28.09.2009 - Updated 18.07.2017 - x-psilikatzoy – 1 ΣΧΟΛΙΟ

Μην πετάτε τα προεκλογικά φυλλάδια. Όσο άχρηστα κι αν είναι, μπορούν να μεταμορφωθούν σε άπειρα πράγματα!

Η πόρτα μου έχει γεμίσει τριγύρω φακέλους και φυλλάδια που ενώ σε άλλη περίπτωση θα χρησιμοποιούσα με χαρά (για το πάντα ενημερωμένο ντοσιέ μου με τα delivery βασικά :) ), τώρα με λύπη μου διαπιστώνω ότι δεν έχω λόγο ούτε να τα βάλω στο σπίτι μου.

Η στοίβα όμως, καθημερινά μεγαλώνει. Και δεν είμαι σίγουρη ότι αυτά τα τεράστια γυαλιστερά και μερικώς πλαστικοποιημένα προεκλογικά φυλλάδια μπορούν να μπουν στην ανακύκλωση.

Η μαγική λέξη της εποχής στις απανταχού μηχανές αναζήτησης, όταν δεν γνωρίζω τι να κάνω κάτι που λυπάμαι να πετάξω, είναι μακράν τα crafts. Ιδού ιδέες για κατασκευές για να χρησιμέψουν επιτέλους σε κάτι, όλα αυτά τα πολύχρωμα και πανάκριβα αλλά εντελώς άχρηστα χαρτιά:

photographer: stevendepolo

photographer: stevendepolo

– Εάν κοπούν σε λωρίδες (ειδικά τα παχύτερα πλαστικοποιημένα φυλλάδια) μετατρέπονται σε ανθεκτικότατους σελιδοδείκτες για βιβλία και ειδικά τα σχολικά βιβλία. Η αλήθεια είναι, ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι λιγάκι αντιαισθητικό ή εξαιρετικά αστείο, όμως όλα εξαρτώνται από ποιο σημείο του φυλλαδίου θα επιλέξετε να κόψετε τον σελιδοδείκτη σας. :)

– Το μηχανηματάκι που τρυπάει σελίδες για να μπουν σε ντοσιέ (κάποτε το λέγαμε διακορευτή αλλά δεν ήταν και τόσο καλόφημη λέξη :P ) τα μετατρέπει σε γυαλιστερό και πολύχρωμο χαρτοπόλεμο για τις επερχόμενες Απόκριες… και όχι μόνο!

– Άμα διπλωθούν με τον κατάλληλο τρόπο, φτιάχνουν σαΐτες, βαρκούλες, πάπιες, βατραχάκια και πολλές ακόμη παιχνιδοκατασκευές. Μάθετε όλους τους τρόπους διπλώματος και γκουγκλίστε νέους. Δεν θα το πιστεύετε πόσα σχέδια μπορείτε να βγάλετε. Σας θυμίζω επίσης πως με ένα καλαμάκι και το ανάλογο στρογγυλό σχήμα, μπορείτε να φτιάξετε μέχρι περιστρεφόμενους μύλους!

– Για τους προχωρημένους σε χειροτεχνίες, μπορείτε να τολμήσετε χαρταετούς σε παραδοσιακά αλλά και σε πολύ παράξενα σχέδια που θα ανακαλύψετε εύκολα σε ανάλογες ιστοσελίδες. Μην ανησυχείτε, τα λογότυπα των κομμάτων και οι εικόνες των υποψηφίων δεν θα φαίνονται από πολύ ψηλά. Το μόνο που θα διακρίνεται θα είναι ένα πολύχρωμο patchwork.

– Από όλα τα παραπάνω, με ενθουσιάζει περισσότερο το αερόστατο διότι το αποτέλεσμα είναι μακράν πιο όμορφο για τα δικά μου γούστα. Χρειάζεται μονάχα ένα μπαλόνι, δύο μικρά κομμάτια σπάγκου, κόλλα κι ένα πλαστικό κύπελλο. Το κύπελλο και το μπαλόνι πρέπει να καλυφθούν με πολλά μικρά πολύχρωμα κομμάτια χαρτιού που θα κολληθούν σε ολόκληρη την επιφάνειά τους και κατόπιν θα συνδεθούν μεταξύ τους με τα κομμάτια σπάγκου. Προτείνω να κολλήσετε και λίγο σπάγκο στο πάνω μέρος του, για να το κρεμάσετε από το ταβάνι.

Εάν πάλι, τα παιδιά βαρεθούν τις παιχνιδοκατασκευές (πόσες πιά!) αλλά τα φυλλάδια συνεχίζουν να έρχονται κατά δεκάδες, εκμεταλλευτείτε τα για εσάς:
Μπορείτε πάντα να τα μετατρέψετε σε γλαστράκια για σπόρους (αν και αυτό ενδείκνυται περισσότερο για τις παλιές εφημερίδες), μπορείτε να ντύσετε το εσωτερικό των συρταριών σας, να τυλίξετε εύθραυστα αντικείμενα για αποθήκευση ή μετακόμιση, να τα στρώσετε στο πάτωμα στο επόμενο βάψιμο και τέλος, εάν διαθέτετε χρόνο και όρεξη, να τα πολτοποιήσετε για να φτιάξετε τα δικά σας έργα τέχνης. ;)

Περισσότερες ιδέες παιδικών κατασκευών.