Διατηρώ φασολάκια στην κατάψυξη

Δε χρειάζεται να αγοράζετε ακριβά κατεψυγμένα φασολάκια το χειμώνα, φτιάξτε τα δικά σας για γλυτώστε αρκετά χρήματα

SheBlogs.EU από - Τελευταία ενημέρωση: 18.10.2012

Μας βρήκε θερμός Οκτώβρης φέτος και τα όψιμα φασολάκια έχουν γεμίσει την αγορά σε πολύ καλές τιμές. Αν δεν έχετε φροντίσει να διατηρήσετε φασολάκια από την αρχή του καλοκαιριού, είναι μια καλή ευκαιρία να το κάνετε τώρα.

Προσωπικά τον Ιούνιο αποξήρανα μερικά κιλά φασολάκια αλλά αφού τα βρήκαμε με 1 ευρώ τώρα στον μανάβη αποφασίσαμε με τη μάνα μου να βάλουμε μερικά κιλά στην κατάψυξη για να έχουμε για όλο το χειμώνα. Άλλο να τρως φασολάκι που το αγόρασες με 1 ευρώ το κιλό κι άλλο να αγοράζεις κατεψυγμένα το χειμώνα με 2,5 ευρώ το κιλό…

Βασικά τα φασολάκια που βάζουμε στην κατάψυξη τα περνάμε πρώτα από την κατσαρόλα για να ζεματιστούν. Όχι πολύ ώρα για να μη μαγειρευτούν κιόλας, 5 λεπτά σε νερό που βράζει είναι αρκετά. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε λεκάνη με κρύο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα τους και τα αφήνουμε απλωμένα σε ταψί να στεγνώσουν.

Αφού στεγνώσουν τα φασολάκια, με τη βοήθεια της ζυγαριάς τα χωρίζω σε μισόκιλα και τα βάζω σε σακουλάκια για να διατηρηθούν στην κατάψυξη όλο το χειμώνα.

Μπορείς εύκολα να υπολογίσεις πόσα φασολάκια θα χρειαστείς μέχρι να ξαναβγούν φρέσκα. Αν πούμε για παράδειγμα ότι μαγειρεύουμε φασολάκια 3 φορές το μήνα αυτό είναι 1,5 κιλό. Αν υπολογίσουμε ότι θα χρειαστούμε φασολάκια από Νοέμβριο μέχρι και Μάιο είναι 7 μήνες. Οπότε σύνολο θα χρειαστείς 10,5 κιλά φασολάκια (πες 11 για το καθάρισμα) ή 21 μισόκιλα σακουλάκια.

Όταν συσκευάζουμε εμείς τα φασολάκια για την κατάψυξη πιάνουν και λιγότερο χώρο γιατί δεν έχουν τον “αέρα” που αφήνουν μέσα οι εταιρίες για να φαίνεται μεγάλο το σακουλάκι

5 responses to “Διατηρώ φασολάκια στην κατάψυξη”

 1. Δέσποινα says:

  Δοκίμασα φέτος να καταψύξω ωμά τα φασολάκια και τις μπάμιες και μου βγήκαν μια χαρά. Ισως το ζεμάτισμα είναι προτιμότερο αν πρόκειται να τα διατηρησεις για αρκετούς μήνες ή χρόνο.

  Εγώ τα έπλυνα, τα καθάρισα και τα στέγνωσα πολύ καλά και μετα τα χώρισα σε σακουλάκια και τα έβαλα στον καταψύκτη. Στο μαγείρεμα μου βγήκαν εξαιρετικά.

 2. vaso says:

  μπορει να γινει κατι τετοιο για σπανακορυζο, και μπροκολο?

 3. ΔΗΜΗΤΡΑ says:

  Εγω έκανα και φασολάκια στα βάζα. Είναι εξίσου νοστιμότατα απλά απαιτεί περισσότερο κόπο. Αξίζει όμως να το προσπαθήσετε και εσείς…. γιατί απλά σε διακοπή ρεύματος ότι και αν βάλουμε στην κατάψυξη, απλά και μόνο θα ξεπαγώσουν και στο τέλος θα τα πετάξουμε.

 4. Αντώνης Ραφαλιάς says:

  Έχω βάλει φασολάκια στην κατάψυξη χωρίς να τα ζεματίσω και όταν τα μαγείρεψα μυρίζανε ψαρίλα, το είπα σε μία γειτόνισσα και μου είπε ότι πρέπει πρώτα να τα ζεματίσω, το έκανα αλλά το ζεμάτισμα το έκανα για 3 δευτερόλεπτα περίπου αλλά πάλι είχανε αυτή την μυρωδιά, τώρα πρέπει να μου δώσατε εσείς την λύση, θα το εφαρμόσω βράζοτάστα τα 5 λεπτά.
  Θα μπορούσατε να μου πείτε σας παρακαλώ εάν τ 5 λεπτά μετράνε από την στιγμή που θα τα ρίξω στο νερό που βράζει ή επειδή θα κ0πει ο βρασμός θα μετράνε τα 5 λεπτά από την στιγμή που θα πάρουν πάλι βράση

  Ευχαριστώ

 5. από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει και παλι το νερό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *