1.12.2010 - Updated 16.07.2017 - x-psilikatzoy – 16 ΣΧΟΛΙΑ

Ένας online μη διαφημιστικός οδηγός για ηλεκτρονικές αγορές, από καταστήματα που ψωνίσαμε και μείναμε ευχαριστημένες. Προσθέστε κι εσείς τα e-shops που προτιμάτε.

Σκέφτηκα να κάνω μια αναφορά στα αγαπημένα μου e-shops για πολλούς λόγους:
α. Δεν υπάρχουν φράγκα. Άρα ψάχνουμε φθηνές και ποιοτικές αγορές.
β. Δεν υπάρχει χρόνος. Άρα οι online αγορές είναι η πιο τέλεια λύση.
γ. Έρχονται γιορτές αλλά πάντα τέλος πάντων έχεις ανάγκη από ψιλοδωράκια που προκύπτουν.
δ. Ξεμένεις από ιδέες όταν θέλεις να πάρεις δώρα, οπότε καλό είναι να ξέρεις περίπου τί υπάρχει στα πέριξ. :)

Ο κυριότερος λόγος όμως, είναι ο εξής:

Ο κατάλογος των e-shops που παραθέτω, δεν είναι διαφημιστικός. Καλό είναι να έχουμε κριτικές των e-shops που έχουμε ψωνίσει έτσι ώστε να ξέρουμε δυό πράγματα για την εξυπηρέτηση και την ασφάλειά τους προτού κάνουμε αγορές.

Shopping cart

Photographer: thunderchild5

Αρώματα, κολώνιες, καλλυντικά
Όλοι ξέρουμε πια το strawberrynet, που πλέον υπάρχει και σε ελληνικό. Έχω βρει αρώματα που έχουν σταματήσει να υπάρχουν στα καταστήματα και μάλιστα με τιμές έως και 40% φθηνότερες. Βέβαια, έως την τελευταία φορά που ψώνισα δεν δεχόταν paypal οπότε μια προπληρωμένη κάρτα ή αντικαταβολή είναι ό,τι πρέπει. Εγώ προτίμησα την αντικαταβολή.

Γυαλιά ηλίου
Όχι, δεν χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία για γυαλιά ηλίου. Θα μου πεις και πώς θα τα δοκιμάσεις; Θα σου πω, μπες σε ένα κατάστημα με γυαλιά, δοκίμασε όσα θέλεις, κατέληξε σε αυτό που σου αρέσει, σημείωσε την μάρκα και ψώνισέ το ακόμα και στη μισή τιμή στο ebay (καινούργιο ή μεταχειρισμένο) ή στο bargainsunspecs. Για την ποικιλία του και τις τιμές του, εγώ προτιμώ το ebay.

Παπούτσια – παντόφλες – τσάντες – γάντια
Ειδικά οι παντόφλες και οι κάλτσες είναι ίσως το πιο χοτ δώρο για γιαγιάδες, παπούδες και χουχουλιάρηδες αγαπημένους. Παντού μπορείς να βρεις παπούτσια και παντόφλες πια στο νετ και ειδικά στο ebay αλλά πραγματικά φθηνά και ποιοτικά, μου φάνηκαν τα προϊόντα του αγγλικού shoe-shop. Βέβαια, εκεί δεν θα βρεις μόνο παπούτσια, παντόφλες και κάλτσες αλλά και τσάντες και γάντια. Για την αγορά μου, τα μεταφορικά ήταν περίπου 5 ευρώ και παρέλαβα σε 1 εβδομάδα.

Χονδρική από την Κίνα
Οκ, το ξέρω ότι ψάχνεις λιανική αλλά το Dhgate, δεν σε υποχρεώνει να είσαι έμπορος για να ψωνίσεις. Το μόνο μειονέκτημα για να πάρεις τις απίστευτα χαμηλές τιμές του είναι να αγοράσεις ποσότητες. Αυτό βέβαια σε κάποια είδη, βολεύει. Για ρουχισμό για παράδειγμα, μπορείς να πάρεις πολλά ζευγάρια κάλτσες ή φανελάκια ή εσώρουχα. Ρίξε μια ματιά γιατί πραγματικά δεν υπάρχει τίποτε που να μην το έχει. Επέλεξε να δεις προϊόντα με δωρεάν μεταφορικά για να μην πληρώσεις τίποτε επιπλέον της τιμής. Για κόστη τελωνείου δεν γνωρίζω πολλά, πάντως για τα είδη που ψώνισα εγώ (αξίας περίπου 120 ευρώ) πλήρωσα μονάχα 3 ευρώ. Καλό είναι να κάνεις μια ερώτηση στον πωλητή πριν ψωνίσεις για να ξέρεις τι μπορεί να σου κοστίσει το τελωνείο.Τα προϊόντα μου ήρθαν σε 3 εβδομάδες και πλήρωσα με Paypal.

Ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ
Πολύ καλές τιμές και προσφορές σε ρούχα και δη φορέματα, βρήκα στο newlook. Τα φορέματα που έχει ξεκινούν από 14 λίρες μόνο και είναι ότι πρέπει για να φτιάξεις ένα ολόκληρο ντύσιμο με ελάχιστα λεφτά. Η αγορά μου, ήρθε σε μία εβδομάδα και ήταν ακριβώς όπως την περίμενα. Τα μεταφορικά ήταν περίπου 5 λίρες.

Βοήθησε κι εσύ να συμπληρωθεί ο κατάλογος με τα e-shop που ψώνισες και έμεινες ευχαριστημένη για να τα προτιμήσουμε! :)
Προς το παρόν σταματώ εδώ τη λίστα μου γιατί είναι ατέλειωτα τα eshop που προτιμώ, όμως θα υπάρξουν και νέοι κατάλογοι με αγαπημένα μας eshops. Σε ένα σχόλιο ή με email, γράψε τις εντυπώσεις σου από eshop που ψωνίζεις και θα τα προσθέσουμε στις επόμενες λίστες μας.

Πρόσεξε:
-ό,τι ψωνίζεις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιθανόν να κοστίσει κάτι παραπάνω διότι πληρώνεις και τελωνείο.
-προσπάθησε να προτιμάς e-shops που δέχονται paypal για μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν όχι πάρε μια προπληρωμένη κάρτα για τις ηλεκτρονικές αγορές σου.