Τρία μυστικά για τη φροντίδα των πετσετών σας

Ποιός δεν αγαπάει τις απορροφητικές, αφράτες και μαλακές σαν καινούργιες πετσέτες; Σας έχουμε ορισμένα απλά μικρά μυστικά…

SheBlogs.EU από - Τελευταία ενημέρωση: 25.01.2010

Αν θέλετε οι πετσέτες σας να παραμείνουν απορροφητικές, αφράτες και μαλακές σαν καινούργιες, λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω μικρά μυστικά:

Photographer: Frenkieb

 • Απορρυπαντικό: Η χρήση μεγάλης ποσότητας απορρυπαντικού μπορεί να αφήσει κατάλοιπα στις ίνες των πετσετών και να τις κάνει πιο σκληρές. Αν κάποια φορά, χρησιμοποιήσετε περισσότερο απορρυπαντικό από το προτεινόμενο, κάντε ένα επιπλέον ξέβγαλμα. Αλλά γενικά καταπολεμήστε το σύνδρομο «Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο»!
 • Μαλακτικό: Το μαλακτικό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της απορροφητικότητας της πετσέτας γιατί αφήνει πάνω της ένα λεπτό στρώμα χημικών που κάνει τις ίνες να απωθούν το νερό. Αποφύγετε εντελώς τη χρήση μαλακτικού στις πετσέτες (και ειδικά τα μαλακτικά που περιέχουν σιλικόνη) ή χρησιμοποιήστε το σε ελάχιστες ποσότητες.
 • Στέγνωμα:
  Άπλωμα: Αν απλώσετε τις πετσέτες έξω για στέγνωμα, μην τις ξεχάσετε κάτω από τον ήλιο με τις ώρες… Δε θέλετε τα χρώματα να ξεθωριάσουν!
  Στεγνωτήριο: Για αφράτες και μαλακές πετσέτες, χρησιμοποιήστε τη βαθμίδα στεγνώματος «μέτρια στεγνά ή στεγνά» αλλά όχι «πολύ στεγνά». Ούτε να βγάλετε τις πετσέτες υγρές αλλά ούτε και να το παρακάνετε με το στέγνωμα.

Αλήθεια, εσείς γνωρίζετε άλλα μυστικά για την φροντίδα των πετσετών; Μοιραστείτε τα μαζί μας…
Καλό στέγνωμα!

5 responses to “Τρία μυστικά για τη φροντίδα των πετσετών σας”

 1. Christinak says:

  Έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ μαλακτικό ρούχων εδώ και ενάμιση έτος(για οικονομία)και μπορώ να πω πως δεν μου έχει λείψει…Όσο για τις πετσέτες, χρησιμοποιώ στεγνωτήριο μόνο το χειμώνα στο ένα και μοναδικό πρόγραμμα που έχω μιας και είναι πλυντήριο/στεγνωτήριο η οικοσκευής που έχω. Οι πετσέτες βγαίνουν μαλακές& μυρωδάτες! ;-)

 2. magda says:

  Απορίες:
  1. Σε τί θερμοκρασία να τις πλένουμε;
  2. Να τις σιδερώνουμε;
  Θα αρχίσω να θέλω και στεγνωτήριο πράγμα οικονομικά και οικολογιά ασύμφορο, και στην Αθήνα με τόση ηλιοφάνεια και ελάχιστι υγρασία, μάλλον ουσιαστικά άχρηστο?? :-(

 3. Aspa says:

  Γεια σου Μάγδα! Κάποιοι λένε ότι οι πετσέτες είναι από τα ρούχα που πρέπει να πλένονται στους 60 βαθμούς για να σκοτώνονται τα βακτήρια, αλλά εσύ αποφασίζεις.
  Το σιδέρωμα είναι θέμα δικής σου προτίμησης, εγώ προσωπικά δεν τις σιδερώνω.
  Στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε άλλη απορία!

 4. Μειμαριδου Αφροδιτη says:

  Θέλετε αφράτες πετσέτες?Ρίξτε στο πλυντήριο μαζί με τις πετσέτες σας δύο μπαλάκια του τένις κιάφήστε να πλυθούν.Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

 5. Σοφία says:

  Στη θήκη του μαλακτικού, βάλτε μόνο ένα διάλυμα από νερό και λευκό ξύδι (1/1). Το νερό στο τελευταίο ξέβγαλμα θα γίνει μαλακό και τα ρούχα θα αφρατέψουν. (Παρόμοιο αποτέλεσμα έχει στα μαλλιά μας η αντικατάσταση του μαλλακτικού με ένα αραιό διάλυμα νερού και μηλόξυδου) Ταυτόχρονα τα χρώματα θα σταθεροποιηθούν λόγω του ξυδιού, ενώ θα ωφεληθεί τα μέγιστα και το ίδιο το πλυντήριο. Τη μυρωδιά του ξυδιού μην τη φοβάστε.Με τα μπαλάκια του τένις συμφωνώ, και για παραπάνω από δύο. Είναι βοηθητικά για κάθε είδους πλύση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *