Τα δικαιολογητικά της πολιτικής βάφτισης ή ονοματοδοσίας

Εάν αποφάσισες να γλιτώσεις τα έξοδα της βάφτισης, δεν είσαι πολύ της εκκλησίας ή δεν έχεις χρόνο για τρέξιμο, μπορείς να επιλέξεις πολιτική βάφτιση ή ονοματοδοσία.

SheBlogs.EU από - Τελευταία ενημέρωση: 5.07.2011

Πρόκειται για τον πλέον εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και ανώδυνο τρόπο να δώσεις όνομα στο παιδί σου αν δε σε νοιάζουν και πολύ τα έθιμα ή εάν δεν σου περισσεύει σέντσι! :)

Photographer: marclehmann

Τόπος
Η ονοματοδοσία δεν γίνεται στην εκκλησία, δεν χρειάζεται νονούς και ειδικά ρούχα ή σταυρό. Γίνεται είτε στον δήμο που έχουν δηλώσει μόνιμη κατοικία οι γονείς είτε στο Ληξιαρχείο που δήλωσες τη γέννηση του μωρού.

Αστυνομικές ταυτότητες γονέων (ή διαβατήρια)
Απαραίτητα για την συμπλήρωση του εντύπου με το όνομα και τα στοιχεία του παιδιού. Θα χρειαστούν αμέσως πριν την ονοματοδοσία.

Εξουσιοδότηση
Για να γίνει η ονοματοδοσία, σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρίσκεστε εκεί και οι δύο γονείς, είναι απαραίτητη μία εξουσιοδότηση του απόντα που θα λέει το όνομα του παιδιού, πότε γεννήθηκε και θα έχει υπογραφή.

Κατάθεση δήλωσης βάπτισης
Μην ξεχάσεις να καταθέσεις την δήλωση της βάφτισης στο Ληξιαρχείο της περιοχής σου, μέσα σε εξήντα ημέρες από την ημέρα της ονοματοδοσίας.

Να σου ζήσει!

5 responses to “Τα δικαιολογητικά της πολιτικής βάφτισης ή ονοματοδοσίας”

 1. περαστικος says:

  Πολιτική βάπτιση δεν υπάρχει σαν όρος γιατί απλά δεν υπάρχει καμία βάπτιση, οπότε σκέτο Ονοματοδοσία είναι το σωστό. Φυσικά η βάπτιση δεν είναι έθιμο όπως για παράδειγμα το βάψιμο των αυγών ή τα βεγγαλικά το πάσχα αλλά σημαντικότατο θρησκευτικό μυστήριο.

 2. Κοίτα, δίκιο έχεις και στα δύο αν το πολίτικαλ κορέκτνες του SheBlogs ήταν στο on. Δεν είναι όμως. :P

 3. Κ.ΚΑΚ says:

  1) Η ονοματοδοσία είναι η υποχρεωτική διαδικασία απόκτησης νόμίμου ονόματος.
  2) Η βάπτιση είναι η απόκτηση θρησκεύματος. Μάλιστα μπορεί να τελεστεί η βάπτιση και να μην δηλωθεί στο Ληξιαρχείο.

  Κατά συνέπεια το 1 είναι υποχρεωτικό για όλους όσους γεννιούνται στην Ελλάδα, ασχέτως αν βαπτίστηκαν ή όχι.
  Η βάπτιση από νομικής άποψης-υπόστασης δεν έχει καμία σχέση με την ονοματοδοσία. Κατά συνέπεια όλοι οι γονείς υποχρεούνται στο Ληξιαρχείο να προβούν σε Ονοματοδοσία ασχέτως αν έχουν βαπτίσει ή όχι το τέκνο τους.

 4. ΝΙΚΟΣ says:

  Τελικά πότε θα σταματήσει αυτή η φασιστική συνήθεια της θρησκευτικής βαπτισης βρεφών που δεν έχουν καμία συναίσθηση της συμμετοχής τους σε αυτό το θρησκευτικό ΄΄μυστήριο΄΄ ; Οι πρώτοι χριστιανοί είχαν τουλάχιστον την ευθιξία να βαπτίζουν τα παιδιά τους μετά την ενηλικίωση τους.

 5. Η τελευταία σου παράγραφος «Μην ξεχάσεις…» αντιβαίνει σε όλα όσα έχεις πει παραπάνω. Αν κάποιος δεν θέλει να κάνει θρησκευτική βάπτιση, τι να μην ξεχάσει να καταθέσει; Η βάπτιση είναι προαιρετική και η δήλωση βάπτισης κατατίθεται στο Ληξιαρχείο, για να δηλωθεί το ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ.

  Η πολιτική ονοματοδοσία είναι πράξη ανεξάρτητη από κάθε είδους θρήσκευμα. Συνεπώς, καλό θα ήταν να διαγράψεις την τελευταία παράγραφο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *