Καθαρίστε τις κιτρινίλες από τα πιάτα

Μήπως τα πιάτα σας έχουν αποκτήσει κιτρινίλες με το πέρασμα του χρόνου; Ελάτε να τις εξαφανίσουμε!

SheBlogs.EU από - Τελευταία ενημέρωση: 20.11.2016

Όταν χρησιμοποιούμε τα ίδια πιάτα για πολύ καιρό μπορεί να εμφανιστούν κάποιες κιτρινίλες στην επιφάνεια τους, ειδικά αν τα πιάτα μας είναι σχετικά ανάγλυφα. Στα λευκά πιάτα φαίνεται περισσότερο συνήθως.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως είμαστε βρωμιάρηδες και δε πλένουμε τα πιάτα μας πριν τα ξαναχρησιμοποιήσουμε, απλά συμβαίνει με το πέρασμα του χρόνου θέλουμε δε θέλουμε, εκτός πια κι αν τα πλένουμε με σύρμα κάθε φορά.

Καθαρίστε τις κιτρινίλες από τα πιάτα

Οι κιτρινίλες αυτές είναι εκνευριστικές και δε φεύγουν από τα πιάτα μας όσο καλά κι αν τα πλένουμε. Οπότε έχουμε δυο λύσεις ή τα πετάμε για να μη γίνουμε ρεζίλι σε περίπτωση που τα δει κάποιος ξένος την ώρα που σερβίρουμε το φαγητό ή βρίσκουμε τρόπο να εξαφανίσουμε τις κιτρινίλες. Και φυσικά προτιμούμε τη δεύτερη λύση γιατί δεν είναι καιροί για έξοδα και δε πετάμε ποτέ κάτι για ψίλου πήδημα. Άσε που πολλές φορές τυχαίνει να βρούμε κιτρινίλες και σε αγάπημενα πιάτα που δε θέλουμε με τίποτα να πετάξουμε.

Η λύση για να καθαρίσουμε τα πιάτα μας είναι πάρα πολύ απλή και βρίσκεται στη μαγειρική σόδα και το ξύδι. Αλλά ας δούμε πως το κάνουμε. Σε ένα στεγνό πιάτο ρίξτε ένα κουταλάκι σόδα και στη συνέχεια ρίξτε από πάνω μια κουταλιά ξύδι. Αρχίστε να τρίβετε τις κιτρινίλες με το σκληρό μέρος από το σφουγγαράκι σας και μη ξεχάσετε να κάνετε το ίδιο και από την κάτω πλευρά του πιάτου.

Θα δείτε οτι οι κιτρινίλες θα εξαφανιστούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και τα πιάτα σας θα μοιάζουν ξανά σαν καινούργια. Εύκολο δεν ήταν;

One response to “Καθαρίστε τις κιτρινίλες από τα πιάτα”

  1. M.S says:

    Αν τα λευκά πιάτα έχουν αρχίσει να κιτρινίζουν τότε είναι για αντικατάσταση γιατί είναι επικίνδυνα για την υγεία μας. Το κιτρίνισμα συμβαίνει όταν η πορσελάνη έχει αρχίσει να γίνεται πορώδης, κάτι που με την σειρά του σημαίνει ότι απορροφά ουσίες από το φαγητό που με τον χρόνο αλοιώνονται και μπορούν να αναπτύξουν μικρόβια.
    Το ίδιο συμβαίνει και σε οποιοδήποτε πορσελάνινο σκεύος έχει μικρά σπασίματα ή του λείπουν κομματάκια στις άκρες ( πολύ εύκολο να γίνει αν πλένεται τα πιάτα σας σε μαρμάρινο νεροχύτη!! ), ή έχει οποιοδήποτε ράγισμα.
    Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να πετάξετα τα πιάτα που έχουν κιτρινίσει καθώς αποτελούν εξαιρετικές παλέτες ανάμιξης χρωμάτων για την ζωγραφική και την χειροτεχνία σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *