19.11.2017 - Μαίρη Χαρίσκου

Θέλετε να φτιάξουμε υπέροχα χριστουγεννιάτικα στολίδια με ύφασμα, σπάγκο και χάντρες; Και πανεύκολα είναι και δείχνουν υπέροχα πάνω στο χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Παρότι δεν έχω τόσο ελεύθερο χρόνο στη διάθεση μου τελευταία δε γίνεται να μην αφιερώσω κάποιες ώρες σε χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Είναι κάτι σαν παράδοση στο SheBlogs τα τελευταία χρόνια και με κάνει και μένα να νιώθω υπέροχα αφού λατρεύω τα πάντα όλα που έχουν σχέση με τα Χριστούγεννα και τις χριστουγεννιάτικες χειροποίητες κατασκευές.

Ξέρω ότι κι εσείς αγαπάτε να φτιάχνετε χριστουγεννιάτικα στολίδια οπότε βρείτε τα κατάλληλα υλικά και ελάτε να φτιάξουμε πανέμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια κι αυτή τη χρονιά.

Για τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια μου χρησιμοποίησα χοντρό χαρτόνι, fleece ύφασμα, σπάγκο και κόκκινες χάντρες. Χρειάστηκα επίσης κοπίδι, ψαλίδι, κόλλα και βελόνα με κλωστή.

Τώρα εσείς αν δεν έχετε fleece ύφασμα βρείτε κάτι άλλο, τσόχα για παράδειγμά ή ακόμα και βελουτέ λευκό χαρτί που πουλάνε στα βιβλιοπωλεία. Γενικά η χειροτεχνία θέλει φαντασία και αξιοποίηση των υλικών που ήδη έχουμε στη διάθεση μας. Το δικό μου fleece ύφασμα προέρχεται από τζαμποκουβερτάκια που είχα αγοράσει μια χρονιά σε διάφορα χρώματα για να τα τεμαχίζω για κατασκευές. Μου έβγαινε φτηνότερα έτσι από ότι αν αγόραζα fleece ύφασμα με το μέτρο.

Σχεδιάστε σε ένα απλό χαρτόνι το δεντράκι σας ή κατεβάστε το PDF που σας έφτιαξα και έχει δεντράκια σε διάφορα μεγέθη. Προσωπικά αφού το τυπώσω, τα κόβω περιμετρικά και τα κολλάω σε ένα κουσέ χαρτόνι για να είναι λίγο πιο σταθερά. Εσείς τι είναι το κουσέ χαρτόνι; Γιατί εγώ δεν ήξερα ότι λέγεται έτσι. Κουσέ χαρτόνι λοιπόν, λέγεται το απλό λευκό χαρτόνι που όλοι γνωρίζουμε και είναι λευκό και λείο από τη μια πλευρά και γκρι-καφε-whatever από την άλλη.

Φτιάξε χριστουγεννιάτικο δεντράκι με σπάγκο

Αφού φτιάξετε το πατρόν σας σχεδιάστε το περίγραμμα του σε ένα πιο χοντρό χαρτόνι. Προσωπικά αγοραζω χοντρά γκρι χαρτόνια από το Πλαίσιο που έχει χαρτόνια πάχους 1.5, 2 και 3 χιλιοστών και είναι σχετικά χοντρούτσικα. Οπότε δε τα κόβεις με ψαλίδι, χρειάζεται κοπίδι. Το θέμα με αυτά τα χαρτόνια είναι πως είναι στιβαρά. Φυσικά εσείς μπορείτε να ανακυκλώσετε διάφορα σκληρά χαρτόνια που ήδη έχετε.

Φτιάξε χριστουγεννιάτικο δεντράκι με σπάγκο

Αφού κόψουμε τη βάση για το δεντράκι μας κόβουμε ένα κομμάτι Fleece βασισμένοι στο πατρόν του δέντρου  αφήνοντας  όμως περιθώρια για τα πλαϊνά. Κολλάμε το ύφασμα στη μια πλευρά του δέντρου και κολλάμε τα πλαινά και τα περιθώρια στο πίσω μέρος. Μετά κόβουμε σχεδιάζουμε άλλο ένα δεντράκι στο ύφασμα μας χωρίς να αφήσουμε περιθώρια και το κόβουμε για να το κολλήσουμε στην πίσω πλευρά. Εναλλακτικά μπορείτε και να το ράψετε γύρω γύρω μαζί με το υπάρχον ύφασμα.

Και αφού επενδύσουμε το δεντράκι μας ήρθε η ώρα της διασκέδασης! Πάρτε έναν σπάγκο, περάστε μέσα 5 κόκκινες χάντρες και αρχίστε να το τυλίγεται στο δεντράκι σας ακανόνιστα. Κάθε τόσο θα γλυστράτε και μια χάντρα στο σπάγκο σας για να μπει στη θέση που θέλετε.

Φτιάξε χριστουγεννιάτικα δεντράκια με σπάγκο

Αφού τελειώσετε με το τύλιγμα μπορείτε να δέσετε την άκρη του στο πίσω μέρος και να θαυμάσετε το έργο σας!

Τέλος θα πρέπει να φτιάξουμε και το κρεμαστάρι του! Περάστε μια ακόμη χάντρα σε ένα κομμάτι σπάγκου 20 εκατοστών, βάλτε την στη μέση του και κάντε 2-3 κόμπους για να στερεωθεί στο κέντρο. Επίσης κάντε έναν κόμπο ακόμα στις άκρες του σπάγκου για να γίνει το κρεμαστάρι.

Περάστε κλωστή σε μια βελόνα και ράψτε γερά τη χάντρα στην κορυφή του δέντρου. Προσωπικά πέρασα 4-5 φορές την βελόνα μου από τη χάντρα και δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει με τίποτα. Αυτό ήταν! θαυμάστε το υπέροχο νέο χειροποίητο στολίδι σας και ξεκινήστε να φτιάχνετε το επόμενο τώρα που είδατε πως γίνεται το χριστουγεννιάτικο δεντράκι με ύφασμα και σπάγκο!

Φτιάξε χριστουγεννιάτικα δεντράκια με σπάγκο

Κι αν ένα χριστουγεννιάτικο δεντράκι σας αρκεί, δείτε πως φτιάχνω τα χριστουγεννιάτικα μπαρμπαδέλια μου!

Happy Christmas Crafting <3