23.10.2013 - Μαίρη Χαρίσκου – 2 ΣΧΟΛΙΑ

Είναι εύχρηστες, βολικές και πάνω από όλα δωρεάν, τι άλλο θέλεις από τη ζωή σου;

Είναι φορές που λυπάσαι να χρησιμοποιήσεις μια αγοραστή παλέτα ζωγραφικής. Όχι γιατί είναι ακριβές, συνήθως δεν έχουν πάνω από 1 ευρώ, αλλά γιατί χαραμίζουν όταν στεγνώνουν τα χρώματα. Για να πω την αλήθεια μόνο σε τέμπερες και χρώματα ακουαρέλλας με βολεύουν οι αγοραστές παλέτες όπου μπορώ να τις πλύνω μετά για να τις ξαναχρησιμοποιήσω.

Και πάλι όμως δε σε βολεύουν πάντα όταν θέλεις να φτιάξεις συγκεκριμένα χρώματα και δε θέλεις να πετάξεις τα χρώματα που έχεις ήδη στην παλέτα και πρέπει να έχεις πολλές παλέτες στη διάθεση σου. Κι είναι άλλες φορές που απλά θέλεις να κάνεις μικρές ποσόστητες και βαριέσαι μετά να πλένεις την παλέτα και οκ δε θα κάτσω να σας εξηγήσω όλους τους λόγους για τους οποίους δε βολεύουν πάντα οι αγοραστές παλέτες. Όσοι ζωγραφίζετε ξέρετε :P

Οπότε χθες όπως έβλεπα ένα βίντεο από κάποιον βαλκάνιο αγιογράφο άστραψε το μάτι μου κι αντί να βλέπω τι ζωγράφιζε έβλεπα την παλέτα του!

paleta

Χρησιμοποιούσε ως παλέτα τον κομμένο πάτο από ένα μπουκάλι αναψυκτικού. Είναι πανέξυπνο, είναι σούπερ, είναι τέλειο! Κατα καιρούς έχω χρησιμοποιήσει ως παλέτες μιας χρήσης πλαστικές αυγοθήκες αλλά είναι πολύ λεπτό το πλαστικό τους και κινδυνεύεις να σου τρέξει το χρώμα αν σπάσει σε κάποιο σημείο. Το πλαστικό μπουκάλι του αναψυκτικού όμως είναι αρκετά σκληρό και ασφαλές, έχει 5 θήκες για να βάλεις χρώμα και ειδικά στις συσκευασίες των 2 λίτρων είναι τέλειο για χρήση ως παλέτα. Πέρα από αυτό δε σου πιάνει πολύ χώρο στο γραφείο και μπορείς να το κρατάς άνετα αν δουλεύεις όρθιος.

Τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή λένε πως είναι δωρεάν και νομίζω πως θα προσθέσω την πατέντα της παλέτας ζωγραφικής μέσα στον μακρύ κατάλογο.