Ξεραίνω δαφνόφυλλα

Ολο και κάποιο δέντρο δάφνης θα βρεις για να του κλέψεις λίγα φύλλα να ξεράνεις για την κουζίνα σου, δε χρειάζεται να αγοράζεις κουτάκια με φύλλα δάφνης

SheBlogs.EU από - Τελευταία ενημέρωση: 30.08.2013

Ένα ακόμα από τα πράγματα που αρνούμαι να αγοράσω είναι τα φύλλα δάφνης. Το θεωρώ λίγο χαζό να πληρώσω για να αγοράσω 20 φύλλα δάφνης σε πλαστικό κουτάκι. Συνήθως καταφέρνω να βρίσκω φύλλα δάφνης και να τα ξεραίνω μόνη μου. Άλλωστε ένα κλαδάκι από δάφνη μπορεί να σου βγάλει ολόκληρο το χειμώνα, δε χρησιμοποιούμε δάφνη και κάθε μέρα.

Έτσι φέτος ζήτησα από την παιδική μου φίλη να μου φέρει δάφνη. Και ήρθε προχθές στο σπίτι με μια τεράστια ανθοδέσμη. Όχι με λουλούδια, αλλά με κλαδιά δάφνης. Διότι και καθότι καλά τα λελουδικά αλλά τα δαφνόφυλλα είναι χρησιμότερα.

dafnofylla

Κι έτσι άρχισα να μαδάω όχι μαργαρίτες, αλλά δαφνόφυλλα! Για να πω την αλήθεια ήταν πάρα πολλά, δηλαδή εμένα όλα αυτά τα φύλλα δάφνης μου φτουράνε για καμιά τριετία τουλάχιστον μη σου πω και περισσότερο. Τα πέταξα στον αποξηραντή μου για να ξεραθούν γρηγορότερα και γέμισα 2 μεγάλα δίλιτρα βάζα με δαφνόφυλλα και μου περισσεψαν κι αλλα που έβαλα σε ένα μικρό βαζάκι για άμεση χρήση.

Φυσικά αυτός δεν ειναι ο παραδοσιακός τρόπος να ξεραίνεις δαφνόφυλλα απλά εμένα με βολεύει για γρηγορότερα. Ο παραδοσιακός είναι να πλύνεις τα δαφνόφυλλα έτσι όπως είναι στα κλαδιά τους, να δέσεις την ανθοδέσμη σε μπουκέτο και να την αφήσεις κρεμασμένη σε σκιερό μέρος μέχρι να ξεραθεί. Στον ήλιο θα ξεραινόταν ευκολότερα αλλά αλλοιώνει το χρώμα και γενικά καλό είναι να ξεραίνουμε σε σκιά. Όταν τα δαφνόφυλλα θα είναι έτοιμα θα το καταλάβετε επειδή απλούστατα θα σπάνε.

3 responses to “Ξεραίνω δαφνόφυλλα”

  1. Δαφνόφυλλα και δεντριλίβανο. Η καλύτερη εποχή να τα αποξηράνουμε. Γράψε και για το δεντρολίβανο. Καλό Σαββατοκύριακο.

  2. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΞΗΡΑΝΤΗΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ?

  3. SheBlogs.eu says:

    σε καποια ηλεκτρονικά καταστηματα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *