10.12.2018 - Μαίρη Χαρίσκου

Πανέμορφη, οικολογική και εντελώς φτηνή λύση αν θέλεις ένα κρεμαστό χριστουγεννιάτικο δέντρο σε κάποιο τοίχο του σπιτιού ή του καταστήματος σου

Αχ αυτές οι μέρες του Δεκέμβρη! Περιμένουμε με προσμονή τα Χριστούγεννα και τα δάχτυλα μας θέλουν συνέχεια να ασχολούνται με κάτι που θυμίζει Χριστούγεννα. Γενικότερα προτιμώ τις φτηνές κατασκευές γιατί δεν έχω καμία όρεξη να ξοδεύω μια περιουσία για να φτιάχνω πράγματα, αν ήθελα να ξοδέψω θα πήγαινα για καταναλωτικό όργιο στα μαγαζιά, πάλι θα περνούσε ο χρόνος μου.

Τα κρεμαστά χριστουγεννιάτικα δέντρα τα πρωτοσυνάντησα σε μικρή ηλικία, νομίζω ήμουν γύρω στα 20 όταν έφτιαξα το πρώτο μου με κλαδιά και σύρμα. Αγαπημένη κατασκευή που δε μου κόστισε ιδιαίτερα, όσο κοστίζουν ένα πορτοκάλι, μερικά καρύδια  και λίγα ξυλάκια κανέλας. Το κρεμούσα στον τοίχο του δωματίου μου για αρκετά χρόνια, νομίζω το παράτησα όταν μετακόμισα σε δικό μου σπίτι και στόλιζα ένα δίμετρο δέντρο.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν όμως το θυμάμαι με αγάπη, αν και με είχε ταλαιπωρήσει λίγο να ισορροπήσω τα κλαδιά με τα σύρματα. Οπότε όταν είδα αυτό το όμορφο κρεμαστό χριστουγεννιάτικο δέντρο από κλαδιά σκέφτηκα να σας το δείξω.

Η κατασκευή χρησιμοποιεί πολύ πιο χοντρά κλαδιά σε σχέση με αυτό που είχα φτιάξει εγώ οπότε θα είναι πιο σταθερά. Επίσης χρησιμοποιεί χοντρό σκοινί που είμαι απολύτως σίγουρη πως θα είναι πιο εύκολο από ότι το σύρμα που χρησιμοποιούσα εγώ. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χοντρό σκοινί και σύρμα που θα το κρύψετε αν και δε νομιζω ότι χρειάζεται.

Επειδή τα κλαδιά είναι χοντρά σχετικά θα πρότεινα να τα γυαλίσετε με κάποιο σατινέ ή ματ βερνίκι σε σπρέι πριν τα συναρμολογήσετε για να τα προστετεύει.

Τώρα όσο αφορά τη διακόσμηση του, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη να δημιουργήσει τους δικούς της συνδυασμούς. Φέτος είναι στη μόδα τα ξύλινα χριστουγεννιάτικα στολίδια οπότε μπορείτε να βρείτε άφθονα στην αγορά. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρπούς δέντρων όπως καρύδια, φέτες αποξηραμένων πορτοκαλιών ή ακόμα και κλαδάκια από κάποιο κωνοφόρο όπως η τούγια που θα κλέψετε από κάποιο δέντρο στο πάρκο της γειτονιάς σας.