9.11.2011 - Updated 19.07.2017 - Μαίρη Χαρίσκου – 2 ΣΧΟΛΙΑ

ή τουλάχιστον προσπάθησαν… τα κατάφεραν όμως; θα τα καταφέρουν; θα τους αφήσετε; θα τους αφήσουμε να τα κλέψουν;

Ποιος θα το περίμενε ότι θα μπορούσα να εγκαινιάσω τη χριστουγεννιάτικη σεζόν του sheblogs.eu με έναν τέτοιο τίτλο.

Κάπως έτσι νιώθει ο περισσότερος κόσμος όμως αυτό το διάστημα. Που κέφι για γιορτές και χαρές με όλα όσα συμβαίνουν καθημερινά στη χώρα μας και σε μας τους ίδιους.

Με μια πρώτη επιφανειακή προσέγγιση θα μπορούσαμε να σφυρίξουμε ήδη το τέλος του αγώνα με τα χριστούγεννα και τις γιορτές να είναι οι μεγάλοι χαμένοι φέτος.

Σε προσωπικό επίπεδο ο Σεπτέμβρης με βρήκε να πηγαινοέρχομαι σε νοσοκομεία κάθε μέρα και ο Οκτώβρης να τρέχω από ΙΚΑ σε δημοσιες υπηρεσίες και τούμπαλιν. Το μυαλό μου κουρκούτιασε τόσο από άσχημες εικόνες που σε συνδυασμό με την πολιτικο-οικονομική επικαιρότητα όχι μόνο δεν είχα διάθεση να γράψω αλλά ούτε και να ανοίξω το sheblogs.eu. Πλήρη άρνηση.

Επειδή με ξέρω καλά όμως, το έριξα στα μαστορέματα για να εκτονωθώ κ να καθαρίσω το μυαλό μου. Οπότε όλο τον Οκτώβρη στόκαρα τοίχους, εβαφα τοίχους, εχτιζα, σοβάτιζα και περνούσα πλακάκια. Κατάλαβα ότι ήρθα στα ίσα μου όταν μπούχτισα να μαστορεύω κ ήθελα να συμαζευτώ κάποια στιγμή μπας και καταφέρω να στολίσω και κανένα χριστουγεννιάτικο δέντρο φέτος.

Και κάθε που σκεφτόμουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με έπιανε θλίψη. Κανονικά θα έπρεπε από μέρες να γραφω χριστουγεννιατικα κείμενα κι όχι να αναρωτιέμαι αν θα πέσει η όχι η κυβέρνηση, αν θα μεινουμε στο ευρώ ή θα μας αναγκάσουν να γυρίσουμε στη δραχμή, αν θα πτωχεύσει η χώρα ή όχι. Και όσο περνούσαν οι μέρες η θλίψη μεγάλωνε.

Και κάπου εκεί, ήρθε μια νύχτα ξαφνικά ο Άι Βασίλης και μου δωσε μια ξανάστροφη σφαλιάρα. Βλέπεις για να βάψω το σπίτι είχα αποσυναρμολογήσει τη σόμπα και η καμινάδα ήταν κενή οπότε χώρεσε να μπει ο σαφρακιασμένος!

Μέσα στα νεύρα που λέτε ο Άι Βασίλης με την πάρτη μου. Καπνούς έβγαζε από τη μύτη και τα αυτιά και τα μαγουλάκια του ήταν κατιτίς πιο κόκκινα από το συνηθισμένο. Τρελή με ανέβαζε, ανεύθυνη με κατέβαζε. Το τι μου έσουρε δε το φαντάζεστε και δε θα σας το περιγράψω κιόλας γιατί αν του χαλάσω το ίματζ είναι ικανός να με στείλει πακέτο στη Μορντορ να σπάω πέτρες για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Άνοιξε που λέτε τον υπολογιστή μου και πήγε σφαίρα στο Google Analytics που παρακολουθεί την επισκεψιμότητα του SheBlogs. Του τα μαθε πέρσι τα ιντερνέτια ένα ξωτικό για να μπορεί να διαβάζει τα γράμματα που του έστελναν τα παιδιά.

“Δες μωρή τυφλή” μου είπε, “δες και ξεστραβώσου πριν μπει ο Δεκέμβρης και τρέχεις και δε φτάνεις! ο κόσμος δε ξέχασε τα Χριστούγεννα!”

Και είχε δίκιο ο καλός μου. Μπορεί να νομίζουμε οτι ο κόσμος είναι μέσα στη μαύρη θλίψη με όλα όσα συμβαίνουν αλλά δε ξεχνά τις γιορτές και τα Χριστούγεννα. Το Google Analytics του SheBlogs ξεχύλιζε από χριστουγεννιάτικες αναζητήσεις από την πρώτη μέρα του Νοέμβρη. Μάλιστα η επισκεψιμότητα των χριστουγεννιάτικων θεμάτων όχι μόνο δε μειώθηκε αλλά διπλασιάστηκε σε σχέση με τις ίδιες μέρες πέρσι.

Όλοι εσείς δε ξεχνάτε τα Χριστούγεννα και τις γιορτές παρά το άσχημο κλίμα γύρω σας. Κι όσο κι αν το ΔΝΤ, η ΕΕ, ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, η Μέρκελ, ο Σαρκοζύ και όλο το κακό συναπάντημα προσπαθούν να κλεψούν τα Χριστούγεννα φέτος είμαι σίγουρη πια ότι δε θα τους αφήσετε να το κάνουν.

Και δε θα τους αφήσω ούτε κι εγώ να το κάνουν! Το Σουκού θα στολίσω το χριστουγεννιάτικο δέντρο μου και θα ακούω όλη μέρα, κάθε μέρα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Δε θα τους κάνω το χατήρι, δε θα τους επιτρέψω να κλέψουν τα Χριστούγεννα και τις γιορτές.

Ξεκινάμε λοιπόν την Χριστουγεννιάτικη σεζόν του SheBlogs.eu με εμένα να παριστάνω τη νοσοκόμα χωρίς να έχω τελειώσει εντελώς τα μαστορέματα του σπιτιού και την αγαπητή ψιλικατζού να είναι κυριολεκτικά χωμένη στα της οικονομικής μετανάστευσης. Αλλά ξεκινάμε για να μη τους επιτρέψουμε να μας κλέψουν τις γιορτές :)