28.07.2009 - Updated 16.07.2017 - Μαίρη Χαρίσκου – 2 ΣΧΟΛΙΑ

Η παράξενη ιστορία μιας λαθρομετανάστριας αγελάδας

Κι ενώ πραγματοποιούνται άπειρες συσκέψεις και συνομιλίες από τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα, σε μια εποχή όπου εκτός από τους έρμους τους λαθρομετανάστες τα τούρκικα μαχητικά κάνουν σουλάτσο στον εναέριο χώρο της Ελλάδας και φαντάζομαι πως το ίδιο κάνουν και τα ελληνικά αλλά δε το λέμε γιατί δε μας πολυσυμφέρει, η Μαρίκα μασουλώντας το χορτάρι της ανέμελα πέρασε στα εδάφη της Τουρκίας αδιαφορώντας επιδεικτικά για τις ταμπέλες που έγραφαν πως απαγορεύεται.

cow

Photographer: Tambako the Jaguar

Φυσικά η Μαρίκα δε ξέρει να διαβάζει αλλά και να ήξερε φαντάζομαι πως δε θα την ενδιέφεραν ιδιαίτερα οι νόμοι και οι κανόνες των δίποδων θηλαστικών. Ήταν και οι εκδηλώσεις του Άρδα αυτό το διάστημα και φαίνεται πως άρχισαν να την ενοχλούν οι προετοιμασίες και το συχνό ξαφνικό πήγαινε έλα των δίποδων στην περιοχή πλησίον του Άρδα. Ασε που έμαθε πως ακυρώθηκε και η συναυλία των Scorpions οπότε σκέφτηκε πως ήρθε η ώρα να την κάνει από την περιοχή.

Ας μη ξεχνάμε βεβαίως βεβαίως και αυτό το “να φύγετε, να πάτε αλλού” που άκουγε να επαναλαβάνεται συχνά από το στόμα των δίποδων το τελευταίο διάστημα που σε συνδυασμό με το τρομακτικό αν και διαχρονικό “η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της” την έκαναν να το πάρει απόφαση συντομότερα.

Μια και δυο, ακολούθησε το ποτάμι και πήγε να εξερευνήσει νέους βοσκότοπους στη γειτονική μας Τουρκία. Πέρασε με ευκολία τα σύνορα κι άρχισε να μασουλάει το χορτάρι της Τουρκίας που ως ξένο της φάνηκε και νοστιμότερο.

Έλα όμως, που αυτό δεν άρεσε στα δίποδα. Και το πρόβλημα ήταν πως δεν καταλάβαινε και τι λένε αυτά τα δίποδα, δεν ήταν σαν τα άλλα που είχε συνηθίσει. Κι έτσι χωρίς να καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει βρέθηκε κλεισμένη στη φυλακή. Και το χειρότερο από όλα ήταν πως δε φύτρωνε χορτάρι στη φυλακή για να μασουλήσει.

Οι μέρες περνούσαν και η Μαρίκα έπεφτε σε βαθιά μελαγχολία. Από το στενό παραθυράκι της φυλακής της δε μπορούσε να δει τα όμορφα λιβάδια και το φαγητό της ήταν άνοστο και λιγοστό. Φυσικά θα συμβιβαζόταν αν ήταν χειμώνας αλλά μέσα στο κατακαλόκαιρο δε μπορούσε να το συνηθίσει.

Τα δίποδα από την άλλη είχαν τα δικά τους προβλήματα. Η Μαρίκα χωρίς να το θέλει είχε αναστατώσει τις αρχές των δύο χωρών και όπως έλεγαν οι νόμοι των δίποδων είχε παρανομήσει. Από τη μια δεν την ήθελαν εκεί, από την άλλη δεν επιστρεπόταν να επιστρέψει στο σπίτι της. Περίεργα πράγματα για το μικρό μυαλό της Μαρίκας, ποτέ δε θα τα καταλάβαινε αυτά τα δίποδα.

Οι μέρες περνούσαν και τα δίποδα μάλωναν μεταξύ τους για το μέλλον της Μαρίκας. Στην αρχή το αφεντικό της Μαρίκας έκανε την πάπια. Μετά απόφάσισε να πάει να την επισκεφτεί στην Τουρκία και η Μαρίκα χάρηκε που τον είδε. Ένας Τούρκος αξιωματικός από την άλλη κοίταζε σκεφτικός τη Μαρίκα και αναρωτιόταν αν θα συνέχιζε να χαίρεται αν μάθαινε πως το λαμόγιο το αφεντικό της σκέφτεται να την πουλήσει στο χασάπη.

Τελικά όμως μετά από πολλές διαπραγματεύσεις και αφού η Μαρίκα είχε γίνει πλέον διάσημη, το αφεντικό της το καλοσκέφτηκε και αποφάσισε πως το προτιμότερo θα ήταν να κατάφερνε να πάρει την Μαρίκα πίσω στην Ελλάδα. Κατέθεσε λοιπόν τα απαιτούμενα χαρτιά και ελπίζει πως τις επόμενες ημέρες θα αποφυλακιστεί η έρμη η Μαρίκα και θα της επιτραπεί ο επαναπατρισμός στην Ελλάδα.

via 1 , 2 , 3