτεδάκια και συγκεκριμένα στο αλεύρωμα τους πριν το τηγάνισμα

Κεφτεδάκια αγαπημένα, κεφτεδάκια λατρεμένα από μικρούς και μεγάλους. Δε ξέρω αν υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε κρέας και δε λατρεύουν τα κεφτεδάκια. Τρυφερά και μαλακά, κατάλληλα για μικρούς και μεγάλους, είτε έχουν δόντια είτε όχι, τεμπέλικο μάσημα και έκρηξη γεύσης στον ουρανίσκο μας. Και τα τέλεια κεφτεδάκια έχουν πολλές εκδοχές ανάλογα με τις συνήθειες του κάθε σπιτιού. Κι αυτές οι συνήθειες προκαλούν τις μαγειρικές διαμάχες.

Μας αρέσουν οι μαγειρικές διαμάχες και μια από αυτές αφορά στο αλεύρωμα πριν να ρίξουμε τα ζυμωμένα κεφτεδάκια μας στο καυτό λάδι. Άλλοι ορκίζονται ότι το κεφτεδάκι θέλει αλεύρωμα και άλλοι θεωρούν ότι τα κάνει βαριά επειδή ρουφάει λάδι το αλεύρι όπως τηγανίζονται.

Προσωπικά δεν έχω καταλήξει ακόμα αν προτιμώ να τα αλευρώνω ή όχι, νομίζω μου αρέσουν και στις δύο εκδοχές τους. Οπότε λειτουργώ ανάλογα με τα κέφια και το χρόνο μου. Είναι ένα βήμα παραπάνω άλλωστε, μη σου πω και περισσότερα γιατί μετά έχεις και το καθάρισμα του πιάτου από το αλεύρι.

Πως αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια;

Όπως και έχει το αλεύρωμα των κεφτεδακίων θεωρείται από πολλούς ένα από τα μεγάλα μυστικά για τα τέλεια κεφτεδάκια και δε γινόταν να μη το αναφέρουμε στις φαγητολαγνείες του SheBlogs.eu. Δοκιμάστε και τις δύο εκδοχές και επιλέξτε αυτή που προτιμάτε. Δεν είναι τίποτα, απλά θέλει να ρίξεις λίγο αλεύρι σε ένα πιάτο και να κυλήσεις τα κεφτεδάκια σου για να παναριστούν στο αλεύρι.

Εσείς τα αλευρώνετε τα κεφτεδάκια σας; Ναι;  Όχι; πείτε μας τι προτιμάτε και γιατί. Αν και το πιθανότερο είναι να μας πείτε ότι έτσι τηγάνιζε τα κεφτεδάκια η μαμά σας.