Οικόσιτα Κουνέλια

Το κουνέλι είναι ένα ζώο που θα αγαπήσετε περισσότερο από κάθε άλλο οικόσιτο ζώο επειδή είναι ήσυχο απο την φύση του αλλά και γιατί είναι και χαριτωμένο.

SheBlogs.EU από - Τελευταία ενημέρωση: 1.05.2012

Τα παιδιά λατρεύουν τα κουνέλια γιατί μοιάζουν με τα λούτρινα που έχουν στο κρεβάτι τους, μόνο που αυτά τρέχουν χοροπηδούν και τους μυρίζουν τα δάχτυλα αλληλεπιδρώντας μαζί τους.

Και για να μιλήσουμε για τους ενήλικους, αυτό το ζώο είναι στην ουσία ανέξοδο, δε χρειάζεται πολύ χρόνο η φροντίδα του, το κρέας του εκτός απο ιδιαίτερα νόστιμο είναι και υψηλής ποιότητας και φυσικά αν βρείτε να πουλάτε κιόλας το κρέας είναι και ένα πολύ καλό έσοδο.

Φυσικά δε μπορείτε να έχετε τα κουνέλια να τρέχουν ελεύθερα γιατί το πιο πιθανό είναι να τα χάσετε και να μην τα βρείτε ποτέ ξανά. Πρώτα από όλα γιατί τρέχουν και δε θα μπορέσετε να τα πιάσετε αλλά και γιατί είναι στον πάτο της διατροφικής πυραμίδας των ζώων και αποτελούν λιχουδιά για πολλά άλλα είδη ζώων που αν τα βρουν δεν θα σας τα επιστρέψουν, να είστε σίγουροι για αυτό.

Οι κλωβοί των κουνελιών

Τα κουνέλια εκτροφής τα έχουμε σε κλούβες από συρμάτινο πλέγμα ή από ξύλο ή από τον συνδυασμό των δύο αυτών υλικών. Τα κλουβιά καλό να είναι να είναι μήκους 80 εκ., πλάτους 60 εκ. και ύψος 60 εκ. Αυτός ο χώρος είναι αρκετός για ένα ενήλικο κουνέλι.

Το κλουβί πρέπει οπωσδήποτε να έχει δάπεδο από συρμάτινο πλέγμα με τρύπες που να επιτρέπουν να πέσουν οι ακαθαρσίες, αλλά όχι τόσο μεγάλες που να κινδυνεύουν να πιαστούν τα πόδια των κουνελιών. Η κοπριά του κουνελιού, όταν την αφήσουμε να χωνέψει, γίνεται εξαιρετικό οργανικό λίπασμα για τον λαχανόκηπό σας ή τις γλάστρες σας.

Αν το κλουβί έχει ξύλο πρέπει απο μέσα να το ντύσουμε με σύρμα γιατί ροκανίζει το ξύλο και φυσικά κάνοντας τρύπα θα φύγει και άντε βρες το μετά.

Οι κονικλομητέρες δηλ τα θηλυκά που έχουμε να μας γεννάνε κουνελάκια χρειάζονται ένα κουτί-φωλιά για να κρατάνε ζεστά τα μωρά τους. Το κουτί πρέπει να έχει διαστάσεις 38 x 25 x 25 εκ. Θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη για κουνέλια.

Το κλουβι των κουνελιών πρέπει να καθαρίζεται συχνά και να μένει στεγνό για να προλαβαίνουμε τις αρρώστιες.

Προστατέψτε τα κουνέλια σας από τον ήλιο, τον αέρα και τη βροχή. Δεν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τους κλωβούς μέσα σε κτίριο για να προστατέψετε τα κουνέλια από το κρύο επειδή αυτά τα ζώα αντέχουν καλύτερα το κρύο από τη ζέστη. Σημασία έχει να μη βρέχονται και να μην τα χτυπάει ο αέρας και ο ήλιος.

Τα κουνέλια χρειάζονται άφθονο καθαρό αέρα. Γι’ αυτό οι κλωβοί τους πρέπει να αερίζονται καλά. Φροντίστε να τοποθετήσετε τους κλωβούς σε ένα ήσυχο μέρος όπου τα σκυλιά, οι γάτες και τα ποντίκια δεν μπορούν να φτάσουν τα κουνέλια.

Η διατροφή των οικόσιτων κουνελιών

Τα κουνέλια ως φυτοφάγα τρώνε σχεδόν τα πάντα που φυτρώνουν στο έδαφος. Μπορείτε να τα ταϊζετε έτοιμη τροφή του εμπορίου (κουνελίνη) ή φρέσκες φυσικές τροφές.

Το διαιτολόγιο ενός κουνελιού μπορεί να περιλαμβάνει τριφύλλι, χορτάρι, πράσινο καλαμπόκι, καρότα, γογγύλια, λάχανο (μην τους δίνετε πολύ) και μαρούλι. Μη δίνετε λάχανο στα θηλυκά που είναι σε γαλακτοφορία γιατί θα μειωθεί η παραγωγή γάλακτος για τα μικρά τους.
Τα κουνέλια απολαμβάνουν επίσης το καλαμποκάλευρο, το κουρκούτι (χυλό από αλεύρι), το ψωμί, τον χυλό από καλαμποκάλευρο και τα φύλλα των οπωροφόρων δέντρων Τα φύλλα της πατατας και της τοματας είναι δηλητηριο για αυτα.Τα κουνέλια πρέπει να ταϊζονται νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα. Το μεγαλύτερο μέρος της τροφής πρέπει να δίνεται το απόγευμα.
Μπορείτε να καλλιεργήσετε δική σας πράσινη τροφή για τα κουνέλια σας στον κήπο σας.

Αγορά κουνελιών

Όταν αγοράζετε κουνέλια για αναπαραγωγή, βεβαιωθείτε πως έχουν λαμπερά μάτια, στεγνή μύτη και καθαρά αυτιά και πόδια.

Η γούνα του κουνελιού πρέπει να είναι στρωτή και καθαρή και τα δόντια του ευθυγραμμισμένα. Προτιμήστε τα θηλυκά που αγοράζετε να είναι μικρά γιατί μπορεί να σας πουλήσουν γερασμένο κουνέλι και να μην μπορεί πια να γεννήσει οπότε σας είναι και άχρηστο μια και δε το θέλετε για κατοικίδιο αλλά για οικόσιτο ζώο αναπαραγωγής.
Αγοράστε τα ζώα που θα ξεκινήσετε τη φάρμα σας να είναι μέχρι έξι μήνων.

Αναπαραγωγή κουνελιών

Καθε τρία χρόνια τα κουνέλια μητέρες- πατέρες πρέπει να ανανεώνονται.
Τα θηλυκά κουνέλια είναι έτοιμα για αναπαραγωγή σε ηλικία 4 με 6 μηνών και τα αρσενικά όταν φτάσουν τους 5 με 6 μήνες.

Τα αρσενικά πρέπει να τα κρατάτε σε χωριστά κλουβιά. Βάζουμε πάντα τα θηλυκά στο κλουβί του αρσενικού, αν το ζευγάρωμα πετύχει το αρσενικό θα πέσει κάτω. Αν εκείνη προσπαθεί να το σκάσει σημαίνει πως δεν είναι έτοιμη να ζευγαρώσει ακόμα οπότε την βγάζουμε και το επαναλαμβάνουμε λίγες μέρες μετά.

Αν τα ζώα δεν ζευγαρώσουν αφήστε τα μαζί 5-6 μέρες ακόμη. Προτιμήστε να κάνετε το ζευγάρωμα άνοιξη-καλοκαίρι- φθινόπωρο.

Εγκυμοσύνη – Γέννα Κουνελιών

Η εγκυμοσύνη διαρκεί ένα μήνα περίπου. Γύρω στις 25 μέρες μετά το ζευγάρωμα, βάλτε καθαρό ξερό χορτάρι σε μια καθαρή και στεγνή φωλιά και τοποθετήσετε την στην κλουβα του θηλυκού. Η κουνέλα θα προσθέσει στο χορτάρι λίγο από το τρίχωμά της.

Μείνετε μακριά από τον κλωβό μέχρι να γεννηθούν τα κουνελάκια. Αποφύγετε να πηγαίνετε κοντά την περίοδο της εγκυμοσύνης παρά μόνο για να την ταίσετε και μην αφήνετε αγνωστους προς την κουνέλα να πλησιάζουν το κλουβί της. Θα γεννήσει νωρίς το πρωί. Αν υπάρχουν νεκρά μωρά πετάξτε τα με χαλαρές κινήσεις προσπαθώντας να μην αγγίξετε τα ζωντανά.

Μην αγγίζετε τα μωρά εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο. Η κουνέλα μπορεί να απορρίψει τα μωρά της αν μυρίσει πάνω τους τη μυρωδιά σας και αυτο να ειναι η αιτια που θα τα σκοτώσει. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε γάντια μιας χρήσης για αυτό το σκοπό.

Απογαλακτισμός κουνελιών

Τα κουνελάκια πρέπει να απογαλακτίζονται όταν γίνουν 30-35 ημερών. Σ’ αυτή την ηλικία μπορούμε να τα απομακρύνουμε από τη μητέρα τους. Τοποθετήστε τα θηλυκά κουνέλια σε χωριστό κλωβό από τα αρσενικά.

Τα νεαρά κουνέλια είναι συνήθως έτοιμα για σφαγή ή πώληση στους τρεις έως τέσσερις μήνες. Αν τα κρατήσετε περισσότερο, θα τρώνε περισσότερη τροφή και τα αρσενικά θ’ αρχίσουν να τσακώνονται.

122 responses to “Οικόσιτα Κουνέλια”

 1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ says:

  ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΠΩΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΙΝ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΖΩΑ ΚΡΕΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑΝ ΑΠΟΔΟΣΙΝ ΣΕ ΚΙΛΑ ΚΡΕΑΤΟΣ.
  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ.!ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑΝ ΗΛΙΚΙΑΝ
  ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΕΕΙ:ΟΛΟΙ ΜΕ ΛΕΓΑΝΕ ΤΕΠΕΝΔΡΙΝΑ Η ΚΟΥΝΕΛΑ!!!
  ΤΥΧΑΙΟ;;ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ…
  ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!!!ΚΑΙ ΕΝΘΑΡΥΝΤΙΚΟ.

 2. Γιωργος says:

  Εδω πυστευω αξιζει να σας δηειγηθω την ιστορια μου σχετικα με κουνελια, μια και η φιλη μας η Νεκταρια αναρτισε το θεμα.
  Οταν πρωτοεγκατασταθηκα στην Αγλια (22 χρονια περιπου πριν)και αφου βρηκα το καταληλο σπιτι με τον κηπο του,αρχιζα να ψαχνω τις τοπικες εφιμεριδες για οικοσιτα ζωα που οι εγλεζοι μετα απο καιρο τα βαριουντε και τα δεινουν δωρεαν,ετσι λοιπον την μια μερα βρηκα ενα κουνελι,μετα 2 ημερες βρηκα και δευτερο,(συν τις κοτουλες που ειχα μαζεψει), μην ξερωντας και πολλα για τα κουνελια διοτι ηταν η πρωτη φορα που ασχοληθικα με αυτα,θεωρισα σωστο να τα βαλω στο ιδιο κλουβι που τους ειχα φτειαξη, λογο που ηταν κ μικρα στιν ηλικια για να εχουν παρεα,να σημειοσω οτι το κλουβι το ειχα τοποθετιση στο κηπο χωρις πατο,τα ταιζα τα προσεχα καθε μερα,και μια καλη αγλικη ηλιολουστη μερα,παω να τα ταισω αλλα μετα μεγαλης μου εκλπηξη αντι για δυο βρηκα οκτω, ειχαν κανει μια υπογια φωλια μεσα στο χωμα ωπου και γενισε τα μικρα τις,δεν ειχα παρει χαμπαρι καν ποτε ειχαν ζευγαρωσει, θελει λοιπον προσοχη διοτι ωπος ειπαι κ η φιλη μας Νεκταρια ζευγαρωνουν σε πολυ μικρη ηλικια,και πριν καλα καλα το καταλαβεις βρησκεσε ξαφνηκα με μια πολημελη οικογενεια επιπλεον.

 3. ΤΖΕΝΗ says:

  πολυ καλο το αρθρο,κατατοπιστικοτατο θα ελεγα κ αποτα καλυτερα που εχω διαβασει!ευχαριστω!

 4. babis says:

  8a ei8ela na rotiso to eksis olla ok ta zevgarosa meta apo poses meres einai etimh h kounela gia na zevgarosi ksana?
  euxaristo poli

 5. nectaria says:

  ενα μηνα μετα την γεννα μπορεις να την ξαναβαλεις μπαμπη

 6. babis says:

  σε ευχαριστω πολυ Νεκταρια. έχω ακόμα μια ερώτηση?
  μου δώσανε μια κουνέλα περίπου τριών τεσάρων μηνών .
  την βάζω στον κούνελο και δεν ζευγαρώνη χτυπά τα πίσω πόδια
  τρέχει γύρω γύρω μέχρι που εκνεβριζη τοιν κούνελο και την δαγκόνη.
  τη να κάνω? σήμερα την αφίσα μέσα στον κούνελο, ελπίζω να μην την σκότωση μέχρι αύριο. αλλά παντός μου φενετε ότι η κουνέλα έχει γρουσουζεψη που λέμε και εμείς στην κρήτη, το ζευγάρωμα το έχει πάρη από φόβο…. και μάλον πάμε για στιφάδο…..
  περιμένω συμβουλή

 7. nectaria says:

  μπαμπη ειναι μικρη ακομα εγω την βαζω απο 5 μηνων και πανω βγαλτην και αφησε την μονη της και δωκημασε αργοτερα

 8. babis says:

  distixos extes piga kai o kounelos mou htan nekros
  den ksero ti eftekse alla telos.

 9. nectaria says:

  πολυ λυπαμε μπαμπη!!!! ξερω πως ειναι να χανεις ζωο… αλλα μην το βαζεις κατο παρε αλλον και σηνεχησε την προσπαθεια!!!!

 10. babis says:

  :)σ΄ευχαριστω πολυ για τα καλα σοθ λογια να εισαι καλα

 11. μαρια says:

  εμενα ειναι 27 ημερων αλλα δεν εφτιαξε φωλια ακομα και οταν την βαζω στον κουνελο του κανει επιθεση (δηλαδη την εβαλα στον κουνελο 14 μερες μετα το ζευγαρωμα)αρα ειναι εγκυος μηπως φταιει που της βαζω λιγα και ματα τα βγαζω παντος η προηγουμενη κουνελα εφτιαξε 1 μερα πριν την γεννα.ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΝ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ……….

 12. nectaria says:

  μαρια δεν χριαζεται να ανχονεσαι τοσο θα το κανεο μονη της οταν κρηνει οτι ηρθε η ωρα!!! αλλα μην την ανχονεις βαζοντας συνεχεια τα χερια σου στο κλουβι και προπαντος μην την παρακολουθεις αστην να κανει την δουλεια της μονη της οταν ανχονονται αποβαλουν η τα τρωνε!!!

 13. μαρια says:

  δηλαδη προτηνεις να την αφησω στην ησυχια της και να της βαλω τα χορτα και να φυγω απο εκει .παντος η προηγουμενη κουνελα εφτιαξε την φωλια ενω την παροκωλουθουσα .αυριο θα βαλω μια μεγαλη ποσοτητα απο χωρτα και θα την αφησω στην ησιχια της αν δω οτι φτιαχνει φωλια θα βαλω και τα υπολυπα αλλα μαλλον αυτες της μερες την ζωρησα παρα πολυ γιατι πηγενα ρκετες φορες και την χαιδευα η εβαζα χορτα μεσα και αφηνα κατι παιδακια που την ενοχλουσαν αρκετα πιανωντας την κοιλια της και γαργαλοντας τα ποδια της για να σηκωνετε αλλα σημερα σταματησαν να την πειραζουν γιατι η μανα μου τους εβαλε τις φωνες σημερα θα την αφησω ησηχη και αυριο το απογευμα θα της βαλω τα μισα χορτα και θα φυγω .πυστευω αυτο να φτανει και να κανει την φωλια της αυριο

 14. μαρια says:

  ααααααα να ρωτησω και κατι αλλο ποτε λες να βαλω στην κουνελα το χορταρι αυριο στις 28 μερες το βραδυ γιατι το βραδυ δεν δεχετε επισκεψεις απο κανεναν και ησυχαζει απο τις 8 ως τις 9 που ριχνω ενα πανι κατω για τον ηλιο και την ενοχλω αλλα μετα δεν την ενοχλει κανεις η σημερα το βραδυ εγω λεω αυριο για να την αφησω λιγο να ηρεμισει και να της ριξω ολα τα χορτα που εχω η τα μισα μηπως δεν φτιαξει φωλια και τα αλλα μετα
  αααα και ευχαριστω παρα πολυ για της πληροφοριες με καθυσηχασες

 15. μαρια says:

  Τελικα μολις εφτιαξε φωλια καπως κακοχυμενη βεβεα αλλα εχει το βασηκο βαθουλομα στο κεντρο αλλα την εκανε εξω απο την φωλια που τις εβαλα δεν πηραζει αρκει να την φτιαξει παντως απο μακρια που την ειδα μου εκανε εντιπωση οτι εκοβε τα χορτα στην μεση και μετα τα μαζευε στην γωνια αναμεσα στην φωλια που τις εβαλα και στο συρμα του κλουβιου της. με εσωσες ευχαριστω παρα πολυ δεν θα αντεχα να χασω και αλλα μωρα γιατι εχω κανει δυο γεννες που απετυχαν και οι δυο παταγοδος και θα σου εξηγισω γιατι λοιπον πρωτα η πρωτη κουνελα που ειχα οταν ημουν μικρη την εβαλα να κανει μωρα και οταν ηρθε η ωρα για την φωλια της βαλα ενα χαρτοκουτι σε μια ακρι και το εφαγε τις εβαλα χορτο και το εφαγε ετσι γεννισε τα μωρα τις στο κρυο και μετα τα εφαγε κιολας ετσι πηγα το προι και βρηκα τα μωρα διαμελισμενα η δευτερη κουνελα τωρα εφτιαξε φωλια μια χαρα ολα και καλα και ξαφνηκα βγαζει ολο το υλικο εξω και το εφαγε και ετσι μεινανε 12 μικρα παγωμενα και πατημενα εξω απο τα μαλακια δεν ξερω τι επαθε ξαφνικα μαλον κατι την ενοχλησε γιατι το εκανε αυτο μετα απο τεσσερις μερες.

 16. nectaria says:

  προφανος την ανχωσες αυτες τις μερες ριξε το χορτο και αφησε την πλησιασε μονο οταν την ταιζεις μην την χαιδευεις και με ησηχες κηνησεις οτι κανεις

 17. μαρια says:

  Σημερα την χαιδεψα αλλα τωρα την αφησα στην ησυχια της την φτιαχνει ωμος την φωλια αλλα τωρα σταματισε γιατι κανει ζεστη αλλα θα την φτιαξει το απογευμα βεβεα ενα κοριτσακι παει και την κοιταει αλλα την μαλωνω.Σημερα δεν παω παλι οσο και αν το θελω.

 18. μαρια says:

  λοιπον την φτιαχνει την φωλια ακομα και ειναι πολυ μεγαλη τωρα περιμενω να ριξει μαλι και αυριο μπορει να εχουμε και γεννητουρια δεν ξερω απλα αναμενω……….

 19. nectaria says:

  με το καλο μαρια καλη ωρα

 20. μαρια says:

  τωρα την εχει τελιωσει κατι φορες μπενει μεσα και τα μασουλαει τα χορτα αλλα η φωλια δεν χαλασε ειναι αρκετα μεγαλη με ενα μικρο βαθουλωμα και μια αλλη μικρη τριπουλα στα πλαγια και γυρο γυρο εχει χορτο σαν φραχτης ενα πραγμα κατα τα αλλα δεν εχει στρωσει μαλι ακομα αλλα θα στρωσει πηρα και ειδικη τροφη για πλουσιο γαλα κατα την γαλουχια και την εγκυμοσυνη

 21. μαρια says:

  μαδησε εριξε μαλακια κατω και αυριο μαλον θα γεννησει ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σου νεκταρια μου ηταν χρησημες αν εχεις και αλλες θα το εκτιμουσα πολυ γιατι ειμαι πρωταρα στο θεμα αναπαραγωγη.

 22. μαρια says:

  γεννησε 6 μικρουλια σημερα το προι 3 εξω και 3 μεσα βεβεα αλλα τα πηρα με μια πετσετα που την ειχα για να ζεστενετε τον χειμονα και τα εβαλα μεσα παλι.

 23. ΚΩΣΤΑΣ says:

  πολυ καλο μπραβο

 24. βαια says:

  καλησπερα σε ολους, ενδιαφερομαι για την εκτροφη κουνελιων αλλα απο πλευρας νομοθεσιας δεν μπορω να βρω κατι. Ξερει καποιος που μπορω να βρω σχετικους νομους?
  σας ευχαριστω εκ των προταιρων..

 25. amalia says:

  kalhspera h kounela mou shmera itan etoimh na gennish..eftiakse fwlia madithike..twra pou thn koitaksame eidame aima alla mwra tipota k opws itan ksaplwmenh eida apo katw na kremete ena mikrouli(arketa megalo)..to vgalame me prosoxei k enas filos pou exei kounelia thn koitaxe k leei oti exei kialla alla den vlepw na genaei einai ksaplwmenh sunexeia ti na kanw?euxaristw

 26. μαρια says:

  και του θειου μου μια κουνελα ετσι εκανε γεννησε ενα μικρο εξω απο την φωλια και τα αλλα μεσα την αλλη μερα χωρις προβλημα και μεγαλωσανε μια χαρα και τα 7 αρα μην ανησηχεις μπορει να μην ειναι τιποτα.

 27. Τόλης says:

  Γεια σου Νεκταρία , πολύ καλή η ιστοσελίδα σου. Θα ήθελα να ρωτήσω : Μπορούμε να βάλουμε να ζευγαρώσουν αδέλφια από ίδιο πατέρα και διαφορετική μάνα ;

 28. κορίνα says:

  Γεια σας!! Εμένα δυστυχώς η κουνελίτσα μου δύο χρονών ξεκίνησε να γεννησει πριν τρεις ώρες. Ημουν λίγο πιο πέρα και κοιτούσα μηπως και χρειαστεί να κάνω κάτι. Την έβλεπα που σφιγγόταν πολύ και έβγαζε κραυγούλες. Μετά από λίγα λεπτά έκανε ένα δύο πετάγματα στα πισινά της πόδια και ψόφησε. Το μωράκι ίσα ισα που είχε βγει. Δεν πρόλαβε καν να γεννήσει και ήταν η πρώτη της γέννα. Είμαι απαρηγόρητη. Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει τί πήγε στραβά;

 29. κορίνα says:

  Θέλω να προσθέσω κάτι ακόμα. Λίγη ώρα πριν γεννήσει είχε βγει έξω από το κλουβί της και έκανε βόλτες. Επειδή ήθελα να σφουγγαρίσω όμως την έπιασα προσεκτικά και τη έβαλα μέσα. Αντέδρασε λιγάκι αλλά σταμάτησε. Μάλιστα ήρθε στα κάγκελα και την χάιδεψα λιγάκι και εκείνη ξάπλωσε. Δεν μπορώ να το χωνέψω πως συνέβει κάτι τέτοιο. Συνήθως γεννανε νεκρά μωρά ή τα τρώνε όταν στρεσάρονται αυτό όμως που συνέβει δεν μπορώ να το εξηγήσω. Σας παρακαλώ πολύ ας με ενημερώσει κάποιος που να γνωρίζει.

 30. spiros says:

  καλησπέρα,διάβαζα τα λεγόμενα και τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα,απο την μικρη εμπειρια των 2 χρόνων που ασχολούμαι με τα κουνέλια θα ηθελα να σημειώσω κατι,οταν εχουμε κουνέλες έτοιμες να γεννήσουν,όσο λιγότερο τις ενοχλούμε και τις πλησιάζουμε τόσο καλύτερα,αυτές ξέρουν καλύτερα!!
  κάποιες άπειρες μάνες μπόρει πρώτα να γεννήσουν και μετά να βγάλουν μαλλί,γιαυτο εχουμε προετοιμάσει μια στεγνή και ζεστή φωλιά.
  Αυτο που πρέπει να απασχολεί περισσότερο είναι η υγιηνή και η καθαριότητα….η γέννες θα έρχονται η μία μετά την άλλη!!!
  καλή επιτυχια σε όλους!

 31. tea says:

  Γεια σας… εχω μια κουνελα μεσεα ρατσα 1 χρονων και θελω να την ζευγαρωσω με ενα κουνελο λγ μεγαλητερο σε μεγεθος..αλλα φοβαμε…δεν εχει οιστρο και δεν μου διχνει οτι θελει να ζευγαρωσει…φοβαμε μηπως πεθανει η γεννησει νεκρα μωρα φισικα εχω μελετησει το θεμα και αν τελικα γινει η αναπαραγωγη θα την βαλω καπου ισιχα και δεν θα την ενοχλω .Την κουνελα τν εχω μεσα στο σπιτι σε αρκετα μεγαλο κλουβι αλλα πως θα την καθαριζω οταν θα εχει μωρα? ευτιχως κανει την αναγκη της σε ενα μερος οποτε θα καθαριζω μονο αυτο το ενα μερος σας παρακαλω βοηθιστε με!!

 32. Nola says:

  Είναι πολύ σημαντική προστασία από το κουνέλι της αεριοποίησης των περιττωμάτων διάθεση
  Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να κάνετε καθώς και εξαερισμός εδώ http://www.rabbitax.com.ua/images/r8bvk.jpg

 33. Ρηνιω says:

  Καλησπέρα γι απο μενα..Καλά εγω δεν έχω ασχοληθεί καν στο παρελθόν, παρά μόνο εξ όψεως έχω δει κουνελιάστρες-που λεμε εδώ στη Κρήτη. Καθότι ομως το κουνέλι ακριβαίνει και πάει στην αγορά, σκέφτηκα να αγοράσω μία κουνέλα. Κάποιος στην περιοχή μου , μου είπανε ότι πουλάει εγκυμονούσες κουνέλες, αλλά πρέπει λεει όταν γεννηθούν τα μικρά να εμβολιαστούν , για να αποφευχθούν αρρώστιες, κλπ. Τί σημαίνει αυτό? Το χει ξανακούσει κανείς αυτό ποτέ, να εμβολιάζουν τα μωρά? Και με τι?…

 34. antwnhs says:

  egw vlepw oti genise giati pisw ston popo exei emata alla kounelakia den vlepw den fenonte mesa sto spitaki giati einai gemato trixes ti na kanw?mhpws ta efage ola?den tha evlepa kati?

 35. ΣΤΕΡΓΙΟΣ says:

  KALHSPERA POU MPORO NA BRO KOUNELIA NA ZEYGAROSO

 36. Μαρια Παπ says:

  kai εγω έχω μια κουνέλα έτοιμη για γέννα και φωλιά ακόμα τίποτα ,λογικά την πρωτομηνιά πρέπει να γεννήσει και περιμένω .Θα είναι μεγάλη ατυχία αν έχω αποτυχία ,καθως τώρα ξεκινώ για την οικόσιτη παραγωγή κουνελιών

 37. Μαρια Παπ says:

  Σε όλους τους μερακλήδες κουνελάδες (γυναίκες και ανδρες ) χρόνια πολλά και καλή χρονιά ,το 2013 να έχετε πολλές κουνελίστικες γέννες

 38. Μαρια Παπ says:

  Σήμερα το κουνέλι μου έκανε 7 κουνελάκια και όταν τα βρήκα γεννημένα ήταν όλα ψώφια Από τι ήταν? ανεξήγητο ,και τα περιμενα σαν την Πασχαλιά.Δεν ξεμαλλιάστηκε η κουνέλα ,γιαυτό ετοιμασα την φωλιά για να γεννήσει .Περιμενα με χαρα την γέννα θα ήταν τα πρωτα μου κουνέλια, αλλά τίποτα. Όπως το φοβόμουνα έτσι και έγινε

 39. ΑΝΤΡΕΑΣ says:

  gia se olous sas kai sixaritiria gia to oti kanete mexri tora edo na voithate to kosmo tha ithela tin voithia sas se kati p mou exei sinevi me ta dika mou neogenita kounelakia ekane tin folia tis ola mia xara evgale 7 aksiolatreuta kounelakia omos ksero oti den prepi na ta pernis me to xeri kai den mporousa na kano kati itan kai i proti tis gena kai den iksera ti na kano akrivos tis evaza arketo sano nero parapolli ala den ksero gt efefgan apo tin folia tous kai den iksera pos na ta paro pisw stin folia tous epd den ginotan me to xeri kai siga siga oute egw akoma den katalava pos exoun pethani ine tora ola nekra me megali mou lipi den katafera na ta kratisw zontana kai den ksero ti egine gt sinevi auto gt ola itan mia xara pigene apo pano tous i kounela kai ta patouse prepi na me voithisi kapios sas parakalw gt ime poli xalia psixologika me oti exei simvi

 40. Γιωργος says:

  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε ολους
  εχω ενα ζευγαρι κουνελια,(να πω οτι δεν ειναι η πρωτη φορα, ειχα κ πριν χρονια) αυτη τη φορα ωμος η κουνελα μου εχει γενισει μεχρι σημερα δυο φορες,την μια εκανε 7 την δευτερη 8,δυστιχως ωμος κ τις δυο φορες,κανενα τους δεν επεζησε, πρωτη δευτερη μερα ψωφισαν ολα,την πρωτη φορα ειχα βαλει σανο για την φωλια με αποτελεσμα να τον φαει,δευτερη φορα εβαλα μια παλια φανελα, τι μπωρει να σημβενη? τι κανω λαθος? καποιος φιλος μου ειπε οτι μηπως δεν ειχε γαλα,τι κανω σε τετοια περιπτωσι?
  καθε γνωμη θα με βοηθουσε
  ευχαριστω

 41. Μαρια Παπ says:

  Καλή χρονιά και χρονοκουνελιά καρποφορα .ΜΗΝ ΓΡΆΦΕΤΕ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΖΟΥΝ .ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΑΧΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ .ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ
  Και πάλι χρονια πολλά

 42. Μαρια Παπ says:

  Γειά σου γιωργο χρόνια πολλα΄,με το μπιμπερό παλιά μεγαλωσα 2 κουνελέκια

 43. Μαρια Παπ says:

  και όταν μεγάλωσαν μουγκάνιζαν σαν αγελάδα (Πλάκα) ,ήταν κανονικά καιγεννούσαν κανονικά

 44. Μαρια Παπ says:

  Που είσαι κ Στέργιο εσύ που δεν βρίσκεις κουνέλια ,εδώ στο χωριό είναι κάποιος που πουλάει 20 ε το ζευγάρια (χωριό στη Σαλονικη)

 45. Μαρια Παπ says:

  Η κουνέλα δεν χρειάζεται οιστρο αρκεί να μην έχει συνάχι ο κούνελος

 46. Μαρια Παπ says:

  Και αδέρφια και ξαδέλφια στα κουνέλια ισχύει το ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ σύμπλεγμα

 47. antreas says:

  gia se olous sas kai sixaritiria gia to oti kanete mexri tora edo na voithate to kosmo tha ithela tin voithia sas se kati p mou exei sinevi me ta dika mou neogenita kounelakia ekane tin folia tis ola mia xara evgale 7 aksiolatreuta kounelakia omos ksero oti den prepi na ta pernis me to xeri kai den mporousa na kano kati itan kai i proti tis gena kai den iksera ti na kano akrivos tis evaza arketo sano nero parapolli ala den ksero gt efefgan apo tin folia tous kai den iksera pos na ta paro pisw stin folia tous epd den ginotan me to xeri kai siga siga oute egw akoma den katalava pos exoun pethani ine tora ola nekra me megali mou lipi den katafera na ta kratisw zontana kai den ksero ti egine gt sinevi auto gt ola itan mia xara pigene apo pano tous i kounela kai ta patouse prepi na me voithisi kapios sas parakalw gt ime poli xalia psixologika me oti exei simvi kai xronia polla se olous kali xronia !

 48. antreas says:

  gia se olous sas kai sixaritiria gia to oti kanete mexri tora edo na voithate to kosmo tha ithela tin voithia sas se kati p mou exei sinevi me ta dika mou neogenita kounelakia ekane tin folia tis ola mia xara evgale 7 aksiolatreuta kounelakia omos ksero oti den prepi na ta pernis me to xeri kai den mporousa na kano kati itan kai i proti tis gena kai den iksera ti na kano akrivos tis evaza arketo sano nero parapolli ala den ksero gt efefgan apo tin folia tous kai den iksera pos na ta paro pisw stin folia tous epd den ginotan me to xeri kai siga siga oute egw akoma den katalava pos exoun pethani ine tora ola nekra me megali mou lipi den katafera na ta kratisw zontana kai den ksero ti egine gt sinevi auto gt ola itan mia xara pigene apo pano tous i kounela kai ta patouse prepi na me voithisi kapios sas parakalw gt ime poli xalia psixologika me oti exei simvi

 49. Γιωργος says:

  Μαρια καλη χρονια
  τη ενωεις με το μπιμπερο? υπαρχη ιδικο για κουνελια? κ τι γαλα τους εδινες? καθε βοηβεια θα μου ειναι χρισημη μιας και ειναι παλι εγκυος
  Ευχαριστω

 50. Γιωργος says:

  Υπαρχει κατι αλλο που πρεπι να ξερω, σχετικα με το τι να κανω??

 51. Μαρια Παπ says:

  Γειά -χαρά Γιώργο.
  Στην αρχή τα ξεκίνησα με μια συριγγα ενέσεων (αφού φυσικά έβγαλα την βελόνη ).2 γραμμάρια την κάθε φορά 3 φορες την μέρα για μερικές μέρες και μετά με μπιμπερό από μωρα .Τα γάλα από αγελάδα ,μετά από μερικές μέρες ανέβαζα τά γραμμάρια και οι φορές έγιναν 4 την μέρα
  που έιναι το κουνέλι σε ποιό μέρος της Ελλάδας?

 52. Μαρια Παπ says:

  Γιώργο το κουνέλι είναι στην 2η γέννα εγκυο ? πολλή καθαριότητα χρειάζεται να έχει .τι το ταίζεις το κουνέλι σου τωρα στην εγκυμοσύνη?
  Στην πρώτη γέννα το γέννησε ψόφια ή τα έφαγε? γιατί η δικιά μου γέννησε 2 μέρες πριν την κανονική μέρα όλα ψόφια και η ζέστη ήταν κανονική δεν είχε κρύο να προσέξεις το χώρό που θα την έχεις από τωρα να την έχεις σε ζεστό χώρο ,τα κουνέλια είναι περιεργα ζώα Την ταίζεις σανο ?την χρειάζεται και γαριδάκια (τροφή σαν μακαρονάκια κοφτά )να μην την δώσεις τώρα και μετά την γέννα φρέσκια τροφή (καρότα λάχανα και πρασινάδες ) την Ανοιξη αυτά όλα και καλή επιτυχία .πότε γεννάει?

 53. Γιωργος says:

  Μαρια γειασου
  μεχρι τωρα εχει γελισει 2 φορες , τωρα παμε για την 3,τα εβαλα μαζι την ημερα Χριστουγενων(ετσι για να το γιορτασουν),την πρωτη φορα ηταν ζωντανα αλλα ψωφισαν κατα την 2ρη μερα,την 2ρη φορα τα βρηκα ψωφια,εκει ΔΕΝ ημαι συγουρος ποτε γενισε λογο του οτι ειχε κακο καιρο,κ δεν ξερω αν ηταν 1 η 2 ημερων,τα βρηκα ψωφια,η περιοχη μου (κερκυρα) ειναι πολυ ιποιο κλημα,δεν κανει πολυ κρυο, τα ταιζω κουνελινη κ καλαμποκι
  το εμαιλ μου ειναι,giokosa@aol.com
  αν θελεις γραψε μου εκει

 54. Μαρια Παπ says:

  Στον Γιώργο :
  Αν η κουνέλα είναι αγχωμένη πάλι θα κάνει τα κουνελάκια ψόφια Σήμερα εγώ στην δικιά κουνέλα έβαλα και τον κούνελο από δίπλα να κάνουν λίγες μέρες οπτική επαφή μέχρι το ζευγάρωμα.αφού θα ζευγαρώσουν θα βάλω τον κούνελο από διπλα να βλέπωνται.νομίζω η δικιά απόβαλε λόγω μοναξιάς .Τωρα θα τα δοκιμάσω όλες τις περιπτώσεις μέχρι να πετύχω την ζωντανή γέννα

 55. Μαρια Παπ says:

  Τι έκανε γιώργο η κουνέλα σου γέννησε?

 56. Γιωργος says:

  Γειασου Μαρια
  οχι ακομη δεν γενισε,τα ζευγαρωσα τα Χριστ/ννα (ετσι για να γιορτασουν) τωρα τα εχω ξεχωριση παλι και ουτε να βλεπωντε αυτη την φορα διοτι μου την ξεμιαλιζει χα χα,
  λεω να δοκιμασω κ ετσι,διοτι τις 2 τελευτεαις φορες βλεπωνταν απο το δυχτι,το προβλημα ειναι οτι της βαζω αχυρο κ το τρωι,τι να κανω???

 57. Μαρια Παπ says:

  Κοιτα γιωργο αν γεννηση φυσιολογικά θέλει αλλες 8 μ 9 μέρες τις τελευταίες μέρες να την βάλης αχυρο και ως τότε ας το τρωει .θα δεις αν αρχίζει να ξεμαλλιάζεται από την κοιλιά της τις 3-4 μέρες αλλοιώς κόψε εφημερίδες και ότι μαλακο έχεις στο σπίτι και ο Θεός βοηθός Πριν μια βδομάδα γέννησε μιας φίλης μου το κουνέλι και το μαλλί που έβγαλε δεν λέγεται9 την έκανε και έγιναν κοτζάμ κουνέλια .Δεν ξέρω είναι παραξενα ζώα Η δικιά αν και τωρα μου κάνει παλαβάδες θα την αντικαταστήσω ανάλογα

 58. Μαρια Παπ says:

  Μην την δώσεις πρασινάδες( γρασίδι) να μην τα αποβάλλει Καλή γέννα
  Θα ρωτήσω την φίλη μου γιά λεπτομέρειες και θα σου γράψω σχετικά με το αχυρο

 59. Γιωργος says:

  Μαρια ευχαριστω για την απαντιση
  ελπιζω αυτη την ευδομαδα αν ολα πανε καλα να εχω μικρα,τισ δινω τρυφιλι αλλα δεν το τρωι γιατι??
  το ελαβες το μυνιμα μου

 60. Μαρια Παπ says:

  εΙΝΑΙ ΠΟΛΎ ΧΟΡΤΆΤΗ ΊΣΩς ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΥΦΊΛΛΙ ΑΥΤΆ ΤΡΕΛΑΊΝΟΝΤΑΙ

 61. Μαρια Παπ says:

  την δίνεις κουνελίνη ? Εβγαλε καθόλου τρίχα από κοιλιά της? αν όχι φρόντισε εσύ να έχεις μέσα στο κλουβί της μαλακα ψηλοκομμένα πανάκια εφημερίδες αν βρέις μαλακο υλικό που γεμίζουμε τα μαξιλάρια αυτό δηλ που είναι σαν μαλλί συνήθως το χρησιμοποιούν οι ταπετσέρηδες το υλικο΄αυτό.Τωρα θα δω το μήνυμα σου .Και τα κουνέλια είναι παραξενα ζωντανά καλή επιτυχία

 62. Γιωργος says:

  Μαρια προς το παρον μονο κουνελινη τις δεινω μιας και το φρεσκο τρυφιλι δεν το τρωει, οσο για τριχες ακομη δεν εχει βγαλει τιποτα,που κ που τις δινω και καλαμποκι το τρωι μια χαρα

 63. Μαρια Παπ says:

  να της δινεις ότι ευχαριστιέταιγιατί αυτό θα την πιαστεί

 64. Μαρια Παπ says:

  Tι κάνεις Γιώργο? το κάνει το κουνέλι σου γέννησε? περιμένω απάντηση

 65. Γιωργος says:

  Επιτελους τριτη κ τυχερη
  δυο φορες μου ειχε γενιση η κουνελα μου αλλα δεν τα προσεχε με αποτελεσμα να ψωφανε ολα,αφου την ξεχωρισα απο το αρσενικο 15 μερες πριν,σημερα μου γενισε,εχει φτιαξει μια ωραια φωλια με μπολικο μαλι που εβγαλε, καταφερα κ μετρισα 6 αλλα νομιζω ειναι περισοτερα,πολυ χαριτομενα,ελπιζω να τα προσεξει κ να τα ταισει.

 66. Φλωρα says:

  Γιώργο και εγώ απο Κέρκυρα συγχαρητήρια για την Γενά της κουνελας σου και εγώ περιμένω απο μέρα σε μέρα αλλά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξη…

 67. Γιωργος says:

  Φλωρα γειασου
  γιατι δεν εισαι αισιοδοξη τι εγινε?
  εγω ειχα απελπιστη,διοτι τις 2 προιγουμενες φορες,δεν τα προσεχε με αποτελεσμα να ψωφανε ολα,
  τις εδωσα ομως μια τελαιυτεα ευκερια,κ νομιζω θα τα καταφερη,2ρη μερα κ ολα πανε καλα.
  που εισαι? βορα,νοτο η κοντα στην πολι?

 68. Μαρια Παπ says:

  μπράβο Γιώργο και εις ανώτερα
  να μεγαλωσεις την φάρμα σου

 69. Ανθη says:

  καλησπερα σας. Ειχα και εγω δυο κουνελακια ,το ενα ηταν αρκετα χοντρο για την ηλικια του πιστευω, βεβαια ετρωγε οτι του εδινες δηλαδη αν του εδινες να φαει σοκολατα θα την ετρωγε,το αλλο το κουνελι μου πεθανε την αλλη μερα ακριβως που τα εβαλα στο ιδιο κλουβι.Αυτο που δεν ξερω ειναι αν η θηλυκια δαγκωσε το αρσενικο.Σας παρακαλω βοηθηστε με!!!

 70. Γιωργος says:

  Φλωρα τι εγινε γενισε η κουνελα σου?
  η δικια μου τελικα εκανε 9 πριν δυο βδομαδες,αλλα τα δυο δεν τα καταφεραν,τωρα εχω 7 ζωηρουλικα κουνελακια,εχουν αρχισει κ μαλιαζουν,βοφαμε ομως να τα πιασω διοτι λενε οτι δεν κανει,περιμενω πως κ πως να αρχησουν να βγενουν απο την φωλια τους,
  ξερει κανεις ποσο καιρο πρεπι να πινουν το γαλα τις μαμας τους?
  κριμα που δεν ξερω πως να ανεβασω καμια φοτο να δειτε.
  κερκυραιος

 71. savvas says:

  ti xorta ta dinoume ta kounelia kserei kaneis na mou apantisi,ta xopta apo to gazon ta trone kai genika ti xorta trone.

 72. Μαρια Παπ says:

  Τριφύλι,φύλλα από τις ελιές ,λευκες δαμασκηνιές μηλιές και ότι άλλο δενδρικό το καταφέρνουν Μόνον τις Ντοματιές απαγορευεται να ταίσεις ότι άλλο πράσινο ναι, το τρώνε τα γρασιδιά με μέτρο φυσικα και κουνελίνη και την βρώμη την ταράζουν ΕΊΣΑΙ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΟΣ ΚΟΥΝΕΛΑΣ?

 73. bja says:

  πεθαναι η κουνεα κ αφησε 7 ορφανα!!!10 μερες εχουν πιει γαλα στη μανα τουσ……τωρα εδω κ 2 μερες τα ταιζω με πιπιλα….δεν ξερω αν τα καταφερω να τα ζησω….

 74. Μαρια Παπ says:

  κάντο και δεν θα βγείς χαμένη από λιγο όμως και πυκνά

 75. Μαρια Παπ says:

  Να έχεις το χώρο που ειναι τα κουνελάκια σου ζεστο βάλε μια σομπούλα με ρευμα γυρω στους 15 Co να έχει στο μέρος που τα έχεις μια και δεν έχουν την μάννα τους

 76. savvas says:

  ναι καινοιριος ειμαι τωρα πηρα 2 ενα αρσ. και ενα θυλ.Αν ειναι αδερφια κανει να τα ζευγαρωνεις Μαρια.

 77. savvas says:

  Ναι καινουριος ειμαι τωρα πηρα 2 ενα αρσ. και ενα θυλ.Αν ειναι αδερφια κανει να τα ζευγαρωνεις Μαρια.

 78. savvas says:

  Ναι καινουριος ειμαι τωρα πηρα 2 ενα αρσενικο και ενα θηλυκο.Αν ειναι αδερφια κανει να τα ζευγαρωνεις Μαρια.

 79. savvas says:

  Και κατι αλλο πρεπει να τα εχω σε ξεχωριστα κλουβια.

 80. savvas says:

  Την φλουδα απο πατατα τους την δινουμε,γιατι διαβασα οτι τα φυλλα της απαγορευεται.

 81. savvas says:

  Την φλουδα απο πατατα τους την δινουμε,γιατι διαβασα οτι τα φυλλα της απαγορευεται?

 82. jojo says:

  Καλησπερα παιδια! Γεννησε η κουνελα μου και εχω 6 κουνελακια… Τα εχω σ μεγαλο κλουνι στον κηπο… Για πόσο καιρο μπορω να τα εχω μαζί;;

 83. nicky says:

  ζευγαρωσε η κουνελα τησ ξαδερφησ μου κι εκανε 3 μωρα 1μαυρο 1ασπρομαυρο ειναι τα ομορφοτερα που εχο δει!!!!!

 84. ΜΑΡΙΝΑ says:

  περιμενω να γεννησει η κουνελιτσα μου σε εικοσι μερες. τις δυο πρωτες φορες τα κουνελακια πεθαναν. μηπως δεν ειχε γαλα. τι να κανω να μην πεθανουν . Πως θα καταλαβω αν ολα πανε καλα. αν χρειαστει να τα ταιζω με συρριγκα , πως θα το κανω αυτο??

 85. Νίκος says:

  δίνω για υιοθεσία ένα υγιέστατο αρσενικό κουνελάκι – νάνο λιονταρακι 2,5 ετών .

  Ενδιαφέρεται κάποιος ???

 86. Γιωργος says:

  ΜΑΡΙΝΑ
  την ιδια τυχη ειχα κ εγω,τις δυο πρωτες γενες μου ψωφισαν ολα μεσα την πρωτη η δευτερη μερα, στην τριτη γενα το μονο που εκανα ειναι απομακρινα το ερσενικο πιο μακρια οστε ουτε καν να το μυριζετε,το αποτελεσμα ηταν πολυ καλο, γενισε 9 , τα δυο δεν τα καταφεραν αλλα τωρα εχω 7 υγειαστατα μικρα (8 εβδομαδων)
  αν χριαστει να τους δινεις γαλα θελει λιγο κ συνεχεια
  και φυσικα ζεστη,προσοχη μην τα πιανεις με τα χερια,ισως γιαυτο δεν τα ταιζε η μαμα τους,επισεις προσεχε να μην υπαρχουν ποντικια γυρω αν τα εχεις στον κηπο.
  κετκυρεος

 87. Γιωργος says:

  Niko θα με ενδιεφερε το κουνελακι,αλλα πως να το στηλεις???

 88. Νίκος says:

  Γεια σου Γιώργο. Εϊδα την απάντησή σου και σ΄ευχαριστώ. Μένω στην Αγία Παρασκευή, 10 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Το e-mail μου είναι: pecunia78@hotmail.com
  Στείλε μου μήνυμα να συνενοηθούμε.

 89. Γιωργος says:

  Νικο
  το εμαιλ μου ειναι
  giokosa@aol.com

 90. ριτα says:

  γεια σε ολους η κουνελα μου γεννησε αλλα δεν τα ταιζει τι να κανω?

 91. Xρυσα says:

  Καλημερα θα ηθελα να ρωτησω πωσ μπορω να κοψω τα νυχια του κουνελου μου? Ειναι εν χαριτωμρενο κουνελακι 6 μηνων.Τα νυχια του ομωσ εχουν μακρινει αρκετα με αποτελεσμα να μασ γρατζουναει καποιεσ φορεσ Ο μικοσ μου γιοσ εχει ευαισθητο δερμα και γεμιζει κοκκινιλεσ . Θα ηθελα να του κοψω τα νυχακια του μονη μου γιατι ο κτηνιατροσ κοστιζει.Ευχαριστω.

 92. Γιωργος says:

  ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!
  Ισως σας ενδιαφερει ολους εσας που εχετε η προκιτε να αποκτισετε κουνελια.
  Θελω να σας πω τι επαθα χθες κατα την προσπαθια μου να φτιαξω ενα καινουργιο κουνελοσπιτο.
  λογο του οτι εχω 9 κουνελια και πριν 3 μερες μια καινουργια οικογενια προστεθηκε απο αλλα 8 κουνελια,ειπα να φτιαξω ενα μεγαλιτερο χωρο να τα φηλοξενισω.
  ημουν σε αποσταση 6-8 μετρα απο το ανοικτου τηπου(με δυχτι) σπιτακι κουνελιων τα οποια ειναι ιδη 10 εβδομαδων,και αρχισα να κοβω με τον ηλεκτρικο κοφτη τα αλουμινια για τον σκελετο του νεου σπιτου τους,(φανταζωμε πως ολοι λιγο πολυ ξερετε τον ανατριχιαστικο θορυβο που κανει οταν κοβει μεταλα ο κοφτης)ξαφνικα ειδα τα κουνελακια μου να τρεχουν σαν τρελα και το ενα μετα το αλλο να πεφτη κατω σαν τα ειχε κτηπησει ηλ ρευμα,5 απο τα 7 ηταν ξαπλωμενα κατω ανεσθητα,ενα απο αυτα τα ματια του ειχαν θωλοσει πολυ ασχημα,η πρωτη μου σκεψι ηταν οτι κατι εφαγαν και επαθαν δηλιτιριαση,μετα καταλαβα οτι τα δυο που ηταν ακομη ορθια ηταν παρα μα παρα πολυ τρομαγμενα,τοτε καταλαβα οτι ο θοριβος απο τον κοφτη ηταν η αιτια.φανταστιτε πως ενιωθα εκεινη την ωρα.Ευτιχως σιγα σιγα το ενα μετα το αλο αρχισαν να σηνερχοντε παλι,ακομη δεν μπορω να καταλαβω πως εγινε αυτο,
  θεωρισα ωμος σοστω να το αναφερω εδω για να μην σημβει κ σε εσας κατι τετιο,απο οτι φενετε τα ενοχλει παρα πολυ ο δηνατος θοριβος,μαλιστα σε σημειο που μπορει κ να ειχαν ψωφιση αν δεν το ειχα παρει χαμπαρι αμεσως.
  Προσοχη λοιπον απο παραξενουν κ δυνατους θοριβους κοντα σε κουνελια.

 93. Γιωργος says:

  ξεχασα να αναφερω οτι, ακομη κ σημερα μια μερα αργοτερα το ενα απο αυτα,κτηπαει τα 2 πισινα του ποδια σηνεχεια, κ ενα δευτερο το ενα μπροστινο του ποδι,μαλον τους εχει μηνει κουσουρι που λεμε, φανταζωμε πρεπι να περασαν καποιο μεγαλο σοκ η κατι σαν εγκεφαλικο.

 94. skotinos says:

  Ρε παιδιά έχω μια απορρία. ΠΩΣ ΤΟ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ????????????

 95. ΕΛΕΝΑ says:

  καλημερα!τελεια η σελιδα σασ και βοηθαει πολυ θα ηθελα να σας πω οτι η κουνελα μου ετοιμασε φωλια εδω και 4 ημερεσ και ακομη δε γεννησε. ζυγαρωσε πριν 37 ημερεσ. παρ ολο που ετοιμασε φωλια και περασαν τοσες ημερες υπαρχει περιπτωσει να μην γεννησει? ευχαριστω

 96. ΕΛΕΝΑ says:

  ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ Η ΦΩΛΙΑ ΦΩΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?ΟΥΦΦΦΦΦ!!!!

 97. Γιωργος says:

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
  Ελενα γενισε η κουνελα σου? μηπως εχεις αφειση τον κουνελο μαζι με την κουνελα? διοτι αν ναι τοτε 99% γενισε κ τα εφαγε ο κουνελος,ειδες τιποτα σιμαδια απο αιμα? ξερω οτι οταν η κουνελα βγαζει μαλια για να φτιαξει την φωλια τις ειναι ωρα να γενιση ιδικα αν εχουν περασει κ 30 μερες τοτε κατι δεν παει καλα.

 98. Βασιλεια says:

  βρε παιδιά έχω ένα μεγάλο πρόβλημα πριν 2 μήνες πήρα ένα κουνελάκι νάνο αλλά δεν μπορώ να μάθω το φύλο του αν είναι αρσενικό ή θηλυκό Πως μπορώ να μάθω τι είναι;Επίσης κάνει σαν τρελό έχει φάει τις πιάστρες που πιάνουν το κλουβί με τον πάτο του και ροκανίζει ότι βρει αντί να τρώει το φαΐ του ρίχνει την ταΐστρα του και παίζει μαζί της μήπως πρέπει να του πάρω κάποιο παιχνίδι;;

 99. ΕΛΕΝΑ says:

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΣΕ Η ΚΟΥΝΕΛΑ ΜΟΥ, ΜΟΝΟ ΦΩΛΙΑ ΕΙΧΕ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΕΓΚΥΟΣ, ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΖΕΥΓΑΡΩΣΕΙ.ΟΧΙ Ο ΚΟΥΝΕΛΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΜΟΝΟ 1 ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΖΕΥΓΑΡΩΣΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΘΕΛΕ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΑΓΚΩΝΕ. ΟΥΤΕ ΑΙΜΑ ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΤΗΣ.ΤΙΠΟΤΑ! ΜΕΤΑ ΤΗΝ 40 ΗΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΙΣΑ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΤΗΣ. ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ Ο ΚΟΥΝΕΛΟΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΛΟΥΒΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΑΛΩ ΝΑ ΖΕΥΓΑΡΩΣΟΥΝ? ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΜΕΣΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΔΙΩΧΝΕΙ? 3 ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ? ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΑ ΠΟΛΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 100. ΕΛΕΝΑ says:

  ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΕΡΑ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΑΡΣΕΝΙΚΟ.ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΜΕΣΑ 3-4 ΜΕΡΕΣ! ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ!

 101. Γιωργος says:

  Βασιλεια αν ειναι 2-3 μηνων μπορεις να καταλαβεις τι φιλο,αλλα θελει πολυ ψαξιμο,αν ειναι αρσενικο εχει πισω (κατω απτον ποπο του) 2 αυγουλακια( ωπος αλοστε ολα τα αρσενικα ζωα κ οχι μονο) ψαξε κ θα τα βρεις, αν δεν τα βρεις εχει να πει οτι ειναι κοριτσι. Ελενα αν ο κουνελος ειναι καλος,του φτανει λιγη ωρα μονο, αλωστε θα δεις οτι θα κανουν την πραξη, εσυ αστον μαζι για μια δυο μερς για σηγουρα,δεν τις κανει κακο.εγω απο εμπιρια ξερω οτι οταν βγαζει τριχες εχει να πει οτι ηταν εγκυος,τωρα τι εγινε μην με ρωτας,ισως κ να τα εφαγε,ευχωμε αυτην την φορα να σταθεις πιο τυχερη

 102. ΕΛΕΝΑ says:

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΚΟΥΝΕΛΑ? 3 ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΜΑΖΙ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΦΤΑΝΕΙ! Η ΚΑΗΜΕΝΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΡΘΙΑ ΧΑΧΑΧΑΧ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΣΕ ΗΣΥΧΙΑ 3 ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΩ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ;)

 103. ΜΑΡΙΑ σητεια says:

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΜΩΡΑ ΟΡΦΑΝΑ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙΑ.Η ΜΑΜΑ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 12 ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΕΓΩ ΤΑ ΤΑΙΖΩ ΝΟΥΝΟΥ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΓΓΑ 4 ΦΟΡΕς ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΑΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΙΝΟΥΝ ΓΑΛΑ;ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ;ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΖΗΣΟΥΝ,ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΡΟΝ!!

 104. ΜΑΡΙΑ σητεια says:

  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΜΕΣΑ ΠΡΙΝ ΜΟΥ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.ΚΑΝΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΩ ΝΟΥΝΟΥ ΓΑΛΑ;ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΤΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΠΟΣΟ;ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΑ ΤΑΙΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΓΓΑ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!

 105. Γιάννης says:

  Μαρία, εφόσον πίνουν το γάλα που τους δίνεις και τα βλέπεις να μην έχουν κάποιο πρόβλημα, σου προτείνω να συνεχίσεις το τάισμα με Νουνού.

 106. ΜΑΡΙΑ σητεια says:

  ευχαριστω πολυ Γιαννη θα συνεχισω και οτι γινει μακαρι να τα σωσω!!!!

 107. bja says:

  το ειχα κανει κ εγω μαρια με 8 ορφανα με γαλα νουνου.το ταιζα 20 μερες κ μετα ενα ενα πεθαινε δε ξερω γτ ελπιζω να μην εχεις τετοια τυχη κ εσυ….καλη τυχη

 108. ΜΑΡΙΑ σητεια says:

  φιλη μου σε ευχαριστω πολυ,μα δυστυχος και μενα ενα ενα πεθαινει δεν ξερω γιατι μαλλον την μαμας το γαλα ειναι αντικαταστατο,μου εχουν μεινει τρια ας ελπιζω να μην μου πεθανουν και αυτα,το σιγουρο ειναι οτι δεν θα ξανα αναλαβω τετοια ευθυνη ειναι πολυ στεναχωρη οταν τα βλεπεις και πεθαινουν ενα ενα!!!για αλους ειναι τροφη αλα οταν το ταιζεις με τα χερια σου και το βλεπεις να μεγαλωνει πως να το φας;σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας!!!!!

 109. bja says:

  ειχα 5 κουνελες,οι οποιες 4 ειχαν γεννησει απο 8 περιπου η καθε μια ξαφνικα μεσα σε 2 ωρες πεθαναν ολες κ εχω τωρα τα μικρα δε ξερω τι να κανω…..

 110. ΜΑΡΙΑ σητεια says:

  bja με πολυ μεγαλη λυπη σου λεω οτι ολα τα κουνελακια θα πεθανουν εγω τα ταιζα 15 μερες γαλα και παλι δεν τα εσωσα μου ειπαν αν δεν πιουν της μανας του το γαλα δεν ζουνε ενα ενα θα ψοφα δυστυχος ετσι ηταν στεναχωρηθηκα πολυ γιατι νομιζα οτι μεχρι τελος ολο και καποιο θα ζουσε μακαρι εσυ να σταθεις πιο τυχερη!!!

 111. μιραντα says:

  ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΚΟΥΝΕΛΑ ΕΓΚΥΟ ΣΤΗΝ 3Οη ΜΕΡΑ. ΠΗΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΗ ΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟ ΑΙΜΑΤΑ. ΚΟΥΝΕΛΑΚΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΛΕΩ ΘΑ ΤΑ ΕΦΑΓΕ. ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΨΗΛΑΦΙΖΩ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΠΙΑΝΩ ΜΕΡΙΚΑ. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΒΑΛΛΕ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΓΕ; ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ 33η ΜΕΡΑ 11 ΚΟΥΝΕΛΑΚΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΑΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΤΩΡΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

 112. ΘΑΛΕΙΑ says:

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΥΝΕΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΥΕΙ 3 ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ,ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΑΛΛΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΤΡΙΧΩΜΑ ΤΗΣ,ΤΗΝ ΠΗΓΑ ΣΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ Κ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΖΕΥΓΑΡΩΣΩ,ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΥΝΕΛΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 30 ΗΜΕΡΕΣ Κ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΜΩΡΑΚΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΧΥΝΕΙ ΛΙΓΟ,ΔΕΝ ΜΑΔΙΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ Η ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΒΑΛΩ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΚΟΥΝΕΛΟ?

 113. xlempouras says:

  ΕΧΩ 2 ΚΟΥΝΕΛΕΣ ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΚΑΝΕΙ ΓΛΥΦΟΜΟΥΝΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ…
  ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΝΑ ΦΕΡΩ ΚΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΙΛΙΖΑ;

 114. Λουλού says:

  οχι βρε ηλίθιε, βαλτους 2 καροτα στον κώλο

 115. Θανασης says:

  AXAXAXAXXAAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXXAAXXAAXAXAXAXA!!! ΔΑΚΡΥΣΑ!!!

 116. Μπακς Μπανυ says:

  Γεια σας, πηρα πρωτη φορα δυο κουνελακια μινι ενα αρσενικο και ενα θυλικο..παρολο που η αναπαραγωγη κρατησε λιγα δευτερολεπτα γιατι η κουνελα εφυγε , γεννησε 6 Αυγουστου 4 μικρα απο τα οποια επεζησαν τα 2 (τα αλλα ειχαν μια κοκκινη βουλα στο κεφαλακι τους , ηταν πιο μικρα απο τα αλλα και ενω τη βαζαμε προσεκτικα κοντα τους αυτη δεν τα θυλαζε με τιποτα)Τα κουνελακια μου τωρα ειναι το ενα ιδιο η μαμα του και το αλλο φτυστο ο μπαμπας !!! Φαινονται υγειεστατα.. ειναι παχουλουτσικα, τρεχουν και πηδανε πανω κατω και πανω στη μαμα τους..τις τελευταιες μερες πινουν νερακι και τσιμπανε και απο το φαγητο της μαμας τους.. Ηθελα να ρωτησω ποτε μπορω να τα ακουμπησω και ποτε θα μπορεσω να τα δωσω χωρις να εχουν προβλημα τα μικρουλικα?
  Ευχαριστω εκ των πρωτερον! :)

 117. ΚΟΥΝΕΛΟΤΡΕΛΑΜΕΝΗ!! says:

  Αγαπητοί φίλοι,
  δεν μπόρεσα να μην γράψω και εγώ μερικά πράγματα για αυτά τα υπέροχα πλασματάκια. Όσον αφορά τα σχόλιά μου θέλω να τονίσω πως βασίζονται καθαρά στην πείρα μου, στην προσωπική μου παρατήρηση, σε συζητήσεις με ειδικούς (γιατρούς κ.λπ.) και ενδελεχή έρευνα άπειρων ωρών στο διαδίκτυο. Δεν είμαι γιατρός ή επιστήμονας απλά πεθαίνω για αυτά…σε σημείο που όσο διάβαζα για τις περιπτώσεις σας με τους θανάτους μωρών, γονέων κ.λπ., χωρίς να με αφορούν, να τα έχω βάψει μαύρα…
  Σας γράφω τα κατωτέρω γιατί τα πονάω και θέλω να είναι ευτυχισμένα, παραγωγικά και υγιή όπου βρίσκονται. Είμαι σίγουρη πως οι πληροφορίες μου θα σας βοηθήσουν αρκετά..
  1)Τα κουνελάκια “στουμπώνουν” κατά τη γέννα συνήθως γιατί τα μωρά είναι μεγαλύτερα από αυτά που μπορεί να βγάλει η μάνα (ήτοι μεγαλύτερος από την κουνέλα κούνελος=μεγάλα μωρά και η μάνα σκάει) ή η μάνα είναι αδύναμη να τα γεννήσει..
  2)Οι μάνες που πατάνε τα μωρά τους ή δεν τα ταϊζουν ή δεν τα προσέχουν λέγονται “κακές μάνες” γιατί είτε δεν τα θέλουν (ίσως βιάστηκαν (δεν ήθελαν) και γκαστρώθηκαν-άρα δεν ήταν έτοιμες…), είτε μυρίζουν τα μωρά τους “ανθρωπίλα” (τη μυρωδιά την πήραν από αντικείμενα που έχουμε αγγίξει εμείς (π.χ.ύφασματα) και όχι μόνο από το ανθρώπινο άγγιγμα προς αυτά).
  3)Τα κουνέλια οποιασδήποτε ηλικίας έχουν ευαίσθητη ακοή. Κάτι σαν τους σκύλους. Έτσι οι δυνατοί θόρυβοι μπορούν να τα στείλουν γιατί παθαίνουν καρδιακή προσβολή από την τρομάρα (ίσως και από την ένταση). Αυτό όμως μπορεί να συμβεί και με τις απότομες εναλλαγές. Π.χ. αν έχουμε το κουνελάκι στο σπίτι και ανοίξουμε το φως του δωματίου ενώ είναι απολύτως σκοτεινό μπορεί να πάθει καρδιακή προσβολή από την τρομάρα του και να πεθάνει επί τόπου.
  4)Τα κουνέλια μπορεί να φαίνεται ότι κολυμπάνε αλλά στην πραγματικότητα το κουνέλι είναι ζώο της ξηράς και όταν έρχεται σε επαφή με το νερό έρχεται σε κατάσταση ΣΟΚ όπου και ακινητοποιείται. Μακριά λοιπόν το νερό. Ούτε για μπάνιο. Ειδικά στο κεφάλι και τα αυτιά γιατί αρρωσταίνουν αμέσως (εγκεφαλίτιδα, κρυολόγημα κ.λπ.) και μέχρι να πεθάνουν (εφόσον δεν υπάρχει θεραπεία) υποφέρουν. Μπάνιο κάνουν από μόνα τους και αν δεν περιποιούνται από κάτω με αποτέλεσμα να μαζεύονται τα κακαδάκια και τα τσισάκια σε μια μάζα που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει, τότε μόνο σε τρεχούμενο χλιαρό νερό (όχι με πίεση) κρατώντας όρθιο το κουνελάκι εκθέτουμε το ποπουδάκι στο νερό και με τα δάχτυλά μας απομακρύνουμε μαλακά τις ακαθαρσίες. (Διαδικασία για 2 άτομα με υπομονή). Σε καμία περίπτωση δεν βάζουμε ψαλίδι ή τα τραβάμε με βία. Θα φύγουν σιγά σιγά με το νεράκι.
  5)Τα κουνέλια που θέλουν να ζευγαρώσουν αλλά δεν έρχονται σε επαφή με αρσενικό συνήθως παθαίνουν ανεμογκάστρι. Αυτό σημαίνει πως συμπεριφέρονται ως έγκυα κάνοντας φωλιά, βγάζοντας το τρίχωμα και λοιπά.
  6)Μπορούμε να δούμε αν θέλουν να ζευγαρώσουν αν για λίγα λεπτά γλιστράμε την παλάμη του χεριού μας από το πίσω μέρος της πλάτης τους προς τα κάτω και μέσα ανάμεσα από τις πατούσες τους. Αν θέλουν ζευγάρωμα σηκώνουν την ουρά τους ψηλά και ορθώνουν τον ποπό τους..
  7)Όταν ένα κουνέλι χτυπάει τα πίσω πόδια σημαίνει ή ότι έχει δει/ακούσει κάτι που το νοιώθει εχθρικό (ίσως μια γάτα που περνάει, ή ακόμα και τα χέρια μας ή τα ρούχα μας μπορεί να του μυρίζουν άλλο ζώο) οπότε σε αυτή την περίπτωση κοιτάμε γύρω μας να δούμε τι φταίει και το απομακρύνουμε ή πλένουμε τα χέρια μας ή αλλάζουμε ρούχα, ή επίσης ότι θέλει να έχει την προσοχή σας για κάποιο λόγο. Το ότι κάνει συνέχεια γύρω γύρω από τα πόδια σας π.χ. μπορεί να σημαίνει ανυπομονησία για κάτι ευχάριστο (π.χ. το δικό μου όταν έφτιαχνα μακαρόνια το έπαιρνε χαμπάρι και τρελαινόταν – δεν μπορούσα να περπατήσω μέχρι που του έδινα ένα και είχε να ασχοληθεί..).
  8)Τα κουνέλια θέλουν και φρέσκια τροφή αλλιώς αρρωσταίνουν πολύ πιο εύκολα. Πάντα στο διαιτολόγιό τους η κουνελίνη για να εξισορροπείται η ευκοιλιότητα (διάρροια).
  9)Μακριά από εμβόλια. Είναι τα μοναδικά ζώα που δεν εμβολιάζονται ούτε και σηκώνουν αναισθησία σε χειρουργείο. Για τις αρρώστιες (όταν και αν) η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη (καθαρίζουμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα τα πιατάκια τους και τις ταϊστρες αφαιρώντας όλη την άλγη (ακόμα και αν χρειαστεί τρίψιμο πολύ με σφουγγάρι) και το χώρο τους)και εφόσον αρρωστήσουν υπάρχουν ήπιες φαρμακευτικές αγωγές που μπορούμε να τις ακολουθήσουμε και να γίνουν καλά. Προσέχετε σε τι κτηνίατρο θα πάτε. Πορτοφολά ή Φιλόζωο;
  10)Το 98% των θηλυκών κουνελιών που δεν ζευγαρώνουν πεθαίνουν συνήθως μέσα σε 1-3 μέρες (αφότου εμφανιστούν τα συμπτώματα) από καρκίνο στη μήτρα.
  11)Μακριά από καύσωνα, παγετό, ρεύματα αέρος, υγρασία και υγρά πατώματα.
  12)Ό,τι φρέσκια τροφή τα ταϊζουμε να βεβαιωνόμαστε ότι δεν είναι ραντισμένη και να είναι καλά πλυμένη.
  13)Τα κουνέλια που δεν έχουν όρεξη για τίποτα πονάνε ή είναι άρρωστα.

  Ευχαριστώ και για τα δικά σας σχόλια και για το χρόνο σας.
  Θα εκτιμήσω οποιαδήποτε σχόλιά σας.

 118. κουνελάκια says:

  Γεια σας έχω μια κουνελα που γέννησε όμως τα μωρά της τα πατάει από πάνω και μετά τα τρώει .τι να κάνω ;

 119. Βασια says:

  Καλή σας μέρα…για μένα βέβαια δεν ήταν καθόλου καλη.Εδώ και 6 μέρες είχα ενα υπέροχο κουνελάκι νάνο 2,5 μηνών.Ζωηρό, έξυπνο και ανέπτυξε γρήγορα μεγάλη οικειότητα μαζί μου…προχτές το βράδυ ξεκίνησε να κάνει διαρροια…το πρωί έσπευσα να το πάω στον κτηνίατρο ο οποίος μου είπε πως ήταν μια απλή εντεριτιδα ενώ μου σύστησε ως θεραπεία την αύξηση του χορταριού.Κατά τη διάρκεια της μέρας ήταν υποτονικό με λίγες στιγμές ζωηραδας. Έφαγε χορτάρι και έπινε άφθονο νερό…στις 5 το πρωί το βρήκα νεκρό.Μπορειτε να μου πείτε τι συνέβη?

 120. πετρος says:

  γεια σας σημερα το πρωι μια κουνελα μου απεβαλε μηπως ξερει κανεις τ πρεπει ν κανω? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 121. Θελω να ρωτησω αν κανει να ζευγαρωνουν τα αδελφια κουνελια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *