27.11.2011 - Μαίρη Χαρίσκου – 1 ΣΧΟΛΙΟ

Μικρά μυστικά ζαχαροπλαστικής που επιβάλλεται να μάθετε και να υιοθετήσετε άμεσα για να κανετε τη ζωή σας ευκολότερη

Που λέτε δε πρόκειται να ευλογήσω τα γένια μου για αυτό εδώ.  Άσε που δεν έχω και γένια. Το έκλεψα στεγνά από ενα αμερικάνικο βίντεο που είδα στο youtube κάποια στιγμή στο παρελθόν και τώρα δε βρίσκω το λινκ για να σας το βάλω να το δείτε.

Επειδή το δοκίμασα όμως και το λάτρεψα αποφάσισα να σας δείξω τη λογική με 2-3 φωτογραφίες για να το υιοθετήσετε και εσείς. Τι κάνει; δε λερώνει τις σακούλες του κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Θα μου πείτε… καλά μωρέ βαριέσαι να πλένεις τις σακούλες του κορνέ; όχι δε βαριέμαι, δεν έχω πρόβλημα με αυτό… το πρόβλημα μου είναι οτι δε χρησιμοποιώ σακούλες κορνέ μιας χρήσης αλλά εχω από αυτές που χρησιμοποιείς συνέχεια.

Το πρόβλημα μου δημιουργείται όταν βάζω χρωματιστά γλάσα και royal icing γενικότερα γιατί βάφεται η σακούλα του κορνέ από τα χρώματα ζαχαροπλαστικής και δεν καθαρίζει μετά, τουλάχιστον όχι εύκολα. Πολλές φορές σκέφτηκα να τις βουτήξω σε καυρό νερό με ξύδι μπας και καθαρίσουν από το χρώμα αλλά φοβάμαι μην αλλοιωθεί το πλαστικό και έχω μετά χειρότερα.

Οπότε όταν ειδα αυτή την τεχνική και διαπίστωσα οτι λειτουργεί την ερωτεύτηκα. Και όσα ερωτεύομαι εγώ σας τα δείχνω. Χμ… καλά σχεδόν όλα… αν ερωτευτώ κανέναν άντρα θα τον κλειδαμπαρώσω να μην τον δείτε :P

Στο θέμα μας τώρα…  για την εφαρμογή αυτής της τεχνικής χρειάζεστε πλαστική μεμβράνη, από τις κανονικές της κουζίνας καλέ, και ένα ψαλιδάκι. Τίποτα άλλο σας το υπόσχομαι :)

Θα κόψετε ενα τετράγωνο κομμάτι πλαστικής μεμβράνης και θα βάλετε στη μέση το γλάσο ή το royal icing ή τη σαντιγί ή δε ξερω γω τι αλλο θελετε να βάλετε. Θα επανωτίσετε (πως γραφετε αυτο καλέ;) τη μεμβράνη και θα την κυλίσετε προς τη μια πλευρά να σχηματιστεί κάτι σαν κοντό λουκανικο.

Θα στριφογυρίσετε τις άκρες που περισσεύουν δεξιά και αριστερά και θα κάνετε κόμπο στη μία πλευρά όπως φαίνεται στη φωτογραφία μου.

Ετοιμάζετε το κορνέ σας κανονικά αλλά πριν βιδώσετε τη μύτη του περνάνε την άλλη άκρη της μεμβράνης μέσα από το κορνέ και την τραβάτε μέχρι να δείτε το περιεχόμενο της μεμβράνης. Όχι αυτή με τον κόμπο ε; την άλλη.  Κλείνετε το πίσω μέρος του κορνέ με ένα πλαστικό συρματάκι ή με ότι το κλείνετε συνήθως.

Και τώρα γίνεται το μαγικό! κόβετε με ψαλιδάκι την άκρη της μεμβράνης που περισσεύει και βιδώνεται τη μύτη του κορνέ σας. Ζουλάτε το κορνέ για να τεστάρετε και βγαίνει κανονικότατα και χωρίς πρόβλημα το γλάσο σας.

Αφου τελειώσετε με το κορνέ, απλά αποσυναρμολογείτε το κορνέ και τραβάτε έξω την πλαστική μεμβράνη. Ότι εχει μείνει στη μεμβράνη το ξαναβάζετε στο ταπεράκι σας πιέζοντας με τα δάχτυλά σας τη μεμβράνη απο την πλευρά του κομπου προς την ανοιχτή πλευρά και τέλος πετάτε τη μεμβράνη.

Υ.Γ. Δε γλύφουμε ποτέ το κουταλάκι στο τέλος. Το βάζουμε απευθειας στο νιπτήρα για πλύσιμο. Ποτέ…. ποτέ είπα…. εκτός κι αν γουστάρετε τις μπλέ γλώσσες…