15.11.2017 - Μαίρη Χαρίσκου

Άμα σου αρέσουν τα χριστουγεννιάτικα μπαρμπαδέλια μπορείς να φτιάξεις πολύ εύκολα τα δικά σου αν ακολουθήσεις τις οδηγίες του SheBlogs!

Μπήκαμε στα μέσα του Νοέμβρη και νομίζω πως είναι καιρός να αρχίσουμε τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές στο SheBlogs για να αρχίσουμε να μπαίνουμε στο εορταστικό κλίμα. Τα καταστήματα άλλωστε άρχισαν εδώ και μέρες να στολίζονται με δέντρα και λαμπιόνια και οι αναγνώστες μας ήδη κυκλοφορούν σε παλιότερες χριστουγεννιάτικες δημοσιεύσεις μας!

Για κάποιους ίσως να φαίνεται νωρίς αλλά δεν είναι. Οι κατασκευές απαιτούν χρόνο και υλικά. Ειδικά αν σκέφτεσαι να κάνεις διάφορα χειροποίητα δωράκια σε φίλους και συγγενείς. Χρειάζονται μέρες μέχρι να αποφασίσεις τι θα φτιάξεις κι άλλες τόσες μέχρι να συγκεντρώσεις τα απαιτούμενα υλικά.

Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα ξωτικά. Το κανονικό τους όνομα φυσικά είναι γνώμοι και προέρχονται από σκανδιναβικές χώρες που αποτελούν παράδοση αλλά εμείς μπορούμε να τα λέμε ξωτικά ή όπως τα ονόμασα πριν μέρες…. μπαρμπαδέλια! Μου άρεσε η λέξη και είπα να την κρατήσω.

Καταρχήν θα πρέπει να κατεβάσετε το PDF που σας έφτιαξα και να βρείτε χαρτόνι, υφάσματα, καλσόν, βαμβάκι, συρραπτικό, κόλλα, πιστόλι και ράβδους σιλικόνης αν έχετε, κάποιο κομμάτι μαλλάκι, χαρτοταινία, ψαλίδι, βελόνα και κλωστές και ότι άλλο θεωρήσετε απαραίτητο για τη διακόσμηση τους.

Φτιάξε χριστουγεννιάτικα ξωτικά

Αρχικά κολλάμε σε ένα χαρτονάκι το pdf που περιέχει το πατρόν και κόβουμε τα κομμάτια.  Είναι προτιμότερο να έχετε το πατρόν σε χαρτονάκια. Ουσιαστικά πρόκειται για 4 κομμάτια. Το σώμα, το καπέλο και 2 φορές το χέρι.

Κόβουμε σε ένα άλλο χαρτονάκι το σώμα του ξωτικού και το κολλάμε με μια χαρτοταινία για να γίνει ένας κώνος. Μπορείτε να το κάνετε και με κόλλα και με συρραπτικό αλλά εμένα με βολεύει η χαρτοταινία που το κρατά σταθερό.

Φτιάξε χριστουγεννιάτικο ξωτικό

Στη συνέχεια πρέπει να ντύσουμε το χριστουγεννιάτικο ξωτικό μας! Διαλέγουμε ένα ύφασμα για το σώμα του ξωτικού και με βάση το πατρόν το κόβουμε στο περίπου αφήνοντας 1-2 πόντους γύρω γύρω. Μη το ξεψειρίζετε ε; χοντρές ψαλιδιές να τελειώνετε.

Φτιάξε χριστουγεννιάτικο ξωτικό

Βάζουμε κόλλα στον χάρτινο κώνο και κολλάμε το ύφασμα μας γύρω γύρω. Εδώ θα χρειαστεί να σιάξουμε με το ψαλίδι το κομμένο ύφασμα στην πίσω ένωση αλλά και πάλι μη τρελαίνεστε.  Ότι περισσεύει από πάνω και από κάτω τα βάζουμε μέσα στον κώνο.

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα καλσόν ή καλτσάκι στο χρώμα του δέρματος και κόβουμε ένα τετράγωνο κομμάτι.  Βάζουμε μέσα βαμβάκι και τυλίγουμε μια κλωστή γύρω γύρω για να φτιάξουμε μια μπαλίτσα που θα είναι η μύτη. Το ίδιο θα κάνουμε στη συνέχει και για τα χεράκια.

Φτιάξε χριστουγεννιάτικο ξωτικό

Όπως κοιτούσα τα υλικά μου, βρήκα αυτό το νήμα πλεξίματος που ήταν γκρι-μπεζ κάτι και το θεώρησα κατάλληλο για τα γένια. Αφού το τύλιξα μερικές φορές στα δάχτυλα μου το έδεσα και το έκοψα όπως φαίνεται στην επόμενη φωτογραφία.

Φτιάξε χριστουγεννιάτικο ξωτικό

Το συγκεκριμένο νήμα είχε μια κλωστή γύρω από το νήμα που ήταν μάλλινο, οπότε την έβγαλα και μετά χτένισα το μαλλάκι με μια τσατσάρα από αυτές που αγοράζει ο πατέρας μου (δεν έχω ιδέα από που). Τώρα εσείς αν δεν έχετε κάποιο κατάλληλο νήμα για τα γένια, χρησιμοποιήστε βαμβάκι. Την ίδια δουλειά κάνει και πάλι θα φαίνεται όμορφο.

Φτιάξε χριστουγεννιάτικο ξωτικό

Αφού καταλήξετε με τι θα γίνουν τα γένια, κολλήστε τα στον κώνο του σώματος. Μπορείτε να κολλήσετε και λίγα ακόμη γύρω γύρω για να φαίνονται σαν μαλλιά.

Φτιάξε χριστουγεννιάτικο ξωτικό

Και είμαστε στο στάδιο των χεριών. Φτιάξτε μικρές παλάμες με την ίδια λογική που φτιάξαμε τη μύτη και κόψτε 2 παραλληλόγραμμα κομμάτια υφάσματος με βάση το πατρόν του PDF για τα χέρια. Στερεώστε τις παλάμες και ράψτε κατά μήκος τα χέρια. Αφού τα ράψετε, ο ευκολότερος τρόπος να τα ενώσετε με το σώμα είναι με ένα συραπτικό ή πιστόλι σιλικόνης.

Φτιάξε χριστουγεννιάτικο ξωτικό

Κόψτε με βάση το πατρόν το καπέλο και ράψτε το. Αν το ύφασμα σας είναι μαλακό προσθέστε λίγο χαρτί κουζίνας μέσα για να στέκεται. Αν είναι σκληρό όπως το κόκκινο καπέλο που είναι με τσόχα, δε χρειάζεται.

Φτιάξε χριστουγεννιάτικο ξωτικό

κολλήστε το καπέλο πάνω στο σώμα με πιστόλι σιλικόνης. Βασικά βάλτε μια σταγονα στο πίσω μέρος, δεξιά, αριστερά και μια σταγόνα πάνω στη βάση της μύτης για να την καλύπτει λίγο το καπέλο.

Φτιάξε χριστουγεννιάτικο ξωτικό

Αντικειμενικά αυτό ήταν.  Φυσικά εσείς μπορείτε να διακοσμήσετε τα χριστουγεννιάτικα ξωτικά σας με διάφορους τρόπους για να είναι μοναδικά. Μπορείτε να τα κεντήσετε, να προσθέσετε κουμπάκια, δαντέλες, φυσικό σκοινί, πούλιες, χάντρες ή ότι άλλο φανταστείτε.

Δε χρειάζεται το χριστουγεννιάτικο ξωτικό σας να είναι ίδιο με το δικό μου. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε με τα διάφορα υλικά που διαθέτετε ήδη στα συρτάρια σας.

Εγώ σας έδειξα απλώς την τεχνική και σας έδωσα το πατρόν που σχεδίασα. Τώρα είναι η δική σας ώρα να δημιουργήσετε το ολόδικό σας χριστουγεννιάτικο ξωτικό!

Καλά να περάσετε!