Κατσίκα η οικόσιτη, πληροφορίες για πρωτάρηδες

Σκέφτεσαι να πάρεις 2-3 κατσίκες στο κτήμα σου στο χωριό για να σου προσφέρουν το γάλα τους; Ας δούμε μερικά βασικά πράγματα για τις κατσίκες

SheBlogs.EU από - Τελευταία ενημέρωση: 16.03.2012

Τόσα πολλά ονόματα για ένα μόνο ζώο…

Ας ξεκινήσουμε με κάτι που μπερδεύει πολύ κόσμο, τα πολλά ονόματα της κατσίκας. Η κατσίκα ονομάζεται και γίδα αλλά και αίγα. Οι αρσενικές κατσίκες καλούνται τράγοι. Το νεαρό άτομο των και των δύο φύλων καλείται κατσίκι ως την ηλικία του ενός έτους και βετούλι από τον πρώτο ως το δεύτερο χρόνο του.

Η εγχώρια (ντόπια) ελληνική κατσίκα έχει διάφορα ονόματα ανάλογα με τα χρώματά της. Έτσι, η μαύρη κατσίκα λέγεται κόρμπα, η μαύρη με κοιλιά κίτρινη γκιόσα, η κοκκινωπή κάμπινα, η ασπρόμαυρη μπάρτσα, η σταχτιά κανούτα, η καφετί κανέλλα και η άσπρη φλώρα.

Η περίοδος των οχειών

Είναι η περίοδος που τα θηλυκά πάνε στα αρσενικά για να υπάρξει αργότερα εγκυμοσύνη. Οταν έχεις λίγα ζώα, δηλαδή 3-4 κατσίκια, δε χρειάζετε να έχεις εσύ το αρσενικό, κάποιος στο χωριό που θα έχει αρσενικό αναλαμβάνει τα θηλυκά σου έτσι ώστε να πιαστούν. Με το αζημίωτο φυσικά, κοστίζει γύρω στα 25 ευρώ για κάθε κατσίκα που θα κρατήσει στο μαντρί του για καμιά δεκαπενταριά ημέρες.

Εγώ φυσικά φέτος έχω κρατήσει και μεγαλώνω το δικό μου αρσενικό για να είμαι σίγουρη ότι τα κορίτσια μου πάνε με εμβολιασμένο τράγο και να μην κολλήσουν τίποτα. Για τα εμβόλια θα μιλήσουμε αργότερα σχετικά με το πότε και πως γίνονται όπως και για το πώς βοηθάμε ένα κατσίκι στην γέννα.

Το ζευγάρωμα της κατσίκας

Σε ορισμένα κλίματα, οι κατσίκες μπορούν να ζευγαρώνουν οποιαδήποτε ημέρα του χρόνου. Γενικά, το ζευγάρωμα γίνεται περίπου μέσα στο Σεπτέμβριο και η κύηση διαρκεί 148 ημέρες. Συνήθως γεννούν ένα κατσίκι ή δίδυμα, τα οποία τα θηλάζουν. Το γάλα της κατσίκας είναι πυκνότερο από τηw αγελαδας και μάλιστα αποτελεί κατάλληλη τροφή για νήπια.

Η διατροφή της κατσίκας

Η κατσίκα τρέφεται με φύλλα, τρυφερούς βλαστούς και μικρά κλαδιά από δέντρα, στα οποία σκαρφαλώνει η ίδια. Ενίοτε είναι καταστροφική για τα δέντρα, καθώς δεν τα αφήνει να αναπτυχθούν οπότε θα πρεπει να φροντίζετε να την κρατάτε σε σχετική απόσταση από τα δέντρα σας. Πολλές φορές τρώει ακόμα και πικρά φυτά, που δεν τρώνε τα άλλα ζώα.

Τώρα όσον αφορά το τάισμα από εμάς, δε θα σας κουράσω με γραμμάρια και ατελείωτους υπολογισμούς που έκανα εγώ σαν πρωτάρα και ζύγιζα και ξαναζύγιζα αφού κανένας δεν ήθελε να μου πει ή γιατί δεν ήθελαν ή γιατί δεν ήξεραν ούτε αυτοί που τα είχαν.

Το πρωί τους βάζω σε ένα ατομικό μπολάκι που έχω μια χούφτα (περίπου μια κούπα) από ένα μείγμα από καλαμπόκι τριμμένο, στάρι για ζώα, κριθάρι και πίτουρο. Το τρώνε καθώς τις αρμέγω για να κάθονται και ήσυχες. Εχω ένα κουβά με νερό και το βάζω μπροστά τους για να πιουν αν θέλουν. Μετά τις βγάζω για βοσκή στο χωράφι, πάντα μετά τις δέκα το πρωί για να έχει φύγει η πρωινή δροσιά γιατί η γίδα είναι ευαίσθητη και αρωσταίνει εύκολα.

Γενικά τις κατσίκες τις έχω δεμένες με τρία μέτρα σχοινί για να μην μου φεύγουν στα δυπλανά χωράφια και κάνουν καταστροφές. Εκεί θα μείνουν μέχρι το απόγευμα που θα ξαναπάω με ένα διάλειμμα το μεσημέρι κατά τις δύο που θα πάω να τις αλλάξω μέρος γιατί θα έχουν φάει τα γύρω χόρτα.

Το απόγευμα τις βάζω στο μαντρί και τις δένω στη θέση στους την κάθε μία για να μην κουτράει η μία την άλλη. Εκεί θα τους βάλω ξανά τα μπολάκια με το μείγμα που έφαγαν και το πρωί καθώς και νερό. Θα τους ρίξω και λίγο ξερό χόρτο κατά προτίμηση τριφύλι που έχει βιταμίνες.

Όταν βρέχει και κάνει κρύο μένουν μέσα στο μαντρί και τις ταίζω με ξερό χόρτο που έχω αποθηκεύσει από το καλοκαίρι. Αρκετό να τρώνε όλη την μέρα που θα είναι μέσα. Όταν βγει χόρτο κόβω και χλωρό χόρτο και τους δίνω μέσα στην στάνη.

Όταν είναι στους τελευταίους μήνες της εκγυμοσύνης δίνω λίγη περισσότερη προσοχή στην διατροφή τους να μην ξεμείνουν από χόρτο ώστε να τρώνε καλά γιατί έχουν και τα μωρά τους να θρέψουν.

Η χρησιμότητα της κατσίκας

Η κατσίκα εκτρέφεται για το γάλα της, το κρέας της και το μαλλί της. Επίσης, το δέρμα και η κοπριά της κατσίκας είναι εξίσου χρήσιμα (το πρώτο κυρίως για την κατασκευή υποδημάτων και ασκιών και η τελευταία ως λίπασμα).

Το γάλα της κατσίκας

Η γαλακτοπαραγωγή της εγχώριας κατσίκας (που υπάρχει στην Ελλαδα από τα αρχαιότατα χρόνια) διαρκεί 6 μήνες και φθάνει το ενάμισι λίτρο ημερησίως. Το γάλα της μπορεί να καταναλωθεί φρέσκο, αν και συνιστάται η παστερίωση με σκοπό την απομάκρυνση των μικροβίων.

Οι ασθένειες της κατσίκας

Το ζώο προσβάλλεται από ασθένειες όπως η εντεροτοξιναιμία, η οποία πολλές φορές προλαμβάνεται με εμβολιασμό. Οι ξένες ράτσες είναι πιο ευαίσθητες και υποφέρουν από λοιμώδεις νόσους, υποβιταμινώσεις, (μελιταίος πυρετός), ο οποίος μπορεί να μεταδοθεί και στον άνθρωπο. Ο εχινοκοκκος είναι σπάνιος στα κατσίκια, σε αντίθεση με τα αρνιά. Παλαιότερα κυρίως, οι κατσίκες προσβάλλονταν από άνθρακα, βδέλλα, ευλογιά και τυμπανίτιδα.
Για τις ασθένειες και τα εμβόλια που χρειάζεται η κατσίκα θα μιλήσουμε εκτενέστερα σε επόμενο κείμενο μας.

177 responses to “Κατσίκα η οικόσιτη, πληροφορίες για πρωτάρηδες”

 1. nectaria says:

  Δυο πολυ καλες ρατσες για κατσικες ειναι η αλπινα και η μαλτεζα οπως η κανελα στη φωτο ειναι και οι δυο γαλακτοπαραγωγης επισης εχω ακουσει πολυ καλα λογια για την μουρθιανα η μουρθια αλλα δεν ειχα ποτε τετοια λογο του μεγαλου κοστους αγορας της.Φροντιστε η κατσικα που θα αγορασετε να μην ειναι πανω απο 4 χρονων το πολυ και πριν αγορασετε ζητηστε να αρμεχτει μπροστα σας το πρωι αν δεν δωσει 1-1,5 λιτρο μην αγορασετε αλλα να εχει αρμεχτει και το προηγουμενο βραδυ για να μην δωσετε αδηκα.

 2. nectaria says:

  λογο του οτι μου εστηλαν καποια email σχετικα με την τιμη μιας κατσικας θελω να συμπληρωσω οτι η τιμη της παει αναλογα με το ειδος για παραδηγμα μπορεις να βρεις μια κατσικα που να ειναι ενα χρονων και αν ειναι και ρατσας αλπινα η μουρθια τωτε το ποσο μπορει να φτασει και τα 400 ευρω. μια μεγαλης ηλικιας θα δηλ απο 4 χρονων και πανω η τιμη της σαφος και πευτει μεχρι και τα 150 το ζυτουμενο ειναι να μην σε γελασουν στην ηλικια και στις πηθανες ασθενιες που μπορει να εχει περασει το ζωντανο! καλο θα ηταν να την συνοδευει και καποιο εγραφο με την πορια της ζωης της για παραδιγμα εγω κραταω σημειωσεις για καθε ζωο που υπαρχει στο σταυλο μου για καθε χρονο ποτε γεννησε και πως ποσα εκανε ποσα ζωντανα και ποσα νεκρα τα εμβολια που κανει και ποτε. και αν εχει περασει καποια ασθενια ακομα και ποσο γαλα αρμεγω ημερισιος ολα αυτα καθοριζουν την τιμη. παντος οποιος σας δωσει καλο ζωο με 100 ευρω μαλον σας κοροιδευει γιατι τετοιο ζωο δεν πωληται σε τετοια τιμη

 3. anna says:

  θελω να μαθω τι ειδος ειναι η κατσικουλα μου

 4. nectaria says:

  Αννα αν μου στηλεις μια φωτο ισως βρουμε χαραχτηρηστηκα γιατι μπορει να ειναι διασταυροση.Για να ειναι καθαρο ειδος πρεπει να ξερουμε τους γεννητορες (μαμα, μπαμπα) αλλα κατι θα βρουμε απο τα χαραχτηρηστηκα!

 5. Θανάσης says:

  Καλησπέρα σας.

  Ονομάζομαι Θανάσης και είμαι από την Εύβοια. Είμαι λάτρης των ντόπιων ζώων και των Ελληνικών φυλών.
  Απόκτησα ένα μικρό κατσικάκι, το οποίο θα κάνω κατσίκα, από την θεία μου (83 χρονών) η οποία έχει τη ράτσα αυτή από τον πατέρα της. Είναι πολύ καλή.
  Θα ήθελα να γνωρίζω όμως σε ποια ράτσα ανήκει. Γιατί δεν τις γνωρίζω τις ντόπιες ράτσες. Μπορείτε να με βοηθήσετε; Υπάρχει κάποιο site με τις Ελληνικές φυλές κατσικιών;
  Μπορώ να σας στείλω φωτογραφία αν μου δώσετε το e-mail σας γιατί από εδώ δεν μπορώ.
  Αν μπορείτε να βοηθήσετε, στείλτε μου στο e-mail μου το e-mail σας.

  Ευχαριστώ πολύ!

 6. nectaria says:

  καλημερα Θαναση χρονια πολλα Χριστος Ανεστη! εδω μπορεις να βαλεις την φωτο σου για να ψαξουμε μαζι

 7. ΒΑΣΙΛΙΚΗ says:

  Νεκταρία καλησπέρα, θα ήθελα σε παρακαλώ να με βοηθήσεις στο εξής: παρόλο που μένουμε στην πόλη ο πατέρας μου έχει ένα κτήμα και επειδή αγαπάει γενικά τα ζώα έχει 2 κατσικούλες και τις μεγαλώνει. Αυτή την περίοδο βγάζουν γάλα. Επειδή έχω ένα κοριτσάκι 2,5 χρονών που της αρέσει πολυ το κατσικίσιο γάλα και το αγοράζω κάθε 2 μέρες απο μαγαζί με βιολογικά. θέλω να μου πεις αν μπορώ να της δώσω απο αυτό που φέρνει ο μπαμπάς μου. Εχω ενημερωθεί ότι στους 101 βαθμους αν βραστεί για 5 λεπτά είναι ok αλλά ξέρω ότι δεν τις έχει εμβολιάσει και φοβάμαι. σε παρακαλώ πες αν ξέρεις διαφορετικά που θα μπορούσα να το ψάξω. ευχαριστώ πολύ.

 8. nectaria says:

  Βασιληκη μου και το γαλα που περνεις απο το καταστημα πως εισαι σηγουρη οτι ειναι 100% βιολογικο γιατι η απατεονια στην ελλαδα δεν εινι και αγνωστη λεξη για να λεμε και την αληθεια!!! Παρε κοριτσι μου το γαλατακι του μπαμπα σου βραστο οπως λες καλα και δωσε το στο παιδι αφοβα. Και το καλοκαιρι πησε τον μπαμπα σου να τις εμβολιασει μιας και θα πηνει και το παιδι καλο ειναι. Τα ζωα τα εμβολιαζουμε περισσοτερο για το δικο τους καλα παρα για δικο μας αλλα οταν το ζωο ειναι υγειες ειμαστε πιο συγουροι για οτι περνει, αν και οταν ειναι ελευθερας βοσκης ψαχνει απο μονο του και βρησκει το χορτο απο το οποιο θα προστατεψει τον εαυτο του. Και μαθε το παιδι να τροει και το τυρακι απο τι κατσικουλες θα του δοσεις διαμαντια για την ζωη του!!!!

 9. ΒΑΣΙΛΙΚΗ says:

  ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

 10. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ says:

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,
  ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΛΑΣ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΡΙΓΑΝΗ, ΘΥΜΑΡΙ,ΘΡΟΥΜΠΗ ΑΝ ΒΡΗΣ ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΙΝ ΚΑΙ ΤΑΪΣΕ ΤΗΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ.
  ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΚΤΙΜΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝ!!!

 11. ELENH says:

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΟΣΩ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΧΟΡΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ Η ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΡΙΝ ΤΟΥ ΔΩΣΩ??ΡΩΤΑΩ ΕΠΕΙΔΗ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΤΣΙΚΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΓΑΛΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΟΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗ ΦΤΕΕΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.!

 12. nectaria says:

  Ελενη πρεπει να μου πεις ποσο μηνων ειναι και τι τρωει για να σου πω!

 13. ELENH says:

  τρωει πρασινα χορτα απο τα χωραφια και τησ δινουμε και μιγμα.ειναι 2 μηνων.

 14. nectaria says:

  Ειναι πολυ μικρη και επρεπε να πηνει γαλα απο την μαμα της ακομα για τουλαχιστον ενα μηνα σε συνδιασμο με τα χορτα του αγρου. Που φυσικα της ειναι απαρετητα.Η διαροια ειναι απο την τροφη φυσικα μηπως της δινεις πολα χορτα και δεν πηνει καθολου γαλα? μηπως της δινεις πολυ μιγμα?? παντος θα σου πρωτηνα να παρεις και λιγο γαλαταλευρο να της δινεις ενα μπουκαλι το πρωι ενα το βραδυ για να δυναμωσει αφου το θελεις για κατσικα.Εγω την μικρη που εχω αφησει για κατσικα θα τρωει απο την μαμα της τουλαχιστον 3-4 μηνες για να μεγαλωσει και φυσικα βοσκει εξω με την μαμα που την μαθαινει τα χορτα που πρεπει να φαει !

 15. ELENH says:

  σε ευχαριστω!!!

 16. γιωργος says:

  nektaria ενδιαφερμαι να αγορασω 2 κατσικακια δαμασκου περιπου 2 μηνων το κθε ενα..μηπως ξερεις ποσο περιπου κοστιζουν?

 17. nectaria says:

  Γιωργο τα μικρα κατσικακια τα πουλανε με το κιλο αν στα κανουν πανω απο 10 ευρω ειναι πολυ. Αλλα μην τα παρεις απο την μαμα τους πριν τον 4ο μηνα δεν θα σου μεγαλωσουν αρκετα χωρις μητρικο γαλα γιατι τρωνε πολυ λιγο χορταρακι και δεν καληπτει τις διατροφικες τους ανακγες.

 18. γιωργος says:

  νεκταρια τα τα δαμασκου μολις μεγαλωσουν εχουν καλη γαλακτοπαραγωγη?

 19. Νίκη says:

  γεια και παλι!
  σημερα γεννησε η κατσικουλα μου ενα αγορακι..
  δεν το βλεπω να τρωει , προτημα να καθεται και να ξεκουραζεται. εχουν περασει 6-8 ωρες και δεν εχει ζητησει να πιει γαλα.
  στεκεται στα ποδια του βεβαια απο το πρωτο λεπτο.
  τι μπορω να κανω?μηπως να αρμεξω το γαλα και να το ταισω με μπιμπερο?

 20. nectaria says:

  Νικη πρεπει οποσδηποτε να πιει το προτογαλα γιατι εχει μεσα αντιβιοση αλλα βαλε το εσυ κατω απο την μαμα του να μαθει γιατι αν μαθει με μπιμπερο θα ειναι βασανο για σενα να το βαζεις σηνεχια και το βραδυ θα μενει νηστηκο πολλες ωρες με αποτελεσμα να μην αναπτηχθει γρηγορα.ΒΑΛΤΟ ΝΑ ΠΙΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΜΕΞΕ ΚΑΙ ΠΕΤΑ ΤΟ ΥΠΟΛΗΠΟ ΓΑΛΑ γιατι η γιδουλα θα σου παθει μαστητιδα αν δεν βγενει ολο το γαλα και το μικρο τρωει πολυ λιγο τωρα στην αρχη.Το γαλα μην το παρεις για τυρι τις 4 πρωτες μερες ειναι ακαταληλο γιατι οπως σου ειπα δεν ειναι γαλα αλλα αντιβιοση

 21. VALANTIS says:

  POSO KOSTIZEI ENA MIKRO KATSIKAKI;

 22. nectaria says:

  Βαλαντη αν ειναι ρατσα και σηνοδευεται απο τα χαρτια του μπορει να φτασει και 200-250 πανω κατω. Τωρα ασχετα με το τι σου λεει καποιος που δεν εχει τα χαρτια που το σηνοδευουν παιζει μεχρι και 150 ευρω

 23. Νίκη says:

  γεια και παλι!
  τελικα το κατσικακι ετρωγε κανονικα και απλα σαν πρωταρα με
  εφαγε η ανυσιχια αδικα.. αληθεια αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι ενα κατσικακι σφαγμενο που λογικα με τα εξοδα σφαγης θα επρεπε να ειναι πιο ακριβο, ομως τελικα ειναι το ζωντανο πιο ακριβο..
  δηλαδη ενα ζωντανο αν το επαιρνες με το κιλο δεν θα επρεπε να πλησιαζει εστω λιγο την τιμη του σφαγμενου? για πιο λογο την ξεπερνα τοσο ? μηπως γνωριζει καποιος?

 24. menia says:

  geia sas ta mikra mou katsikakia ta taizw fresko gala kai exoun diareia giati?????????????? ti mou protinete ?

 25. VALANTIS says:

  poylane h kthniatroi mia skonh tha to dwsei dyo fores kai telos.ean den ta dwseis tha psofisoun

 26. nectaria says:

  Mενια οταν λες φρεσκο γαλα τι ενοεις του εμποριου? γιατι δεν κανει αυτο!!! αν δεν εχεις απο αλλη κατσικα κηκλοφορει στο εμποριο ΓΑΛΑΤΑΛΕΥΡΟ ΓΙΑ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ εγω μεγαλωσα δυο με αυτο χωρις προβλημα.Η διαρεια ειναι γιατι τους πευτει βαρυ το γαλα που τους δινεις. το γαλαταλευρο βαζεις σε ενα λιτρο χλιαρο νερο 3 κουταλιες τις σουπας.Αυτη τη σκολη ενοει ο βαλαντης.Ζητα γαλαταλευρο για κατσικακια ξερουν

 27. VALANTIS says:

  nektaria na se rwthsw kati;mia kolokithia gia gliko posa kolokithia mpwrei na kanei;giati persi pou eixa valei eixe poli anthos alla me to zori edese ena

 28. nectaria says:

  Νικη μου εγω τα κατσικια τα πουλαω το ιδιο εκτος και αν πληρωσει καποιος το σφαξημο και καθαρισμα που ειναι γυρω στα 20 ευρω.Αλλα οταν εχω ρατσα που θα κρατησει καποιος για κοπαδι σαφος και θα παει παραπανω γιατι αυτα ειναι επιλεγμενα και διαθετουν καποια χαραχτηρηστηκα που θα τα κανουν για εκτροφη. Π.Χ. Μια προβατινα που παει για σφαξιμο κανει 50 ευρω γιατι θελουμε απλος να την βγαλουμε πληρωνουμε μονο το κρεας της.Αν ομως μια ειναι γιακοπαδι μπορει να πιασει και 300 ευρω αναλογα την ηλικια της γιατι πληρωνεις τα χαραχτηρηστηκα της

 29. fwths says:

  μια απο τις κατσικες μου εχει πολυ φουσκωμενη κοιλια και ειναι σαν μπαλα αμα την χτυπησεις.δεν τις ταιζω πολυ αλλα τις εχω ολη μερα ελευθερες σε διπλανα χωραφια.
  τι μπορει να ειναι και πως θα το αντιμετωπισω?

 30. Γιώργος says:

  ¨εχω μια κατσικα μουρθια 3 ετων , η οποια εχει απωλεια βαρους εδω και ενα μηνα οπως επισης και μειωμενη αποδοση στη γαλατωπαραγωγικη διαδικασια.τρωει κανονικα αλλα εχει αδυνατισει πολυ.επισης μου ειπαν να της κανω ενεσεις Τilosin για 5 μερες.Τι μπορει να εχει?γνωριζει καποιος?

  αν γνωριζει καποιος ας απαντησει εδω η ας στειλει e mail εδω geo_katsakos@yahoo.gr ..

 31. nectaria says:

  Φωτη πρωτα να δεις αν ειναι απο το φαι δηλ αν το πρωι δεν την εχει αυτη την κοιλια σημενει απλος οτι τρωει παρα πολυ.Δευτερον εισαι σηγουρος οτι δεν ειναι εκγυος το ζωντανο??? αν τιποτα απο τα δυο δεν σημβενει τοτε καλο ειναι να παρεις εναν κτηνιατρο

 32. nectaria says:

  Γιωργο ελενξε την για τσιμπουρια μπορει να παρουσιασει τετοια σημπτοματα μιας και τις πηνουν το αιμα

 33. maro says:

  πως μπορω να αρμεγω την κατσικουλα μου? εχω προβλημα στα χερια! υπαρχει καποιο απλο μηχανημα , τυπου θυλαστρο γυναικων για να την αρμεξω χωρις να ταλαιπωρούμε??

 34. nectaria says:

  μαρω εγω με τα χερια το κανω τα μηχανηματα που υπαρχουν ειναι ηλεκτρικα και δεν σημφερουν για λιγα ζωα. θυλαστρο δεν εχω δει !!!!

 35. κωνσταντινα says:

  μπορει μια κατσικα 2 χρονων μαλτεζα να ζευγαρωσει με τραγο 5 χρονων αγνωστου φυλης?

 36. nectaria says:

  ναι κωσταντινα ανετα

 37. giorgos says:

  νεκταρια καλησπερα αν μπορισ να μου πησ ποτε ζητα η κατσικα να ζεβγαροσι εχο παρι διο αλπινεσ,,κε ποσ το καταλαβενουμε οτι ζητα για να ζεβγαροσι, σε ευχαριστο εκ τον προτερον

 38. nectaria says:

  Γιωργο απο αρχες αυγουστου την βαζουμε με το αρσενικο και θα παει εκεινος τωρα σε ποσσες μρες το καθοριζει η φυση της.

 39. giorgos says:

  nctaria elpizo na mhn se zalhzo,ala hme arxarios; dhnoyn kapio xapi prin zebgarosoyn ke kanoyn kapio embolio,gracemoy pio xapi ke pio emboliohne gia na ta paro ke pote toys ta kanoyme, se eyxaristo para poli.

 40. ΕΛΕΝΗ says:

  nectaria geia,
  Balame tis katsikes mazi me ton trago gia 2 ebdomades. den eidame kai megalh drasthriothta kai anarwtiemai an uparxei kapoios praktikos tropos na epibebaiwsoume thn egkumosunh ‘h auto mporei na ginei mono me thn bohtheia eidikou?

 41. ΣΙΔΕΡΗς says:

  ΕΧΩ ΜΙΑ ΓΙΔΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑ ΑΠΟ ΡΑΤΣΑ ΑΛΠΙΝΑς ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΡΙΧΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΑΛΠΙΝΑΚΙ ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΣΕς ΓΕΝΝΕς ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΕΡΙΦΙΟ Η ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΣΕΣ ΓΕΝΝΙΕς??

 42. αννα says:

  θελω να βρω τραγο αλπινο εχω μια κατσικουλα μαλον αλπινα τωρα 8 μηνων εως τον σεμτεμβριο…ειμαι ΔΙΛΟΦΟ ΚΟΖΑΝΗΣ…ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ…

 43. κωστας says:

  Ένα στρέμμα φτάνει για δυο τρείς κατσίκες?

 44. Βίκυ says:

  Νεκταρία καλημέρα,

  Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις ποιά είναι η κατάλληλη ηλυκία για ένα θηλυκό κατσικάκι να ζευγαρώσει.
  έχω ένα κατσικάκι που είναι 6 μηνών.
  Σε ευχαριστώ,

  Βίκυ

 45. ΛΟΥΙΖΑ says:

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ..ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΑΔΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 50 ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ..ΑΔΕΙΑ ΒΟΣΚΟΥ ΑΣ ΠΟΥΜΕ…ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 46. giorgos says:

  GNORHZI KAPIOS NA MOY PH POSO MHNON ENA TRAGAKI MPORI NA ZEBGAROSI..

 47. λεων says:

  ποτε θα αρμεξω για πρωτη φορα την κατσικουλα μου πως θα το καταλαβω οτι ηρθε η ωρα

 48. Χαράλαμπος says:

  Φίλες, φίλοι καλησπέρα,

  με όλα όσα αναφέρετε δεν έχω πανω κάτω αντίρρηση πλην όμως να πώ και εγώ για τις τιμές στα αιγοπρόβατα.
  Ζωντανά ζώα :

  Κατσίκι όποιας αναλόγως της ράτσας κοστίζει από 20 Ευρώ (όχι απογαλακτισμένο) μέχρι 40 (τα απογαλακτισμένα).

  Γίδα 2 μέχρι τεσσάρων ετών κοστίζει από 100-250 Ευρώ (αναλόγως της ράτσας και αν είναι έγκυος ή όχι.

  Τα σφαγμένα ζώα ένας κτηνοτρόφος θα τα πουλήσει (σε ιδιώτη)το πολύ 6-7 Ευρώ το κιλό, σφαγμένο και καθαρισμένο, και ζυγισμένο στεγνό.

  Αυτές είναι οι τιμές και μην προσπαθούν να σας εξαπατούν με 300 και 400 Ευρώ, για να σας πουλησουν υποτίθεται μεγάλης γαλακτοπαραγωγής γίδες ή προβατίνες.

  Συν τις άλλοις, να ξέρετε ότι δεν υπάρχουν καλλίτερες γίδες από τις αυτόχθονες Ελληνικές, ζούνε κάποια εκ. χρόνια στα εδάφη μας, ξέρουν το παραμικρό χορταράκι, κανουν λίγο γάλα αλλά είναι γάλα και όχι νερό, γίνονται μικρές, χορταίνουν εύκολα, και έχουν το νοστιμότερο κρέας.

  Μεγάλος ρόλος στην ανατροφή ενός ζώου παίζουν οι κλιματικές ακόμη και οι μικροκλιματικές συνθήκες άρα, προτιμάται τα Ελληνικά ζώα, και δή από την πατρίδα σας.

  Αυτά, μετά τιμής Χαράλαμπος

 49. Χαράλαμπος says:

  Τα θηλυκά ζευγαρώνουν από τον πρώτο χρόνο, τα αρσενικά μπορούν και αυτά από τον πρώτο αλλά σίγουρα στον δεύτερο.

  Η κατσίκα λίγο πρίν γεννήσει έχει πλήρη γαλακτοπαραγωγή, και αφού πάψει να βυζαίνει το μικρό ή τα μικρά της, μπορεί να αρμεχθεί.

  Άρα ένα θηλυκό πρέπει να ζευγαρώσει για να παράξει το γάλα. Αναλόγως της φυλής το γάλα παράγεται από την γέννα και για 5 μέχρι 8 μήνες.

  Σας ευχαριστώ.

 50. ΜΠΑΜΠΗΣ says:

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΣΑΣ ΣΑΙΤ
  ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΚΑΤΣΙΚΑ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ . ΒΕΒΑΙΑ ΠΗΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΑΤΣΙΚΑ ..ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΑΛΛΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΜΕΓΩ ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΚΟΨΕ ΤΗΣ ΤΟ ΑΡΜΕΓΜΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΗΖΕΤΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙ ΜΑΣΤΙΤΙΔΑ
  ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΛΙΝΕΙ ΤΟΥΣ 4 ΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΗΣ . ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟ ΑΡΜΕΓΜΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΗΞΙΜΟ , Η ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ?

 51. Δεσποινα παπα says:

  Γεια σας ειμαι καινουργια στην παρεα σας,θα ηθελα να μου πειτε πως μπορω να καταλαβω μετα απο 2 μηνες εαν ειναι εγγυος η κατσικουλα μου ,ευχαριστω

 52. πανος γεωργιοπουλος says:

  θελω ν’αγορασω μαρτιο η’απριλιο 2 καστικακια τριων μηνων
  ποσο θα κοστισουν

 53. πανος γεωργιοπουλος says:

  von holz mandri einai katallhlo dia dyo katsikakia

 54. Γιώτης says:

  Η παστερίωση του γάλακτος γίνεται αν το γάλα ζεσταθεί στους 63 με 65 βαθμους κελσιου για 30 λεπτα της ωρας.

  Αν βράσει – κατι για 101 βαθμους διαβασα παραπανω – εχεις καψει και εχεις χασει όλα τα θρεπτικα συστατικά του.

 55. ΜΠΑΜΠΗΣ says:

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΟΣ! ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΖΑΜΠΑ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ! ΑΠ ΟΤΙ ΡΩΤΗΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΣ ΔΕΜΕΝΗ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΓΟ, ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΓΑ! ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΣΑΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΤΖΑΜΠΑ ! ΠΡΙΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΦΕΡΑ ΤΡΑΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΓΕ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ..ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΔΥΟΜΙΣΙ ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ ! ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΗΖΕΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΡΜΕΓΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ !
  ΦΙΛΕ ΓΙΩΤΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΕΓΩ ΤΟ ΠΑΣΤΕΡΙΩΝΑ ΣΤΟΥΣ 7Ο ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΝ ΤΟ ΒΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΑΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΗΖΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ..ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΘΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ!
  ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑ
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΟΣ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΜΑΣ ? ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ …ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !

 56. nectaria says:

  δεν μπορουμε να ξερουμε στους δυο μηνες αν ειναι εκγυος το ζωντανο εκτος αν παρουμε κτηνιατρο να κανει υπερηχο αλλα δεν νομιζω πως σημφερει οικονομικα

 57. ΓΙΑΝΝΗΣ says:

  ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΡΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΛΤΕΖΕΣ ΓΙΔΕΣ Η΄ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 58. panagiotis georgiopoulos says:

  exo mia parapotamia ektash 2000 m2 to,ktima to exo xvrish
  se tria merh,sto ena meros to martio mhna, prosanatolizome na agoraso tris katsikes dia anparagvgh ,ime arxarios

 59. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ says:

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΥΧΕΡΕ…,
  ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 7-10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΙΣ ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ…!ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΗΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΦΥΛΕΣ.
  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΛΟΚΕΡΑΤΗ ΚΑΤΟΠΙΝ.ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΦΥΛΕΣ.
  ΟΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΟΤΙ
  ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΕΣ… ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΪΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ!
  ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΠΑΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΑ ΔΙΝΗΣ ΣΕ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ…
  ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.
  ΙΣΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΙΣ..ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΦΥΛΩΝ.

 60. Θανάσης says:

  Καλησπέρα, με ενδιαφέρει να πάρω 5 κατσίκες μαλτέζικες, μπορείτε να μου δώσετε μερικές πληροφορείες για αυτήν την ράτσα(όπως τιμή)

  Σας ευχαριστώ

 61. κωστας says:

  EΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 5 ΚΑΤΣΙΚΙΩΝ ΟΜΠΑ-ΑΛΠΙΝ-ΖΑΑΝΕΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩ.-ευχαριστω.-

 62. κωστας says:

  εν αναμονη φιλικα. ευχαριστω

 63. ΖΕΤΑ says:

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΓΙΔΕΣ ΜΑΛΤΕΖΕΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 64. ΘΩΜΑΣ says:

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΚΡΑ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ ΜΟΥΡΘΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΤΙΜΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΚΑΛΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΙΑ ΑΣ ΜΟΥ ΤΗ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ e mail μου thomasnimas@hotmail.gr. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 65. nectaria says:

  θωμα εγω ρωτησα περιση για μια μουρθια 7 μηνων κι η τιμη της ηταν απο 200-250 ευρω. Θεωρισα το ποσο υπερβολικο για μια κατσικα που δεν εινι απολητα σημβατη με το κλημα της ελλαδας και δεν θα ζει μεσα σε ενα περιβαλον με καλοριφερ αλλα σε σταυλο αρα πρεπει να εισαι με τα εμβολια στο χερι. προτημησα ελληνικες ρατσες που ειναι ανθεκτηκες στο κλημα μας καιμην σε δελεασουν οι μεγαλοι μαστοι και το πολυ γαλα αυτο εξερταται και απο την διατροφη της.

 66. Χρηστος says:

  νεκταρια να κανω μια ερωτηση κι εγω αν και σε εχουμε πριξει μαλλον..:)…δεν εχω ξαναασχοληθει ποτε με ζωα γενικα δεν εχω ιδεα..ενας θειος μου στην ξανθη εχει 300 κατσικια και εχει πολλα λεφτα…θα ηθελα να μαθω καταρχην σε ποσο καιρο θα μπορουσα να μαθω να προσεχω να ταιζω κατσικια και ολα οσα χρειαζονται για να ζουν σωστα..και επισης ποσο κερδοφορο ειναι..πχ αν ξεκιναγα απο 5 κατσικακια και σιγα σιγα ολο και ανεβαινα στον αριθμο..ποσο κερδοφορο ειναι..για παραδειγμα καποιος που εχει 50 κατσικακια ποσα λεφτα μπορει να βγαζει?…απαντησε μου η εδω η στο μαιλ crispap65@gmail.com

 67. nectaria says:

  Αν πργματικα το αγαπας και σου αρεσει δεν θα αργησεις να μαθεις δεν ειναι δησκολο. θ σου προτηνα να παρεις τωρα μια δυο κατσικες με τα κατσικακια τους να εχεις και το γαλα αργοτερα και να φας και το κρεας σου και να πουλησει το πασχα και καναδυο να βγαλεις μερικα απο τα εξοδα. παραλληλα μεσα απο την παρεα μας που δημιουργηθηκε γι αυτο το σκοπο θα παρεις πολυτιμες πληροφοριες θα εξηκιοθεις με τα ζωα σου και σιγα σιγα θ αναπτησεχθεις. Αν εχεις και μερικε κοτουλες και ενα λαχανοκηπο για το σπιτι σου θαα τ πας μια χαρα. δεν θα εχεις προβλημα αν κανεις μικρα σταθερα και σιγουρα βηματα. φυσικα σημφερει δεν το συζητω αλλα εχει κοπο και εχει και ζημιες καποιες φορες.Αλλα τουλαχιστον δεν θα πηνασεις ποτε. Εχει χρονιες που βγαζεις ισα ισα τα εξοδα και χρονιες που βγζεις και με το παραπανω. Να πλουτησεις δεν νομιζω αλλα θα ζεις με σχετικη γι τις μερες μας αξιοπρεπεια. Παντα πηστευα οτι παρα να πηνας στην πολη… καλητερα στο χωριο…

 68. μαρια says:

  θα ηθελα να μου πειτε..εχω αγορασει δυο κατσικακια νεογεννητα θηλυκα ειναι ουτε ενος μηνα ..τα ταιζω με σκονογαλο κ το ενα απ την αρχη δν μου πολυτρωει ..κατα τ αλλα ειναι φυσιολογικοτατο ουτε νωθρο ουτε διαροια ουτε τπτ…απλα δεν τρωει το σκονογαλο..για την ακριβεια δεν ρουφαει το γαλα..απλα κραταει την πιπιλα στο στομα κ τρεχει το γαλα κ ετσι καταπινει λιγο ..οταν το βγαζω εξω παιζει κ τρωει χορταρακι αλλα αυτο σιγουρα δεν θα το βοηθησει να μεγαλωσει …τι ακριβως να κανω για να πιει?υπαρχει καποια μεθοδος για να αρχισει να τρωει?δεν ξερω τι να κανω..

 69. nectaria says:

  μαρια τα πηρες πολυ μικρα κανονικα απο δυο μηνων και πανω πρεπει να φευγουν απο την μητερα τους. δεν ξερει να φαει με την πιπιλα απο το μπιμπερο και φοβαμαι οτι θα στο πηραξει κι ολας. γι ενα μηνα ακομα πρεπει να φαει γαλα οπως δηποτε αλιως θα μηνει μικρο αν τα κταφερει. σηνεχησε να προσπαθεις μεχρι να το μαθει!!!

 70. hlias says:

  gia sas.telo na kano katsikia pia ratsa mou protinis kai giati

 71. Ανέστης says:

  Θέλω να αγοράσω μια αλπίνα (στο νομό Ηλείας) και δεν ξέρω που να απευθυνθώ. Εχεις να μου προτείνεις κάτι;

 72. Ανέστης says:

  Θέλω να αγοράσω μια αλπίνα (στο νομό Ηλείας) και δεν ξέρω που να απευθυνθώ. Εχεις να μου προτείνεις κάτι;

  Ευχαριστώ!

 73. vasileios says:

  exo pari prosfata alpines k moubgalan mpouzes tou ekana antibiosi poso 8a perimeno na figoun

 74. vasileios says:

  exo pari prosfata alpines k moubgalan mpouzes tou ekana antibiosi poso 8a perimeno na figoun

 75. vasileios says:

  exo pari prosfata alpines k moubgalan mpouzes tou ekana antibiosi poso 8a perimeno na figoun

 76. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ says:

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΑΤΣΙΚΑ Η ΟΠΟΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΡΙΑ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΜΕΓΩ ΣΥΧΡΟΝΟΣ Η ΝΑ ΤΟ ΑΦΕΙΝΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΦΩΒΑΜΕ ΜΗ ΠΑΘΕΙ ΜΑΣΤΙΤΙΔΑ

 77. giannis says:

  giea sas exo katsikes ipsilis paragwgis kai exw katsikakia gia poulima opios endiaferete mporei na epikinonisei mazi mou

 78. giannis says:

  giea sas exo katsikes ipsilis paragwgis kai exw katsikakia gia poulima opios endiaferete mporei na epikinonisei mazi mou

 79. giorgos says:

  γεια σας ενας φιλος μου εδωσε ενα κατσικακι μολις 10 ημερων το βρηκε παρατημενο απο την μανα του και το ταιζε με γαλα εμποριου με αποτελεσμα να εχει διαρροια το κακομοιρο του πηρα γαλα σε σκονη και του εδωσα και αντιβιωση που μου συστησαν για 3 μερες η διαρροια ομως δεν βλεπω να υποχωρει ποια ειναι η υφη των κοπρανων στα μικρα κατσικακια?..ειναι παντως ζωηροτατο και φενεται να δυναμωνει!

 80. vasileios says:

  gianni ti ratsa katsikia poulas

 81. kostas says:

  gia sas exo 1 katsikaki 20 imeron kai to dinei gala eborioy kai exei diaria ti prepei na kano gi ayto

 82. kostas says:

  gia sas exo 1 katsikaki 20 imeron kai to dinei gala eborioy kai exei diaria ti prepei na kano gi ayto

 83. mixaliskriti says:

  nectaria kalispera,
  thelw na rwtisw esena pou gnwrizeis giati mporei ena mikro katsikaki pou agorasa prosfata exei diaroia.Agorasa 2 mazi kai to ena einai ligo megalitero kai ta taizw kai ta duo me gala se skoni stis dosologies pou anafereis,omws to pio mikro exei sunexeia diaroia…ti mporw na kanw kai se ti mporei na ofeiletai? kai ta 2 akoma pinoun gala omws to megalo exei arxisei na trwei kai xorto.
  Euxaristw :)

 84. ΜΑΡΙΑ says:

  ΚΑΛΗΕΠΕΡΑ.ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΛΠΙΝΑ.ΠΕΡΣΙ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ 2 ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ!ΦΕΤΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΑΛΑ.ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΤΣΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΓΑΛΑ???????

 85. ιωσηφ says:

  Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω που μπορω να βρω κατσικες ομπα…

 86. nikos 05-02-2013 says:

  κατσικα 1 ετουσ περιπου που γεννησε πριν απο 10 ημερεσ και ειναι ολη μερα με το 1 μικρο που γεννησε πρεπει να τη θηλαζω αν και δεν εχει πολυ γαλα

 87. ΣΠΥΡΟΣ says:

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΑΤΣΙΚΑ ΑΛΠΙΝΟ. ΕΑΝ ΖΕΥΓΑΡΩΣΗ ΜΕ ΤΡΑΓΟ ΑΛΠΙΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 88. Φαιη says:

  Νεκταρια καλιμερα. διαβασα τις σιμβουλες που δεινεισ στο μπλογκ. να σε καλα. Αποφασισα και εγω να σε ρωτησω. Εχω μια κατσικα Ομπα. ειχε ζευγαρωσει τελος αυγουστου, 10 δεκεμβριου ο κτινιατρος μετα το ελεγχο ειπε οτι ειναι οντος εγγυος και μαλλων εχει δυο η ενα πολυ μεγαλοσμο μωρο. Στισ 6 γιανναρι ειχαμε ενα ασχιμο περιστατικο, τισ επιτεθικαν τα σκυλια, τισ ανοιξαν απο πισω στο μποτι τρυπα, τελωσ παντων τις καναμε ραματα και μετα τα υπολυπα τραυματα καθε μερα για 3 ευδομαδεσ τα καθαρισα και εβαζα τεραμικηνη. τισ καναμε και ενεσεισ με τεραμικινηlong active και baitril. εγινε καλα, αλλα τις τελυταιες 5-6 μερεσ η κοιλια τισ εχει πεση δεν ειναι τοσο τεραστια οποσ ηταν. αιμοραγιες δεν ειχε γαλα δεν εχει κτεβεσει τι μπορει να εχει σιμβει? ο ιατρος μας στελνει για υπεριχο αλλα που να το βρω… σε ευχαριστω εκ των πρωτερων.

 89. Δημητρης says:

  Νεκταρια γειασου.θελω να παρω κανα δυο κατσικες για το σπιτι και θελω να σε ρωτησω,επειδη η δουλεια μου ειναι περιεργη, μπωρω να της αρμεγω μια φορα τη μερα η θα εχουν πρωβλημα?

 90. Δημητρης says:

  Νεκταρια γειασου.θελω να παρω κανα δυο κατσικες για το σπιτι και θελω να σε ρωτησω,επειδη η δουλεια μου ειναι περιεργη, μπωρω να της αρμεγω μια φορα τη μερα η θα εχουν πρωβλημα?

 91. elena says:

  kalispera.o tragos mou (skopelou) eixe ena skouliki sti raxh tou to opoio ton etrwge apo mesa.ti mporei na einai??

 92. argyro says:

  to emvolio gia tis katsikes pws legetai kai kathe pote tous to kanoume kai pws rwtw giati ta skulia mpu ta emvoliazw monh mou

 93. alexandros says:

  geia sou.eixa parei mia katsika perisi,tora einai giro sta 1,5 me 2 xronon.kai agorasa proxthes 1 trago.pos tha ksero an egine i douleia???

 94. alexandros says:

  geia sou.pos tha ksero oti einai egkios i katsika mou?proxthes agorasa trago

 95. ΓΙΩΡΓΟΣ says:

  Καλησπερα ειμαι απο Πατμο και ηθελα αν ξερεται να μου δοσεται μια γνωμη σε κατι.Εχω παρει μια μουρθια εγκυος και μου γεννησε πριν δυο εβδομαδες,εκανε δυο κατσικακια το ενα το εβγαλε με προλημα στα δυο μπροστινα ποδια το αλλο ειναι μια χαρα αλλα το μεγαλο προβλημα ειναι οτι πινει μονη της το γαλα της. εχεταινα μου προτινεται κατι? ευχαριστω πολυ εκ των πρωτερων

 96. Γιάννης says:

  Γιώργο, σου προτείνω να φτιάξεις ένα στηθόδεσμο-θηκάρι-τσέπη που να μπαίνουν μέσα οι μαστοί της κατσικούλας σου. Έτσι δεν θα μπορεί να πιει μόνη της το γάλα της. Βέβαια θα πρέπει να της το φοράς και να της το βγάζεις με πρόγραμμα, ώστε να μπορούν να θηλάζουν και τα μικρά της.

 97. mpampis says:

  aoi kriti eimai;i katsika mourthia einai i kaliteri gia galaktoparagvgh?ksereis an mporv na vro katsikaki tetoias ratsas sthn kriti?

 98. lefteris says:

  geias sas paidia menw santorinh

 99. lefteris says:

  γεια σας παιδια μενω σαντορινη και με ενδιαφερει να αγορασω κατσικακι μουρθια καθαροαιμο 4-5 μηνων θηλυκο, ξερεται καποιον αξιοπιστο απο τον οποιο να μπορω να αγορασω που δεν θα με ξεγελασειδινοντας μου ενα αρρωστο ζωο και ποσο ευκολο ειναι να σταλει στο νησι;

 100. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ says:

  ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΙΑ ΓΙΔΑ. ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΟΡΟΙΔΑ.ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΕΘΑΝΕ Η ΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑ. ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΓΙΔΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΓΑΛΑ. ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ????ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΓΑΛΑ Η ΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 4 ΗΜΕΡΩΝ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ….

 101. θωμας says:

  Νεκταρια γεια σου.Εχω παρει εξι κατσικακια 3 μηνων τα οποια θα κρατησω για γιδες.θελω να ρωτησω επειδη τα εχω κοντα στο σπιτι τι πρεπει να κανω για να μην εχω προβλημα με ψυλλους?

 102. δωρα says:

  καλημερα σας.εχω 2 προβατακια ενα αρσενικο και ενα θυληκο ,τεσσαρων μηνων.ποτε μπορων να ζευγαρωσοθν αυτα?

 103. Γιάννης says:

  Δώρα, τα θηλυκά πρόβατα ωριμάζουν από τον 9ο μήνα και τα αρσενικά μετά το 18ο μήνα. Λογικά, το θηλυκό σου θα είναι έτοιμο να ζευγαρώσει το Σεπτέμβριο, αλλά θα το πας για ένα μήνα σε ένα ενήλικο ζυγούρι αλλουνού. Από του χρόνου θα μπορούν να ζευγαρώνουν μεταξύ τους τα δικά σου.

 104. ΘΕΜΗΣ says:

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ 1 Η 2 ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ ΜΑΛΤΕΖΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΕΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ

 105. αγγελικη says:

  καλησπερα!!ειμαι στη σκυρο μας εδωσαν ενα αρνακι 3 ημερων δενυπαρχεικτηνιατρος στο νησι . τι να κανω???του δινω φρεσκο γαλα με το μπιμπερο αλλα πινει ελαχιστο.φοβαμαι να μην παθει κατι.τι αλλο μπορω να το ταισω??

 106. αγγελικη says:

  και κατι αλλο, το σκεπαζω με μια κουβερτουλα το βραδυ πραπει να κοιμαται στο σπιτι για να μην κρυωνει???ευχαριστω!

 107. Γιάννης says:

  Αγγελική, θα ταΐζεις το αρνάκι με γάλα σκόνη από κατάστημα ζωοτροφών. Με το φρέσκο γάλα μπορεί να του εμφανιστούν διάρροιες. Επίσης καλό είναι που το προστατεύεις από το κρύο, αφού δεν έχει τη μαμά του.

 108. αγγελικη says:

  γιαννη σε ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!! μηπως ξερεις να μου πεις απο ποτε μπορω να το βγαζω εξω να τρωει χορταρακι και επισης ποτε να σταματησω το γαλα?πρεπει να του δινω νερο????

 109. Γιάννης says:

  Όταν το αρνάκι γίνει 20-30 ημερών μπορεί να φάει χορτάρι αλλά και καρπό. Καλό θα είναι τις πρώτες ημέρες να μην τρώει πράσινο ή βρεγμένο χορτάρι. Όσο πιο ξερό τόσο το καλλίτερο. Μιας και είναι ήδη 10 ημερών βάλε του δίπλα του λίγο ξερό τριφύλλι να αρχίσει να μασουλάει σιγά σιγά. Μετά από δέκα ημέρες βάλε του μια χούφτα από ένα μείγμα καλαμπόκι-κριθάρι-πίτουρο. Για νερό δεν έχει ιδιαίτερες ανάγκες μιας και πίνει γάλα. Αλλά μπορείς να του δίνεις και λίγο νεράκι 2-3 φορές τη μέρα. Όταν θα γίνει 40 ημερών και άνω, θα τρώει μόνο του και θα του βάλεις ένα μπολάκι με καθαρό νεράκι.

 110. Μαρια says:

  Πηρα σκονη γαλα τα ταιζω και εχουν διαρροια
  τι πρεπει να κανω

 111. ελενα says:

  Καλησπέρα!
  Εχω ενα κατσικακι που κοντευει εναμιση μηνων. Το μεγαλωσα με γαλα εμποριου καθως δεν ειχε μαμα. Στην ηλικι απου ειναι τωρα πρεπει να σταματησω τη γαλουχια και αν οχι ποσο να της δινω?
  Ευχαριστω.

 112. Γιάννης says:

  Μαρία, αν συνεχίζει να τα πειράζει το γάλα, κάνε το πιο αραιό.

  Ελενα, τα δικά μου μασουλάνε από 7 ημερών. Τώρα που είναι 20 ημερών τρώνε ότι και η μαμά τους. Βέβαια, συνεχίζουν να θηλάζουν και θα απογαλακτιστούν όταν γίνουν 40 ημερών. Οπότε θεωρώ ότι πρέπει να αρχίσει να μαθαίνει να τρώει στέρεες τροφές (τριφύλλι ξερό, καλαμπόκι, κριθάρι, πίτουρο). Μείωσε τη γαλουχία και πρόσθεσε στέρεες τροφές στη διατροφή του. Μετά από ένα μήνα θα τρώει αποκλειστικά στέρεες τροφές και θα βόσκει χορταράκι.

 113. Νικολας says:

  γεια σας και από μένα έχω μια κατσίκα περίπου 3-4 χρόνων η οποία κάτω από το αυτί έχει βγάλει ένα όγκο σε μέγεθος αυγού σκληρό η θεραπεία που της έκανε ο κτηνίατρος δεν απέδωσε μήπως έχετε καμιά ιδέα τι πρέπει να κάνω επίσης στο παρελθόν έβγαζε μικρά ογκιδια με πύον αλλά τα καθάριζα
  ευχαριστώ

 114. Γεια σας και απο εμενα πηραμε τον περασμενο μηνα και εμεις μια κατσικα ακομα δεν εχει χρονιση και ειχε και δυο κατσικακια,μας ειπαν οτι για κανα δυο μερες θα φωναζε γιατι θα της ελοιπαν τα μικρα της.Αλλα εχει περασει ενας μηνας και ακομα φωναζει,οταν την βγαζουμε να βοσκιση ,οταν μας βλεπει σταματαη ειδικα οταν βλεπει τον συζηγο μου δεν ξερουμε απο κατσικες ειναι ηπρωτη φορα φαει εχει νερο εχει δεν ξερουμε τη αλλο να κανουμε?Ευχαρηστω

 115. thodoros says:

  se ti ilikia mporei mia gida na zeugarosi?

 116. manolis says:

  Γεια σας.

  Μπορεί κάποιος να μου πει τι ασθένεια είναι η τυμπανίτιδα στην αίγα, πως αντιμετωπίζεται και αν είναι επικίνδυνη στην αρμεκτική περίοδο.

  Ευχαριστώ

 117. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ says:

  Καλησπερα σας ,εχω 2 κατσικακια 2 μηνων αγοραστα το θηλυκο παρουσιαζει συχνη ουρηση (χωρις ουρα) και χωρις διαροια ,ειναι λερωμενο πισω μπορειτε να μου πειτε τι να κανω;ευχαριστω
  παναγιωτης

 118. Γιάννης says:

  – Αγγελική η κατσίκα σας φωνάζει, γιατί είναι μόνη και θέλει παρέα. Καλό θα είναι να έχεις τουλάχιστον δυο κατσικούλες. Με δυο θα έχεις σίγουρα διπλό όφελος.

  – thodoros, η περίοδος ζευγαρώματος ξεκινά από τώρα μέχρι το φθινόπωρο. Τα θηλυκά ωριμάζουν από 9 μηνών. Τα αρσενικά από 18 μηνών.

  – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, για την αντιμετώπιση της διάρροιας, ταΐζουμε μόνο με ξερό χορτάρι και τίποτα άλλο.

 119. sonia says:

  εχω 2 αρνακια 12 ημερων.ποσο να τα ταιζω την ημερα;; νερο χρειαζονται; ανυπομονω να μαθω.ευχαριστω …

 120. Γιάννης says:

  Σόνια, ξεκίνα το τάισμα με μισό κιλό γάλα για το καθένα, τρεις φορές τη μέρα και σταδιακά θα αυξάνεις την ποσότητα. Το γάλα θα το φτιάχνεις από γάλα σκόνη που θα πάρεις από κατάστημα ζωοτροφών. Για νερό βάλε τους ένα μπολάκι και αν θέλουν θα πιουν μόνα τους. Επίσης θα τους βάλεις και μια χούφτα καλαμπόκι-κριθάρι-πίτουρο και λίγο χορτάρι, κατά προτίμηση ξερό τριφύλλι να αρχίσουν σιγά-σιγά να μασουλάνε.

 121. παναγιωτης says:

  το ημερισιο κοστος μιας κατσικας μουρθια σε τροφη

 122. ΕΛΕΝΗ says:

  Γεια σας
  θα ηθελα να ρωτησω μηπως γνωριζετε ,γιατι η κατσικα μου ενω ετρωγε πολυ εδω και ενα μηνα τρωει ελαχιστα , εχει αδυνατισεικαι εχει λιγοστεψει και το γαλα της.Φαινομενικα δεν ειναι αρρωστη ,ουτε εχει διαρροια,ουτε κατι αλλο περα απο την ανορεξια.Πριν απο αυτο ειχε παθει μαστιτιδα,της εκανα αντιβιωση της περασε αυτο ,αλλα στη συνεχεια εμφανισε την ανορεξια.Το μονο που παρατηρω οτι κανει,οταν πλησιασει για να φαει στριβει το λαιμο της προς τα πανω.
  Ευχαριστω για την φιλοξενια και για τις οποιες πληροφοριες μπορεσετε να μου δωσετε.

 123. Dimitris says:

  APo poso minon mporo na balo tin katsika na pai me ton trago? Ine I proti foratis.

 124. dimitris says:

  μετα απο ποσο μηνων μια νεα κατσικα μπορει να γονιμοποιηθει εχω 5 γιδες και ενα τραγο απλα θελω να ξερω σιγουρα μου ειπαν στους 6 μηνες ….

 125. καπατζας Νικος says:

  λοιπον για σας που τα κατσικακια σας εχουν διαροια μαλον δεν κανετε σωστα τη δοσολογια η το γαλαταλευρο που αγοραζετε δεν ειναι το σωστο ακομη και το νερο πρεπει να ειναι χλιαρο …τωρα οσο για το ζευγαρωμα συνηθως στην ελλαδα αρχιζει το σεπτεμβριο και στα τελη φεβρουαριου εχουμε γεννες και τα μωρα πρεπει να κατσουν με τις μανες τους το λιγοτερο 60 μερες και οσο γινετε περισσοτερο και μολις γεννηθουν καλα ειναι να τα κανουμε 1 γραμμαριο σεληνιο …τωρα για σας που ρωτατε ποτε αρχιζουμε να αρμεγουμε ..απ τις πρωτες μερες παρακολουθουμε τους μαστους και καθε απογευμα στραγγιζουμε γιατι αν παραμεινει γαλα την αλλη μερα θαεχουμε προβλημα μαστιτιδας γιατι τα μικρα συνηθως δε πινουν ολο το γαλα σταματαμε να αρμεγουμε την κατσικα περιπου στον τριτο με τεταρτο μηνα της κυησης αναλογα με τη ρατσα του ζωου και για το στιψιμο γινετε σταδιακα και οχι με μιας δηλ..αρμεγουμε σημερα μετα παλι απο τρεις μερες μετα παλι απο τρεις μερες μεχρι που θα φενονται οι μαστοι οτι δεν εχουν μεγαλη ποσοτητα γαλακτος …και κατι τελευταιο για τις τιμες ..μια πολυ καλη κατσικα μεχρι τριων ετων κοστιζει μεχρι 100 ευρω ολες οι τιμες που διαβασα πιο πανω ειναι μαλλον για αυτοκινητα ..δεν ειμαι κτηνιατρος αλλα εχω μεγαλη πειρα απ τα ζωντανα οποιος θελει ας παρει τηλ. να ρωτηση κατι 6972184995

 126. Νικη says:

  Γεια σας!Εδω και λιγες μερες αποκτησαμε 4 κατσικες οι οποιες και ειναι εγκυες.Καθοτι ειμαστε πρωταρηδες και λιγο ασχετοι και απειροι,μηπως θα μπορουσατε να μας βοηθησετε λιγο?η μια ειναι ετοιμη να γεννησει απο ο,τι φαινεται..μετα απο ποσο καιρο ξεκιναμε το αρμεγμα της??

 127. Γιάννης says:

  Νίκη καλορίζικες οι κατσίκες σας. Το άρμεγμα αρχίζει από την πρώτη ημέρα της γέννας, γιατί πρέπει να αδειάζουν τελείως οι μαστοί. Όμως το γάλα αυτό επειδή είναι πρωτόγαλα δεν μπορείς να πεις. Μπορείς όμως να το βράσεις και τότε θα κόψει. Θα μαζέψεις τα πήγματα σε ένα τούλι, και θα φτιάξεις ένα πολύ νόστιμο τυράκι. Αν θέλεις το αλατίζεις κιόλας. Μετά από 5-6 ημέρες το γάλα θα σταματήσει κόβει κατά το βράσιμο, τότε μπορείτε να το πίνετε.

 128. Θεοδωρος says:

  εδω και λιγο καιρο εχω αρχισει να ασχολουμαι με τα οικοσιτα στο σημειο που θεωρητικα μου δινει ο νομος , μιας και σαν μονοκατοικια με σχεδον κοντινα υπολοιπα σπιτια εχω περιορισμους. θελω βοηθει οσο αφορα τα κατσικια. εκτος απο ενα νανακι που εχω που εβελπιστω να τα κανω 2 εχω και μια κανονικη που την πηρα μαζι με το παιδι της πρην 2 μηνες 150 ευρω. λογικη τιμη δεντο συζητω αυτο. εχω μερικες απορειες και αν καποιος μπορει να βοηθησει θα ειναι ευχης εργο. κατα αρχην υπαρχει η αγωνια του πρωταρη. το μικρο ειναι 5 μηνων και το χωρισα απο την μανα του εχθες που καταφερα να τελειωσω ενα χωρισμα ωστε να μηνει με το νανακι μαζι. μεχρι εχτες επηνε απο την μαμα του γαλα, σημερα μετα απο μια μερα χωρισμου της εγηνε το πρωτο της αρμεγμα απο εμπηρη γυναικα γιατι εγω δεν ξερω που πανε τα 4 και ηθελα να μαθω .εβγαλε ακριβως 250 γραμμαρια γαλλα , αλλα μου ειπε οτι μαλον ειναι παλι εγκυος , οποτε ειναι φυσικο να ειναι λιγο. πως γνωριζουμε αν ειναι εγκυος 100% να μην την παω σε τραγο αν ειναι? η κατσικα ειναι 4 ετων . ποτε το μικρο της θα ξεκηνησει να βγαζει και αυτο γαλα? απο ποσο μηνων ξεκηνανε ? εχω και αλλα αλλα αρκουμε σε αυτα για την ωρα .
  ευχαρηστω εκ των προτερων

 129. Γιάννης says:

  Θεόδωρε αν η κατσίκα είναι έγκυος θα πρέπει να γεννήσει το πολύ σε 2 μήνες, αφού όταν την πήρες είχε 3 μηνών μικρό. Αν υποθέσουμε ότι ήρθε σε επαφή με τον τράγο όταν το μικρό ήταν 2 μηνών, τότε σήμερα είναι 3 μηνών έγκυος. Τα σημάδια της εγκυμοσύνης είναι το φούσκωμα της κοιλιάς και η μείωση της παραγωγής γάλακτος. Η παραγωγή γάλακτος σταματάει τον 4ο με 5ο μήνα και τις τελευταίες 15-20 ημέρες η κοιλιά της κατσίκας είναι πάρα πολύ μεγάλη.
  Για να δεις πόσο γάλα παράγει θα πρέπει το μικρό της να μην έρχεται σε επαφή με τη μαμά του, γιατί θα θηλάζει σε κάθε ευκαιρία που θα βρει. Επίσης η κατσίκα θέλει πολύ βοσκή σε χόρτα και 1 κιλό δημητριακά (καλαμπόκι, κριθάρι, πίτουρο) κάθε μέρα. Το μικρό αν είναι όντος 5 μηνών και θήλαζε μέχρι πρότινος θα πρέπει να έχει πάνω από 10 κιλά καθαρό κρέας, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να γεμίσεις το ψυγείο σου με αγνό κρέας και να το απολαύσεις με την οικογένειά σου.

 130. Νικη says:

  Γεια σας και παλι!λοιπον,οι 2 απο τις κατσικες μας γεννησαν η μια 1 κατσικακι και η αλλη 2.θυλαζουν κανονικα τα μικρα τους και εμεις βγαζουμε λιγο το γαλα τους για να μη παθουν μαστιτιδα αν και η μια ταιζει μονο απο τη μια θηλη κι ετσι εκεινη ειναι πολυ πρισμενη διαρκως..λογω δουλειας την αρμεγουμε 1 φορα τη μερα για να αδειασει τουλαχιστον απο εκεινη τη θυλη..
  Το γαλα αυτο που βγαζουμε απο ποτε θα μπορουμε να το πινουμε κι εμεις?

 131. Γιάννης says:

  Νίκη, το γάλα αυτό τις πρώτες 5-6 ημέρες από τη γέννα, είναι πρωτόγαλα δεν μπορείς να πεις. Μπορείς όμως να το βράσεις και τότε θα κόψει. Θα μαζέψεις τα πήγματα σε ένα τούλι, και θα φτιάξεις ένα πολύ νόστιμο τυράκι. Αν θέλεις το αλατίζεις κιόλας. Μετά από 5-6 ημέρες το γάλα θα σταματήσει κόβει κατά το βράσιμο, τότε μπορείτε να το πίνετε.

 132. Νικη says:

  Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!!Αν δεν γινομαι φορτικη θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση ακομη..
  Εχουμε τις κατσικες σχεδον εναμιση μηνα.Η πρωτη που γεννησε ενα κατσικακι ειναι η πιο απομακρη,σχεδον αγρια.Την κυνηγαμε για να την αρμεξουμε και δεν καθεται πανω απο 1-2 λεπτα.Εντωμεταξυ τα μασταρια της δεν ειναι ποτε πρησμενα εχει 8 μερες που γεννησε αλλα το κατσικακι της ειναι στρουμπουλο.Πως μπορουμε να την πλησιασουμε και να κατσει ηρεμη να την αρμεξουμε??ουτε με το φαγητο δεν καταφερνουμε να τη δελεαζουμε..
  Σας ευχαριστω και παλι!!

 133. Γιάννης says:

  Νίκη, η εξημέρωση θέλει μεγάλη υπομονή και σύστημα. Καταρχήν θα πρέπει να βάλετε στις κατσίκες καπίστρι για να μπορείτε να τις πιάνετε εύκολα και να τις δένετε, ώστε να γίνεται ευκολότερα το άρμεγμα. Εγώ έχω ένα στάβλο 9 τετραγωνικά 3χ3, και ένα προαύλιο 300 τετραγωνικά 10χ30. Το πρωί με σφυρίγματα βάζω μέσα στο στάβλο 6 πρόβατα και τρεις κατσίκες. Τα σφυρίγματα ή και 2-3 λέξεις όπως “πάμε, έλα, μέσα” είναι σημαντικά γιατί τα αποτυπώνουν εύκολα τα ζωντανά και τα συνδυάζουν με κάποιες καθημερινές συνήθειες, όπως πχ το άρμεγμα. Όταν μπουν στο στάβλο, κλείνω την πόρτα και αρχίζει το άρμεγμα. Άλλα ζώα θέλουν δέσιμο από το καπίστρι και άλλα έρχονται μόνα τους για να τα αρμέξω. Το απόγευμα που τους δίνω τα δημητριακά τους (καλαμπόκι, κριθάρι και πίτουρο) έρχονται μόνα τους μέσα στο στάβλο. Τα αφήνω μισή ώρα για να φάνε και μετά αρχίζει το άρμεγμα.
  Συμπερασματικά θέλει υπομονή και μεράκι. Και εγώ πριν ένα χρόνο που ήμουν αρχάριος είχα δυσκολευτεί πάρα πολύ. Χρειαζόμουν μισή ώρα για να αρμέξω μια κατσίκα, ενώ τώρα θέλω μόνο 2-3 λεπτά.

 134. Θεοδωρος says:

  τελικα Γιαννη φτασαμε στο σημειο να βγαζει καθε 2 μερες πλεων 250 γραμμαρια γαλα. σημερα μετα απο 2 μερες εβγαλε μονο 100 γραμμαρια .τωρα δεν ξερω αν κανω λαθος αλλα την ταιζω το απογευμα που γυριζω απο την δουλεια εγω ή η γυναικα μου και τους δινω μαζι και τα δημητριακα εκτος απο το τρυφιλι . παντος οσο την εχω τωρα το μενου της ειναι 3/4 της μπαλας τριφυλι σχεδον το υπολοιπο στα μικρα και περιπου 750 γραμμαρια η και παραπανω τα δημητριακα . παμε καλα η παμε λαθος παιδια ?
  η κοιλια της ειναι φουσκωμενη οχι υπερβολικα βεβαια αν και δεν εχω ιδεα πως επρεπε να ειναι. η ουσια δεν ειναι το ποσο γαλα βγαζει που και αυτο με δυσκολια το βγαζει αλλα αν κανουμε εμεις κατι λαθος . και κατι αλλο παιδια . το μικρο της που παει τωρα για 6 μηνων ποτε ξεκηναει να βγαζει γαλα? ή πρεπει πρωτα να μηνει εγγυος και μετα ?

  Σ.Σ απορειες αρχαρειου :-)

 135. Γιάννης says:

  Θεόδωρε, η κατσίκα κατά 99% είναι τουλάχιστον 4 μηνών έγκυος. Καλό θα είναι να σταματήσεις το άρμεγμα για 2-3 ημέρες. Αν δεις να γεμίζουν οι μαστοί, τότε άρμεξε. Αν όχι σταμάτα τελείως το άρμεγμα. Τα μικρό μετά τους 9 μήνες ηλικίας μπορεί να μείνει έγκυος και τότε θα αρχίσει να παράγει γάλα. Κατά τα άλλα η διατροφή που τους κάνεις είναι καλή, αλλά θα πρέπει να τη βάζεις να βόσκει και χορτάρι.

 136. Νικη says:

  Ευχαριστω πολυ!!Πραγματικα πολυτιμες οι συμβουλες σας,εχω αρχισει να τις τηρω κατα γραμμα!Σημερα βεβαια στεναχωρηθηκα λιγακι..πηγα το απογευμα να ταισω και να αρμεξω χωρις τον αντρα μου(συνηθως εκεινος την κραταει κι εγω την αρμεγω )και δεν τα καταφερα.. ολο μου φευγε και καταληξαμε να την κυνηγω..τελωσπαντων.Η αλλη μας κατσικα φαινεται πανετοιμη να γεννησει για την ακριβεια εχει βαρυνειπαααρα πολυ και τα μασταρια της ειναι τοσο πρησμενα που λιγο ακομα θα ακουμπησουν τη γη!απ’οσο ξερω δεν την αρμεγουμε παρα μονο οταν γεννησει ετσι δεν ειναι;

 137. Γιάννης says:

  Νίκη σήμερα-αύριο θα γεννήσει η κατσίκα σας. Τότε θα την αρμέξεις μέχρι να αδειάσουν οι μαστοί της. Το γάλα τις πρώτες ημέρες είναι πρωτόγαλα. Θα το βράσεις, θα κόψει και θα μαζέψεις τα πήγματα να κάνεις τυρί.
  Γενικότερα, για να διευκολυνθείς στο άρμεγμα, θα βάλεις καπίστρι ή λουρί στο λαιμό της και θα την δένεις.

 138. Νικη says:

  Ευχαριστω!της εχω βαλει καπιστρι.Καθε μερα που περναει λεμε θα γεννησει και τιποτα,σιγουρα εχει 2..Θα πρεπει να ξεκινησω να της δινω φυραμα γαλακτοπαραγωγης τωρα που θα γεννησει γιατι δεν της εχουμε δωσει καθολου.

 139. Γιάννης says:

  Για πιο λόγο θα δώσεις φύραμα;
  ένα κιλό δημητριακά και μια φέτα τριφύλλι συν βοσκή είναι ότι καλλίτερο.

 140. αρετη says:

  καλημερα,ειμαι εντελος αρχαρια στο θεμα των οικοσητων ζωων,
  αλλα το’φερε ετσι η τυχη και ενα προβατακι περιπου ενος μηνος θα πεσει στα χερια μου σε λιγο καιρο.
  θελω λοιπον να ρωτισω
  α)αν οσα ειπες για τις κατσικες ισχυουν και για τα ποβατα
  β)τι χωρο πρεπει να ετημασω για το αρνακι και την προβατινα που σκοπευω να παρω.
  γ)το μαντρι που θα φτιαξω απο τι υλικα πρεπει να ειναι
  και δ)γενικα οτι πληροφορειες μπορειτε να μου δωσετε,θα το εκτιμουσα

 141. Γιάννης says:

  Αρετή ότι ισχύει για τις κατσίκες, ισχύει και για τα πρόβατα. Εγώ έχω ένα στάβλο από λαμαρίνες 9 τετραγωνικά 3χ3, και ένα προαύλιο 300 τετραγωνικά 10χ30. Στο χώρο αυτό έχω 6 προβατίνες, ένα ζυγούρι, τέσσερις κατσίκες και ένα γουρουνάκι.
  Αν στην περιοχή σου έχει πολύ κρύο το χειμώνα με θερμοκρασίες υπό το μηδέν, πολλά χιόνια και πολλές βροχές, τότε θα πρέπει να φτιάξεις κτιστό στάβλο με τσιμεντόλιθους ή ακριβότερα υλικά (ξύλο, πέτρα).
  Για αρχή θα σου πρότεινα να πάρεις 2-3 προβατίνες και 1-2 κατσίκες, που να είναι είτε γαλακτοπαραγωγές, είτε έγκυες. Έτσι θα έχεις καθημερινά γάλα για να πίνετε στην οικογένειά σου και θα μπορείς να φτιάχνεις γιαούρτι, τυράκια και άλλα.

 142. Γιωργος Κ says:

  Καλησπερα
  Διαβαζω πολλα καλα και οχι καλα και ειπα να σας μεταφερω προσωπικη εμπειρια
  Ζουσα σε ενα χωριό της Βόρειας Ελλάδας και μεχρι να παω εκεί δεν ήξερα τιποτε απο ζωα
  Από το 1989 και μετα ομως “εκανα ” κότες , κουνέλια, κατσικια και προβατα
  Ολα θέλουν ΟΡΕΞΗ και ΜΕΡΑΚΙ
  Διαβασμα , πολλες ερωτησεις και καθαρο ποιοτικο και πολυ φαγητο στα ζωα
  1. Τον καρπο να τον δινουμε σπασμενο, ειναι ευπεπτος και εχει το ζωο μεγαλυτερες αποδοσεις
  2. Τα ζωα μας να μην πεινανε ποτε, να εχουν παντοτε στην διαθεση τους χονδροειδεις τροφες (χορτα ξερα) και καρπο πρωι και βραδυ
  3. Οικονομια στο καλαμποκι (φερνει παχος και αυτο καποιες φορες κανει τα ζωα “στερφα”) Το κριθαρι ειναι το “ψωμι” των ζωων και τα κραταει “ζεστα”, το ρεβυθι εχει την μεγαλυτερη περιεκτικοτητα σε πρωτεινες και απο την τρισκαταρατη σογια
  4. Οχι βοσκημα σε παχνη ή πρωινη υγρασια Φερνει πολλα προβληματα μερικες φορες θανατηφορα
  5. Παρτε κατσικακια ντοπια απο τα “διπλαρια” που τα πετανε στα σκυλια οι κτηνοτροφοι γιατι δεν θελουν να ασχοληθουν με την περιποιηση τους Με λιγο κοπο και λιγα εξοδα θα κανετε κοπαδακι ολοκληρο. Εγω πηρα 5 θηλυκα και 1 αρσενικο και σε 16 μηνες ειχα γεννες με 2 μανες να κανουν διδυμα. Απλες Ελληνικες ρατσες ειναι πολυ προσαρμοστικες και αναλογα με το φαγητο ειναι και η αποδοση τους
  6. Να κανετε εμβολια ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και να κανετε ενεση ΣΕΛΗΝΙΟΥ τις πρωτες μερες μετα την γεννα στην μανα και τα μικρα
  7. Υπαρχει τo (SUL…) δεν γραφω ονομα γιατι δεν ειναι σωστο για την ΔΙΑΡΡΟΙΑ το δινετε για προληψη αλλα και θεραπεια
  8. Ξεκιναμε με ξερο χορτο στα αρνακι μετα την 14η μερα (ψιλο τριφυλλι κατα προτιμηση) και μετα την 22η μερα στα κατσικακια. Ξερο χορτο στο χλωρο θα παμε αργοτερα με τσιγκουνια μεγαλη και προσοχη τεραστια Αν δεν αναπτυχθουν οι καταλληλοι μυκητες στο στομαχι τους και δεν αναπτυχθει το στομαχι τους κανονικα ΔΕΝ κανει να φανε φρεσκο χορτο ΠΡΟΣΟΧΗ στο φρεσκο τριφυλλι – ΤΥΜΠΑΝΙΣΜΟΣ και θανατος αν δεν προλαβεις με TROKAR η σιροπι σιλικονης
  9. Τα κατσικακι τα δινουν στα χωρια (ορεινα κυριως) ΤΖΑΜΠΑ και αν τους δωσεις ενα φακελακι καφε η κανενα γλυκο του κουταλιου σπιτικο ετσι για ευχαριστηση μπορει να σου το ταισουν για κανα δυο μερες
  Μην λυπαστε το φαγητο να μην πεινανε και να μην κρυωνουν οσο ειναι μικρα κυριως Προσοχη στα ρευματα αερα ειναι θανατηφορα
  Κατα την αποψη μου μπορεις με καμια 250€ για σκονη γαλα να κανεις εκτροφη σε καμια 10αρια κατσικακια και να αρχισεις το κοπαδι σου
  Ολη την Ανοιξη και την αρχη του καλοκαιριου μαζευουμε χορτα και κανουμε “θημωνιες” για να ταιζουμε τον χειμωνα
  Μπορουμε να μαζευουμε φυλλα απο βελανιδιες γιατι ειναι λιχουδια για τα ζωα μας μεσα στον χειμωνα
  Καποιες πλακες ΛΕΙΞΕΩΣ (ιχνοστοιχεια) ειναι απαραιτητες
  Οποιος θελει περισσοτερες προσωπικες συμβουλες και γνωμες μπορεις να στειλει ερωτηση
  Υπαρχει ενα μικρο βιβλιο που εχω σαν ευαγγελιο και λεγεται
  “ΜΙΚΡΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ”
  δεν ξερω αν υπαρχει στα βιβλιοπωλεια (εγω το πηρα απο τον εκδοτη πριν αρκετα χρονια) ειναι παρα πολυ καλο και χρησιμο , το ειχαν στην διδακτικη υλη του ΤΕΙ Λαρισας
  ο ιδιος ο εκδοτης εχει και αλλα 2-3 βιβλια υπερβολικα χρησιμα για αιγοπροβατοτροφους ειναι γραμμενα σε απλη κατανοητη γλωσσα

 143. Γιάννης says:

  Γιώργο σε ευχαριστώ για το βιβλίο που μας πρότεινες. Το παράγγειλα από on-line βιβλιοπωλείο και το έχω ήδη στα χέρια μου. Είναι το “ευαγγέλιο” για την εκτροφή των οικόσιτων.

 144. Γιώργος says:

  Να προσθέσω και εγώ μια/δυο απορίες που έχω. Σκέφτομαι να αγοράσω μια γίδα μούρθια. Από εισαγωγέα μου είπαν μια τιμή 260 ευρώ για γίδα που πρόκειται να γεννήσει σε 2 περίπου μήνες. Η απορία που έχω είναι αν θα μπορώ να έχω το ζώο δεμένο. Τσοπάνιδες μου έχει πει πως αν δεν έχει συνηθίσει από μικρό ένα ζώο να είναι δεμένο δυσκολεύεται να προσαρμοστεί. Μέχρι και οτι πεθαίνουν μου έχουν πει. Αυτά βέβαια για ζώα που ζουν σε κοπάδια που βόσκουν ελεύθερα. Ισχύει άραγε το ίδιο και για αυτά που εισάγουν οι έμποροι από το εξωτερικό;
  Ίσως είναι καλή ιδέα να φτιαχτεί κάποιο κανάλι στο irc για τέτοιου είδους θέματα όπου σε ζωντανό χρόνο θα ανταλάσσονται απόψεις πληροφορίες κ.α.

 145. Γιάννης says:

  Λογικά, ο εισαγωγέας θα εμπορεύεται σταβλισμένα ζώα από οργανωμένο αιγοτροφείο, τα οποία θα προσαρμόζονται ευκολότερα στο δέσιμο σε σχέση με τα ελευθέρας βοσκής.

 146. Γιώργος says:

  Καλώς Γιάννη.Σε ευχαριστώ.Θα ρωτήσω πάντως και τον εισαγωγέα να δω τι θα μου πει.

 147. Γιωργος says:

  Το βράδυ που την/τις βάζετε; Μια ξύλινη κατασκευή σκεπασμένη με αδιαφανές νάυλον(αυτό που είναι άσπρο απο την μία πλευρά και μαύρο απο την άλλη) επαρκεί; Μου είπαν πως οι γίδες είναι πιο ευαίσθητες στο κρύο απο ότι τα πρόβατα και θέλουν μια πιο ενισχυμένη κατασκευή.Υπάρχει κάποιο πιο κατάλληλο υλικό για να σκεπάσει κανείς έναν σκελετό απο ξύλο η γαλβανισμένους σωλήνες;

 148. Γιωργος says:

  Να προσθέσω πως μένω στη Νότια Ελλάδα, στο επίπεδο της θάλασσας. Τις νύχτες όμως τώρα τον Δεκέμβριο κάνει κρύο και έχει αρκετή υγρασία.Ξέρω πως υπάρχουν ειδικές κουβέρτες για άλογα. Ίσως να υπάρχουν και για μικρότερα ζώα.Θα το ψάξω.

 149. Γιάννης says:

  Εγώ έχω ένα στάβλο από λαμαρίνες 9 τετραγωνικά 3χ3, και ένα προαύλιο 300 τετραγωνικά 10χ30. Στο χώρο αυτό έχω 6 προβατίνες, ένα ζυγούρι, τέσσερις κατσίκες και ένα γουρουνάκι. O Στάβλος είναι υδατοστεγής αλλά όχι θερμομονωμένος λόγω λαμαρίνας. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει να υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στα ζωντανά. Θα ήθελα βέβαια να είχα κάτι καλλίτερο, αλλά το κόστος για κτιστό στάβλο, με πόρτες και παράθυρα, κυμαίνεται από 100-200 ευρώ το τετραγωνικό.

 150. giorgos trikala says:

  γεια σας, εγω ειχα μια βετουλα μικρη γιδα.. μια μερα εφαγε καταλαθος σογια(φηραμα για τις κοτες) μηπως απο αφτο ψωφησε; η απο το βιλυρο που ετρωγε????

 151. Γιάννης says:

  Γιώργο τι είναι το βίλυρο;

 152. Σπυρος says:

  Καλημέρα,

  Ψαχνω να αγοράσω δύο κατσίκες αλπίνες το λιγότερο δύο-τρειων μηνών.
  Μπορείτε να με βοηθήσετε? Που μπορώ να βρω και να αγοράσω.
  Περιοχή νομού ηλείας.

 153. Χρισαλού says:

  Μήπως γνωρίζεις τι γίνεται στην περίπτωση που η μαμά απορρίπτει ένα απο τα κατσικάκια της? Του έδωσα το πρωτόγαλα και συνεχίζω να το ταίζω τρεις φορές τη μέρα. Τώρα είναι 8 ημερών. Αυτό που με ανησυχεί είναι μην απομονωθεί απο το υπόλοιπο κοπάδι, συνήθως κρύβεται στο μαντρί και όταν ακούσει ότι πλησιάζω βγαίνει, μόνο ο αδελφός της τη πλησιάζει αλλά αυτός κάποια στιγμή αναγκαστικά θα σφαχτεί ή θα δοθεί.. έκανα διάφορα κόλπα αλλά δεν έγινε τίποτα, αν γνωρίζεις κάτι απο την εμπειρία σου σε παρακαλώ ενημέρωσέ με. Σ΄ευχαριστώ.

 154. Γιάννης says:

  Σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία, η κατσίκα θα απορρίψει το μικρό της, μόνο αν το θεωρήσει αδύναμο κατά τη γέννησή του. Δεν έχω δει κατσίκα να αποκλείει ένα μικρό της από το θηλασμό. Αντιθέτως, έχω δει κατσικάκια να μην πηγαίνουν να θηλάσουν. Σε αυτή την περίπτωση τα βάζω με το ζόρι να θηλάσουν. Δένω την κατσίκα, παίρνω το μικρό, του ανοίγω το στόμα και το οδηγώ στη θηλή της μαμάς του. Του μπουκώνω τη θηλή στο στόμα και αρχίζει δειλά δειλά να θηλάζει. Μετά από μερικές επαναλήψεις σε 1-2 ημέρες μαθαίνει να θηλάζει μόνο του.

 155. Βαγγέλης says:

  χω ένα κατσικάκι που είναι έγκυος και πρέπει να γεννήσει από 25 Απριλίου έως 5 Μαΐου και έχει αρχίσει να κατεβάζει λίγο γάλα από τώρα είναι φυσιολογικό αυτό αφού θέλει πάνω από μήνα για να γεννήσει ευχαριστώ.

 156. Βαγγέλης says:

  Έχω ένα κατσικάκι που είναι έγκυος για πρώτη φορά και πρέπει να γεννήσει από 25 Απριλίου έως 5 Μαΐου και έχει αρχίσει να κατεβάζει λίγο γάλα από τώρα είναι φυσιολογικό αυτό αφού θέλει πάνω από μήνα για να γεννήσει ευχαριστώ.

 157. Γιάννης says:

  Βαγγέλη άσε την κατσικούλα στην ησυχία της. Ένα μήνα πριν τη γέννα “κατεβάζει” μαστάρια τα οποία σιγά-σιγά θα γεμίσουν πρωτόγαλα. Τις τελευταίες 4-5 ημέρες πριν γεννήσει, οι μαστοί της, μπορεί πρηστούν λόγω πολύ μεγάλης ποσότητας πρωτογάλακτος. Μπορείς την αρμέξεις όταν θα γεννήσει και θηλάσει τα μικρά της, εφόσον έχει στους μαστούς της μεγάλη ποσότητα από πρωτόγαλα.

 158. ΣΟΦΙΑ says:

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΕΑΝ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΨΩΜΙ??

 159. Δημήτριος says:

  Γεια σου Σοφία. Μπορείς βεβαίως να δώσεις ψωμί στην κατσίκα σου και μάλιστα θα της αρέσει πολύ.

 160. manolhs says:

  Νεκταρία για πρώτη φορά ασχολούμαι με ζώα και ιδιαίτερα με 2 κατσίκες. Πως μπορώ να αντιμετωπίσω τα παράσιτα που πιάνουν κατά καιρούς; Ότι μου έχουν δώσει μέχρι τώρα οι κτηνίατροι είναι αναποτελεσματικά.

 161. γιαννις says:

  εχο 2 κατσικεσ εχουν μεγαλλα νυχια μαι τι τα κοβο και πος ειναι επικινδινο/////

 162. Γειά σας . Πουλάω 2 κατσίκες δαμασκού (η μία αλμέγετε – πρωτάρα ) και ένα τραγάκι 4 μηνών , επίσης δαμασκού .

  Έχω επίσης 4 προβατάκια χιώτικα βελτιωμένα (3 θηλυκά , 1 αρσενικό ) 4 και 5 μηνών .

  Για πληροφορίες στο e-mail : petalotispetalotis@gmail.com

 163. manolis says:

  Απο ποια ηλικια και μετα τα μικρα κατσικακια μπορουν να ζευγαρωσουν?
  Και πια περιοδο του χρονου?

 164. Ελένη says:

  Καλημέρα. Μου είπαν να σταματήσω το άρμεγμα στις κατσίκες μου, να τους παίρνω περίπου 1 ποτήρι ημερησίως μονάχα,για να ζητήσουν ζευγάρωμα. Ισχύει αυτό?

 165. ΠΟΛΟΣ says:

  πολυ ωραια μπραβω σε ολους σας ~~ οποιος θελει να ταιζη τα ζωα του με χορτονομη δηλαδη φρεσκια πρασιναδα φυτρο απο κριθαρη !! καθε ημερα και με πολυ μικρο κοστος το κιλο !! ας εποικοινονηση μαζι μου να τον βοηθησω στην κατασκευη!! polos1958@yahoo.gr h 6996622423

 166. Γιαννης says:

  πριν 1 εβδομαδα αγορασα 2 κατσικες χρωμα ασπρες και οι δυο . Μια 2 χρονων και μια 1 χρονων. τις ειχα μια εβδομαδα μεσα και καθε μερα τις ταιζα.σημερα τις εβγαλα εξω το απογευμα να βοσκησουν και οταν βγηκανε οχι μονο δε φαγανε
  αλλα αρχισαν να τρεχουν, και τισ εχασα !!!

 167. Γιαννης says:

  ψω

 168. Χρήστος says:

  Πόσο κοστίζει μια μαλτέζα γίδα σε γαλουχία; Η μαλτέζα προσβάλλεται εύκολα από ασθένειες;

 169. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ says:

  Εχω μια κατσίκα Αγγλονουβιανή 10 μηνών. Πρίν 16 μέρες μου γέννησε 2 κατσικάκια αλλά πεθαμένα τα έβγαλε κτηνίατρος. Της έδωσα αντιβίωση για 5 μέρες. την αρμέγω αλλά βλέπω πίνει και αυτή το γάλα της. Τι συμβαίνει και πως μπορώ να την σταματήσω να το κάνει.
  Ξέρει κανείς κάτι? Ευχαριστώ

 170. αγγελικη says:

  καλησπερα και απο εμενα εχω μια αλπινα 2 χρονων εχει διαρροια και δεν ξερω τι να της κανω θελω την βοηθεια σας

 171. Κος Γιάννης says:

  Καλημερα,

 172. Κος Γιάννης says:

  Καλημερα σας Κυριες και Κυριοι, ,Θέλω και γω να ρωτησω για ενα κατσικακι που εν εχει Ορεξη να πιεί το γαλα του τρωει κανονικα πιτουρο , κομμενο καλαμποκι, Ιτιά, Αμπελλοφυλα, Τριφυλλι, τα παντα ! ειναι 6 κιλα μετο ζορι λιγο γαλα λιγο, τσαι , πως να το ξεγελασω ??? Οποιος ξερει να μου στειλη μια συμβουλη, ευχαριστω πολυ,

 173. Μαιρη says:

  Γεια σας,
  έχω κοτούλες κ το σκεφτομαι κ για κατσικουλες, αρσενικη και θηλυκη ζευγαρι.
  Αν μπορει καποιος να μου απαντησει αν ειναι εύκολο να εχεις ζευγαρι, δεδομενου οτι είχαμε μονο 5 θηλυκες στο σπίτι όταν είμουν μικρη (μαλλον λογω της μυρωδιας). Επίσης η αποθηκη που σκεφτομαι να τις στεγασω δεν εχει αποχετευτικο, δηλ. ρυακι όπως είαμε παλια, ειναι λειτουργικο ή θα ζοριζομαι στο καθαρισμα?
  Τώρα, όσον αφορά στη γέννα, έχω κάποιες εικόνες αλλά ειλικρινά δεν θυμάμαι,πως το κάναμε με τον ομφαλιο λώρο, τη διαδικασία… Αν μπορεί κάποιος έμπειρος να μου πει θα το εκτιμησω. Ευχαριστω

 174. Γιαννης says:

  Καλησπερα σας απο Κρητη..θελω να αγορασω ενα ζευγαρι κατσικακια 2-3 μηνων για να τα ζευγαρωσω μετα απο μερικους μηνες..ξερετε ποσο περιπου θα μου κοστισουν;
  Ευχαριστω!!!

 175. Μαριαννα μπαλλη says:

  Βραζω το γαλα της κατσικας και αυτο πηζει χωρις μαγια.ξερετε γιατι;

 176. louis says:

  Η κατσικα του πατέρα μου απεβαλε κ εχει αλλα δυο μεσα τι γινεται τώρα;

 177. aggelos says:

  louis θα περιμενεις να γεννηθουν και τα αλλα δυο ισως πρεπει να την δεικαι ενας κτηνιατρος…

  μαριαννα :μηπως το γαλα ειναι πρωτογαλα δλδ γαλα απο κατσικα εγκυο ;;;;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *