13.05.2010 - Μαίρη Χαρίσκου – 2 ΣΧΟΛΙΑ

Χθες που λέτε, είχα μια ενδιαφέρουσα εμπειρία με τη γνωστή εταιρία δικτυακών ονομάτων (domain names) Godaddy. Με έβαλαν να πληρώσω για κάτι που δεν ήθελα και πήρα τα λεφτά μου πίσω!

Όλα ξεκίνησαν όταν συνδέθηκα για να ανανεώσω το domain του SheBlogs.eu αλλά και για να κλείσω άλλο νέο domain ας το ονομάσουμε τυχαία neodomain.com

Αφού λοιπόν έκανα τις αγορές που ήθελα και πλήρωσα μέσω paypal ξαφνικά ανακαλύπτω πως έχω πληρώσει και για ένα τρίτο domain name το οποίο ουδέποτε ζήτησα. Και αφού δε το ζήτησα σημαίνει αυτομάτως και πως δε το χρειάζομαι. Οπότε όπως καταλαβαίνετε με έβαλαν να αγοράσω κάτι που δεν ήθελα.

Για να καταλάβετε τι εννοώ, όταν κάνεις μια αγορά στο GoDaddy μέχρι να φτάσεις στο ταμείο σου τσακίζουν τα νεύρα ολίγον γιατί πρέπει να περάσεις μέσα από 3-4 οθόνες με άλλα προϊόντα που προσπαθούν να σου πουλήσουν και πολλές φορές κάποια από αυτά είναι ήδη τσεκαρισμένα και πρέπει να τα ξετσεκάρεις για να μην τα αγοράσεις.

Σαν να λέμε οτι θεωρούν αυτονόητο να θες να κάνεις μια αγορά των 10 δολαρίων αλλά στο τέλος να αγοράσεις προϊόντα αξίας 500 δολαρίων. Μα πως δε το είχα σκεφτεί νωρίτερα ότι τα χρειάζομαι όλα αυτά; σε ευχαριστώ godaddy που φροντίζεις για μένα. Φυσικά είμαι ειρωνική και πως θα μπορούσα να μην είμαι άλλωστε…

Που λέτε χωρίς να καταλάβω πως, κατέληξα να έχω πληρώσει το neodomain.com που ήθελα αλλά και το neodomain.info που δεν ήθελα. Τι να το κάνω το .info εφόσον αγοράζω το .com ? Δε μου χρειάζεται.

Με το που το είδα, έστειλα μήνυμα στο support και εξηγώντας τους τι έχει συμβεί, τους ζητάω να γίνει ακύρωση. Μου απαντάνε και μου εξηγούν πως να το ακυρώσω. Κάνω όλα τα βήματα αλλά δε βλέπω κάτι που θα σήμαινε επιστροφή των χρημάτων μου.

Ξαναστέλνω μήνυμα στο support και τους λέω οκ, το ακύρωσα, πως θα πάρω τα λεφτά μου πίσω; Και όταν ήρθε η απάντηση από το support με έπιασε σπαστικό γέλιο καταρχήν αλλά αν είχα απέναντι μου τον υπάλληλο πάω στοίχημα πως θα τον άρχιζα στις σφαλιάρες.

Η απάντηση λοιπόν ήταν πως δεν γίνεται να μου επιστρέψουν τα χρήματα γιατί φαίνεται ότι έχω κλείσει το άχρηστο neodomain.info πριν 5 μέρες. Δηλαδή ρε παιδί μου καλύτερα να μου έλεγαν πως δεν επιστρέφουν χρήματα παρά αυτό. Δεν την αντέχει την κοροϊδία η ψυχοσύνθεση μου, οπότε πήρα το θέμα πατριωτικά.

Τους ξαναστέλνω λοιπόν ένα άκρως ειρωνικό μήνυμα όπου τους αναφέρω πως ζήτησα να ακυρώσω το neodomain.info 10 λεπτά μετά την πληρωμή και πως εγώ διαθέτω αποδείξεις πως το neodomain.info δημιουργήθηκε πριν 2 ώρες μια και αυτό φαίνεται στο paypal μου. Επιπρόσθετα τους ρώτησα αν αυτοί μπορούν να μου αποδείξουν ότι έχω κλείσει το neodomain.info πριν από πέντε μέρες.

Μετά από δυο ώρες λοιπόν, ήρθε η νέα απάντηση από το godaddy που αυτή τη φορά ήταν απολογητική. Ταυτόχρονα ήρθε και ένα ακόμη email από το paypal που με ενημέρωνε ότι το GoDaddy μου έστειλε πίσω τα λεφτά μου. Yeahhhhhh I win!

Το αστείο της υπόθεσης φυσικά είναι ότι το neodomain.info κόστιζε μόλις 1,07 δολάρια, δηλαδή κάτι λιγότερο από 1 ευρώ. Τα βγάζουν σε προσφορά τα .info γιατί κανείς δε τα επιλέγει και μετά το δεύτερο έτος τα χρεώνουν κανονικά, αλλά ουσιαστικά είναι ψιλοάχρηστα domain.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, όλο αυτό έγινε για το γαμώτο της υπόθεσης παρά για τα χρήματα που με χρέωσαν χωρίς τη θέληση μου, άλλωστε είχα χρησιμοποιήσει κουπόνι και πήρα το domain που ήθελα με έκπτωση.

Θεωρώ όμως ανήθικο να σε βάζουν να πληρώσεις για κάτι που δεν επιθυμείς να αγοράσεις.

Όπως και να έχει από όλο αυτό μάθαμε κάτι ενδιαφέρον. Μπορείτε να ακυρώσετε τις αγορές που έγιναν από λάθος όπως επίσης να ακυρώσετε και οποιοδήποτε domain name μέσα σε 5 μέρες.