4.11.2017 - Μαίρη Χαρίσκου

Ετοιμάζουμε πιπεριές φλωρίνης για να τις βάλουμε στην κατάψυξη ώστε να τις χρησιμοποιούμε σε φαγητά κατσαρόλας και ομελέτες το χειμώνα

Αγαπώ τις πιπεριές φλωρίνης. Κόκκινες, ζουμερές και πεντανόστιμες. Μου αρέσει να τις βάζω σε διάφορα φαγητά κατσαρόλας, σε μακαρονάδες, σε ομελέτες και γενικά σε όλα τα φαγητά που έχουν τη λογική “ότι έχεις στο ψυγείο” ή “ότι έχεις στο ντουλάπι.

Η εποχή της συγκομιδής τους όμως που τις βρίσκεις σε καλές τιμές είναι συγκεκριμένη οπότε πρέπει να φροντίζω να διατηρώ μια αξιόλογη ποσότητα από πιπεριές φλωρίνης στην κατάψυξη μου για να μπορώ να τις χρησιμοποιώ στη μαγειρική μου το χειμώνα.

Κάποιες φορές αποξηραίνω πιπεριές φλωρίνης και άλλες όπως τώρα τις ετοιμάζω για την κατάψυξη. Γενικά τα κάνω και τα δύο κάθε χρόνο ώστε να μη μου λείψουν ποτέ από την κουζίνα μου.

Σήμερα που πήγα στη λαϊκή είχε σε έναν πάγκο ωραιότατες πιπεριές φλωρίνης με 1 ευρώ το κιλό. Δε γινόταν να τις προσπεράσω οπότε πήρα μια σακούλα κι άρχισα να διαλέγω πιπεριές. Γύρισα στο σπίτι με 2,5 κιλά πιπεριές φλωρίνης εκτός των άλλων που αγόρασα και ήμουν σίγουρη ότι δε πρόκειται να τις μαγειρέψω αλλά να τις ετοιμάσω για την κατάψυξη.

Κι όπως πήγα να ξεκινήσω τη διαδικασία μου ‘κοψε να τσεκάρω αν έχω ανάλογο κείμενο. Είναι πολλά τα χρόνια που λειτουργεί το SheBlogs και δε μπορώ να πω ότι θυμάμαι τι σας έχω δείξει και τι όχι. Τελικά είδα ότι έχω γράψει μόνο για αποξήρανση, οπότε έπιασα και τη φωτογραφική μηχανή για να βγάλω μερικές φωτογραφίες όπως ετοίμαζα τις πιπεριές φλωρίνης.

πιπεριές φλωρίνης στην κατάψυξη

Τι χρειαζόμαστε για να ετοιμάσουμε τις πιπεριές φλωρίνης για την κατάψυξη

  • 2 ταψιά
  • 1 μπολάκι
  • επιφάνεια κοπής
  • μαχαίρι
  • σακουλάκια για την κατάψυξη

πιπεριές φλωρίνης στην κατάψυξη

Πως ετοιμάζουμε τις πιπεριές φλωρίνης για την κατάψυξη

Καταρχήν πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις πιπεριές φλωρίνης. Δε θέλουμε νερά γιατί θα μπουν στην κατάψυξη.

Κόβουμε με το μαχαίρι γύρω γύρω από το κοτσάνι και αφαιρούμε το κοτσάνι με τους σπόρους.

Κόβουμε την πιπεριά φλωρίνης στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε πάλι ότι σπόρους δούμε. Εντάξει δε θα γίνει και τίποτα αν μείνουν μερικοί σπόροι, τα πολλά πολλά βγάζουμε.

Όπως έχουμε κομμένη την πιπεριά φλωρίνης στη μέση, την κόβουμε σε λωρίδες πάλι κατά μήκος. Πιάνουμε μετά τις λωρίδες όλες μαζί και τις κόβουμε σε κυβάκια.

Καλό είναι να έχετε μπροστά σας 2 ταψιά και ένα μπολάκι. Στο ένα ταψί να έχετε τις πλυμένες πιπεριές, στο άλλο να βάζετε τα κομματάκια και στο μπολάκι να βάζετε τα κοτσάνια με τους σπόρους.

Αφού κόψετε όλες τις πιπεριές σε κομματάκια τις βάζετε σε σακουλάκια, αφαιρείτε όσο αέρα μπορείτε και βάζετε τα σακουλάκια στην κατάψυξη.

Αυτό ήταν!

Καλό χειμώνα.