16.11.2009 - Updated 10.02.2010 - SheBlogsTeam

Η διαδικτυακή ομάδα της κας Ντόρας Μπακογιάννη, διοργάνωσε μία συνάντηση με γυναίκες που ασχολούνται επαγγελματικά και καθημερινά με το διαδίκτυο.

Μετά την συνάντηση με τους Θεσσαλονικείς συν-bloggers/twitterers, ο Αχιλλέας Ιωακειμίδης, υπεύθυνος της διαδικτυακής ομάδας της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, ήρθε σε επαφή μαζί μας για να διοργανωθεί μία συνάντηση με γυναίκες που ασχολούνται επαγγελματικά και καθημερινά με το διαδίκτυο και τα social media.

Picture by DoraBakoyannis

Picture by DoraBakoyannis

Η συνάντηση έγινε σε χαλαρό κλίμα και έδωσε την ευκαιρία στην κ. Μπακογιάννη να γνωρίσει από κοντά κάποιες ενδιαφέρουσες παρουσίες του ελληνόφωνου διαδικτύου. Δεχτήκαμε την πρόσκληση γιατί δεν είναι ακόμα δεδομένη η απευθείας επικοινωνία με πολιτικό πρόσωπο σε τέτοιο περιβάλλον. Δεν διαφημίστηκε η συγκεκριμένη συνάντηση πριν. Αφενός γιατί δεν είχε και τέτοιο χαρακτήρα αφετέρου γιατί δεν είχε ατζέντα και ήταν μια πρώτη γνωριμία της κας Μπακογιάννη με ενεργές γυναικείες παρουσίες. Τι κοινό μπορούν να βρουν καθημερινές γυναίκες με μια πολιτικό; Την ιδιότητα της γυναίκας, μάνας, κόρης, της εργαζόμενης. Κάποιες φορές θυμόμαστε ότι και οι πολιτικοί είναι άνθρωποι όπως εμείς. Βέβαια τα επαγγελματικά τους παραστρατήματα έχουν επιπτώσεις σε περισσότερο κόσμο και συνδέονται με πολλούς και διάφορους παράγοντες. Είναι όμως άνθρωποι, που εκτίθενται, όπως εκτιθόμαστε και εμείς διαδικτυακά. Μιλάμε τώρα για πολύ ιδανικούς και ίσως και ρομαντικούς όρους, αλλά σκοπός μας είναι αυτά να μην είναι μια πολιτική ουτοπία αλλά πραγματικότητα

Στην Ελλάδα η αντιμετώπιση των γυναικών στην πολιτική είναι ακόμα πρόβλημα, όπως και στην τεχνολογία. Διακρίσεις με βάση το φύλο δεν ανήκουν δυστυχώς στο παρελθόν αλλά παραμένουν επίκαιρες. Νομική υπόσταση, κοινωνική υπόσταση.

Αναφερθήκαμε στα γεγονότα των κακοποιήσεων και θανάτωσης ζώων στην Κρήτη. Αναδείχθηκε στην κουβέντα το γεγονός πως η κυρία Μπακογιάννη, είχε ξεκινήσει ως δήμαρχος Αθηναίων, το πρόγραμμα στείρωσης και εμβολιασμού των αδέσποτων και απελευθέρωσης των ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον. Η ίδια μας διαβεβαίωσε πως είχε τοποθετήσει ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα του δήμου. Της υπενθυμίσαμε, πως με λύπη μας οι ποτίστρες και οι ταΐστρες έχουν αποσυρθεί από τον παρόντα δήμαρχο.

Από την κουβέντα μας δεν θα μπορούσε να απουσιάσει και το θέμα της διαφορετικής  αντιμετώπισης των γυναικών στην πολιτική όπως πχ. Μέρκελ, αλλά και τα στερεότυπα που έχει να αντιμετωπίσει η κα Μπακογιάννη ως κόρη του πατέρα της και σύζυγος και χήρα του Μπακογιάννη.

“Το μεγάλο στοίχημα” όπως αναφέρθηκε από τις παρευρισκόμενες είναι η σύνδεση και το ” βαθύ φιλτράρισμα” των πληροφοριών του διαδικτύου. Η κυρία Μπακογιάννη έδειξε ενδιαφέρον, ώστε να χρησιμοποιηθεί μία παρόμοια πλατφόρμα για τις ανάγκες του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Χαρακτήρισε το διαδίκτυο ως ό,τι πιο σοσιαλιστικό υπάρχει σήμερα.

Picture by DoraBakoyiannis

Picture by DoraBakoyiannis

Ανεξαρτήτως των πολιτικών πεποιθήσεων μας, κρίνουμε τέτοιες κινήσεις ως θετικές. Το διαδίκτυο είναι ένα κανάλι επικοινωνίας. Για εμας είναι χώρος δημιουργίας και διάδρασης και ως τέτοιον θα θέλαμε να τον βλέπουν και οι πολιτικοί και όχι να κινούνται μόνο διαδικτυακά προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και πέρα της οθόνης και πάντα επί ουσίας

Ως εργαλείο επικοινωνίας, το διαδίκτυο αναδεικνύει τις δημοκρατικές διαδικασίες με τον αμφίδρομο διάλογο. Επιθυμία μας είναι η διαδικτυακή επικοινωνία, με την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, τα κόμματα και όχι τον αναλογικό πολιτικό μονόλογο των κομματικών αντιπροσώπων.

Τέλος, ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στην εκλογή της κυρίας Μπακογιάννη, ενώ η ίδια μας υποσχέθηκε να ξανασυναντηθούμε.

Συν-μπλογκική συνεργασία στο post Cyberella & ThirdEye