29.09.2010 - Μαίρη Χαρίσκου – 6 ΣΧΟΛΙΑ

Μια Χριστουγεννιάτικη φαρσοκωμωδία εις βάρος των πολιτών της Θεσσαλονίκης σας αναμένει αυτά τα Χριστουγέννα

Η πρώτη μου αντίδραση μόλις διάβασα το σχετικό άρθρο της εφημερίδας Μακεδονία για τη Χριστουγεννιάτικη Θεσσαλονίκη ήταν ένα πλατύ χαμόγελο που συνοδεύτηκε από μια διάθεση να ψάξω να βρω που γίνονται οι αιτήσεις για καλικάντζαρους.

Και τι δεν είχε αυτό το άρθρο! Μια μαγική πόλη 16 στρεμμάτων, ένας θεσμός αντίστοιχος με το πατρινό καρναβάλι, ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως πόλης των Χριστουγέννων, μια πρωτοβουλία με προοπτική δεκαετίας, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης κουλουπου, κουλουπού κουλουπού…

Ε τι να κάνω κι εγω; Έβγαλα τη στολή του καλικάντζαρου από το μπαούλο κι άρχισα να την ετοιμάζω. Όσο περίμενα να ξεμυρίσει από την ναφθαλίνη όμως, κάτι μου πήγαινε στραβα. Κι έκανα αυτό που δεν έκανε ή δεν έπρεπε να κάνει η δημοσιογράφος του άρθρου που πιθανότατα βασίστηκε σε κάποιο δελτίο τύπου για το άρθρο της. Μια μικρούλα τοσοδούλα αναζήτηση στο google για την εταιρία που ανέλαβε την διοργάνωση σε συνεργασία με την HELEXPO.

Το παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο χωριό άρχισε να καταρρέει σαν κακοστημένος πύργος από τραπουλόχαρτα και ο θυμός να κοκκινίζει το καλικαντζαρένιο μου πρόσωπο.

H Θεσσαλονίκη των Χριστουγέννων - Μια κακοστημένη φάρσα  - Μια Χριστουγεννιάτικη φαρσοκωμωδία εις βάρος των πολιτών της Θεσσαλονίκης σας  αναμένει αυτά τα Χριστουγέννα

Αυτό που δε μας είπε η δημοσιογράφος είναι οτι η διοργάνωση δεν ειναι ουσιαστικά τίποτα διαφορετικό από ένα περιφερόμενο τσίρκο. Ένα ετοιματζίδικο event χωρίς καμία πρωτοτυπία.

Σαφώς ήξερα εξαρχής πως υπήρχε ήδη η Ονειρούπολη της Δράμας αλλά το θέμα μου δεν ήταν εκεί παρόλο που οι φίλτατοι δραμινοί άρχισαν ήδη να αφρίζουν από το κακό τους. Ίσως στο βάθος του μυαλού μου να ήθελα να πιστεύω πως θα ήταν κάτι μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο μια και η θεσσαλονίκη είναι μεγαλύτερη πόλη. Ετοιμάστηκα να το στηρίξω με κάθε τρόπο παρόλο που ήξερα πως αυτό σήμαινε πως θα πλακωθω με αγαπητούς φίλους που θεωρούν κιτσάτο οτιδήποτε χριστουγεννιάτικο. Είχα κάθε καλή διάθεση να το αγαπήσω για πέντε ολόκληρα λεπτά μέχρι που κατέρρευσε από μόνο του.

Η Attract productions δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από το τσίρκο Medrano. To ίδιο event στήθηκε πέρσι στην Αθήνα. Ολόιδιο. Η ιστοσελίδα της περσινής διοργάνωσης υπάρχει ακόμα αν και σύντομα φαντάζομαι πως θα ανανεωθεί αλλάζοντας τα σχετικά τοπογραφικά για να μη ζοριζόμαστε και πολύ. Τα άλλα μπορούν να παραμείνουν ίδια. Αλλά ας δούμε τι διαβάζουμε στην ιστοσελίδα αυτή για το Christmas Magic World. Τα bold δικά μου.

Από τα φετινά Χριστούγεννα, η Αθήνα θα γίνει το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων, χάρις σε μία πρωτοποριακή ιδέα που υλοποιείται για πρώτη φορά, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.
Στις 21 Νοεμβρίου 2009, το Christmas Magic World ανοίγει τις πόρτες του στον προαύλιο χώρο του Θεάτρου Badminton, για να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες, που μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2010 θα ταξιδέψουν στη μαγεία των Χριστουγέννων.
Το Christmas Magic World είναι το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο πολλαπλών εκδηλώσεων. Ένας παραμυθένιος χριστουγεννιάτικος κόσμος έκτασης 6 στρεμμάτων, που για 7 εβδομάδες μάς περιμένει όλους, μικρούς και μεγάλους, για να μπούμε στο κλίμα των γιορτών, να κάνουμε τις αγορές μας, να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε δύο κορυφαίες παραστάσεις στο Θέατρο Badminton.

Ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι για ανθρώπους κάθε ηλικίας, για όλη την οικογένεια, που θα εξελίσσεται σε τέσσερις παράλληλους άξονες, όπου όλοι θα συμμετέχουν ενεργά:
– Christmas Magic SHOW
– Christmas Magic MARKET
– Christmas Magic KINDERLAND
– Christmas Magic FUNPARK

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 10.00 – 22.00 καθημερινά ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ουσιαστικά όπως βλέπετε η μόνη πρωτοτυπία στο όλο στόρυ είναι το εισιτήριο εισόδου. Στην Αθήνα ήταν δωρεάν ενώ εμείς θα πλερώνουμε 4 ευρουδάκια μια και είμαστε πιο λάρτζ τύποι.

Δε ξέρω αν αυτή τη στιγμή που γράφω αυτό το κείμενο είναι μεγαλύτερη η πίκρα ή η απογοήτευση μου. Για κάποιο περίεργο λόγο νιώθω σαν το χωριατάκι που κατέβηκε ξαφνικά στην πόλη και όλοι προσπαθούν να το κοροϊδέψουν και να το εκμεταλλευτούν με πολύχρωμες χάντρες και λαμπερά καθρεφτάκια.

Μετά τιμής
Ένας θυμωμένος καλικάντζαρος