10.12.2014 - Μαίρη Χαρίσκου

Ένας χαμός επικρατεί στο εργαστήριο του Άγιου Βασίλη, όλα τα ξωτικά είναι προβληματισμένα και ο Άγιος Βασίλης στεναχωρημένος

Αγαπημένα μου παιδάκια, πρέπει να σας γράψω για κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Προχθές μιλούσα με το αρχιξωτικό για να του δώσω τα γράμματα που στέλνετε για τον Αι Βασίλη στο SheBlogs.

Ήταν πάρα, μα πάρα πολύ στεναχωρημένο και αναστατωμένο το αρχιξωτικό και δεν ήξερα πως να το συνεφέρω. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και στο εργαστήρι του Άγιου Βασίλη είναι όλοι προβληματισμένοι. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, τα δώρα πρέπει να συσκευαστούν σε όμορφα περιτυλίγματα με γυαλιστερές χρωματιστές κορδέλες και κανένας, το ξαναλέω, κανένας δε ξέρει πως να φτιάξει κινητά και τάμπλετ.

Το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη έχει μηχανήματα και καλούπια για να φτιάχνει μόνο παιχνίδια για παιδιά όχι ακριβά ηλεκτρονικά για μεγάλους. Κι ακόμα κι αν είχαν μηχανήματα για να φτιάχνουν τάμπλετ και κινητά τα ξωτικά δε γνωρίζουν πως να τα φτιάξουν. Τόσους αιώνες ξέρουν μόνο να φτιάχνουν παιδικά παιχνίδια.

santaΤα παιδάκια πρέπει να παίζουν με παιχνίδια μου λέει το αρχιξωτικό με παράπονο, δεν έχουν καμιά δουλειά με τα τάμπλετ και τα κινητά. Αυτά τα κάνουν άλλα εργοστάσια που δε φτιάχνουν παιδικά παιχνίδια.  Δε θα ζητούσες από αυτά τα εργοστάσια που φτιάχνουν τάμπλετ μια κούκλα με ξανθά μαλλιά, θα ζητούσες; Δε ξέρουν να φτιάχνουν αφού!

Δεν ήξερα πως να το συνεφέρω το ξωτικό. Ντρεπόμουν λίγο και για τη δική μου λίστα που είχε τόσα πολλά τάμπλετ και κινητά. Αν όλα τα παιδάκια αντί να παίζουν με παιχνίδια ζητάνε πράγματα για μεγάλους ο Άγιος Βασίλης θα αναγκαστεί να κλείσει το εργαστήριο του γιατί δε θα χρειάζονται σε κανένα παιδάκι παιχνίδια μου είπε το αρχιξωτικό.

Στεναχωρήθηκα κι εγώ πολύ γιατί αγαπάω τα παιδικά παιχνίδια και τον Άγιο Βασίλη.  Κοίτα του είπα! να τώρα ένα κοριτσάκι ζήτησε μια κούκλα και προχθές ένα αγοράκι ζήτησε ένα πυροσβεστικό όχημα. Υπάρχει ελπίδα του είπα, μη στεναχωριέσαι! Θα μιλήσουμε κι εμείς στα παιδιά, να τους πούμε πόσο όμορφα και πόσο σημαντικά είναι τα παιδικά παιχνίδια για την ηλικία τους. Θα μιλήσουμε και στους γονείς για να παίζουν περισσότερο με τα παιδιά τους αντί να είναι κολλημένοι στις οθόνες τους ώστε να μη ζηλεύουν τα παιδιά τα ακριβά ηλεκτρονικά που δε κάνουν για την ηλικία τους.

Μου χαμογέλασε λίγο το θλιμμένο ξωτικό αλλά εγώ το έβλεπα που ήταν έτοιμο να κλάψει. Πρέπει να φύγω μου είπε για να δικαιολογηθεί, πρέπει να παραγγείλω μερικές χρωματιστές κορδέλες ακόμα.

Κάθισα λοιπόν κι εγώ να σας γράψω για το πρόβλημα που έχουν τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη. Τι να κάνω; Όλοι μαζί μπορούμε να τους βοηθήσουμε για να σταματήσουν να στεναχωριούνται. Δε κάνει να στεναχωριούνται τα ξωτικά του Άι Βασίλη, έχουν μάθει να είναι χαρούμενα συνέχεια και να τραγουδάνε την ώρα που φτιάχνουν παιδικά παιχνίδια. Κι αν στεναχωριούνται τα ξωτικά στεναχωριέται πολύ και ο Άγιος Βασίλης.