Αποξηραίνω πιπεριές για τηγάνι

Οι περιπέτειες στον κόσμο της αποξήρανσης συνεχίζονται με πράσινες πιπεριές για τηγάνι.

SheBlogs.EU από - Τελευταία ενημέρωση: 31.07.2015

Πριν λίγες μέρες όπως έπινα καφέ με τη μάνα μου ανέφερα πως σκέφτομαι να δοκιμάσω να αποξηράνω απλές πράσινες πιπεριές για τηγάνι ώστε να δω αν γίνονται καλές.

Πιπεριές έχω ξαναξεράνει, δεν ήταν η πρώτη φορά. Οι αποξηραμένες πιπεριές φλωρίνης γίνονται καταπληκτικές ενώ οι κίτρινες πιπεριές για γεμιστά είχαν γίνει καφέ και δε μου άρεσαν καθόλου. Ουσιαστικά αυτό που έμενε να δοκιμάσω ήταν οι πιπεριές κέρατο για τηγάνι.

Για να μη τα πολυλογώ, χθες όπως ξύπνησα άρχισε να με φωνάζει η μάνα μου, ανέβηκα να δω τι θέλει και μου δωσε πεσκέσι ένα ταψί με κομμένες πιπεριές για να τις ξεράνω.

apoksiramenes-piperies-1

Δε το χα στο πρόγραμμα και ούτε είχα σκοπό να τις κόψω τόσο μικρά κομμάτια αλλά αφού ετοιμάστηκαν ήδη τις πέταξα στον αποξηραντή.

Χρειάστηκαν 8 ώρες για να ξεραθούν και συρρικνώθηκαν αρκετά.

apoksiramenes-piperies-2

Φυσικά κάθε φορά που δοκιμάζω κάτι νέο στον αποξηραντή κάνω και το test-drive του, που μεταφράζεται σε “βάζω μια μικρή ποσότητα αποξηραμένου να βράσει στο μπρίκι”.

apoksiramenes-piperies-4

Οι πιπεριές επανήλθαν αρκετά καλά και μπήκαν στο πρόγραμμα πλέον για μεγαλύτερη ποσότητα. Άλλωστε οι πιπεριές είναι αρκετά φτηνές το καλοκαίρι μπορώ να κάνω όσες θέλω.

apoksiramenes-piperies-3

Το χειμώνα θα γίνουν μια χαρά φαγάκι με τυράκι ή σαλτσούλα.

Υ.Γ Μη τις βλέπετε που κιτρινοπορτοκαλίζουν, συνήθως όταν αγοράζω πιπεριές για τηγάνι αν έχει τέτοιες ανάμεσα στις πράσινες τις προτιμώ. Ουσιαστικά είναι οι ίδιες πιπεριές, απλά άρχισαν να κοκκινίζουν.

One response to “Αποξηραίνω πιπεριές για τηγάνι”

  1. Noname says:

    Εδώ και 2 χρόνια έχω μια μικρή ποσότητα αποξεραμένου μανιταριού (πλευρώτους) σε γιάλινο βαζάκι. Δεν έχει πάθει απολύτως τίποτα, και όταν μπεί στο φαγητό, του δίνει την ίδια γεύση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *