Πως να μη κάνεις ζωγραφισμένες κιτς χριστουγεννιάτικες βιτρίνες

Έφτασε η εποχή που θα βαρεθούμε να βλέπουμε ζωγραφισμένες κιτς βιτρίνες. Κι όμως, υπάρχει τρόπος για να έχουμε όμορφες ζωγραφισμένες χριστουγεννιάτικες βιτρίνες.

SheBlogs.EU από - Τελευταία ενημέρωση: 17.11.2016

Η μόδα των τελευταίων ετών στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση των καταστημάτων μας έχει φέρει αντιμέτωπους με τις κακάσχημες και κιτς ζωγραφισμένες χριστουγεννιάτικες βιτρίνες που κάποιες φορές κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στα μαγαζιά .

Δε θα πω ότι είμαι αντίθετη στις ζωγραφισμένες βιτρίνες γιατί είναι ένα εξτραδάκι για φοιτητές και γενικότερα άτομα που έχουν καλό χέρι στη ζωγραφική. Κι εγώ αγαπάω και τη ζωγραφική και τα άτομα που ζωγραφίζουν. Όμως θέλει λίγη προσοχή και στο να διαλέξετε το σωστό άτομο αλλά και το σωστό θέμα για τη βιτρίνα σας.

Το ότι μπορεί να σας βγει στην ίδια τιμή ένα μονόχρωμο σχέδιο με ένα πολύχρωμο δε σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να προτιμήσετε το πολύχρωμο. Δεν είναι λαϊκή αγορά που ο μανάβης φωνάζει “πάρε, πάρε πάρε, πάρε καλε κυρία 3 κιλά με 1 ευρώ”.

Ας πούμε, αυτό είναι μια χαρά χριστουγενιάτικο ως θέμα.

A post shared by alicia oates (@paintslingers) on

 

Κι αυτό επίσης είναι και πολύχρωμο και χαρωπο και χριστουγεννιάτικο

A post shared by Mike Royal (@mikeroyalldesigns) on

Το ότι είναι άσχημα πάνω στις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες όμως θα το συζητήσουμε ποτέ; Δηλαδή καλύτερα να μη βάλεις τίποτα αν ο περαστικός πρέπει να βλέπει κάθε μέρα αυτό το καρακιτσαριό και να τον πιάνει ανατριχίλα.

Ας δούμε όμως μερικές όμορφες εφαρμογές για να καταλάβετε τη διαφορά.

Εδώ ας πούμε αυτός ο φούρνος χρησιμοποίησε πανέμορφα ολόκληρη τη βιτρίνα μεν αλλα χωρίς να την μπουκώσει και διατήρησε την ορατότητα με τον εσωτερικό του χώρο. Τώρα αυτά μπορεί και να είναι αυτοκόλλητα αλλά δεν έχει σημασία, γινονται και ζωγραφιστα.

A post shared by Katy Salter (@ksalty) on

Στο επόμενο παράδειγμα δεν έχει τίποτα χριστουγεννιάτικο. Απλώς ζωγράφισαν κορμους δέντρων για να τους συνδυάσουν με το εσωτερικό της βιτρίνας τους και το αποτέλεσμα είναι όμορφο χωρίς happy christmas και λοιπά μπαρμπούτζαλα.

A post shared by @selectbtq on

Το επόμενο είναι ιδιαίτερα αγαπησιάρικο γιατί μας γυρνάει σε μια άλλη εποχή και μας κάνει να χαμογελάμε

A post shared by Francine Louise (@fwancine) on

Και στο επόμενο παράδειγμα ο σκοπός είναι να δοθεί έμφαση στο εσωτερικό της βιτρίνας

Άλλο ένα εντελώς λιτό θέμα είναι το χιόνι!

xmas-window

Photo by Selina Lake

Ακόμα και τα πλαίσια με χιονονιφάδες δημιουργούν μια όμορφη αίσθηση χωρίς να ενοχλούν το οπτικό μας πεδίο

Ωραιότατη σύνθεση, πάλι με κορμούς δέντρων που συνδυάζει το εξωτερικό με το εσωτερικό

Πανέμορφο για κατάστημα με εσώρουχα

Γενικά όπως καταλάβατε δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Τα πολύπλοκα χρωματιστά χριστουγεννιάτικα σχέδια που συνήθως είναι και εντελώς παιδικά φαίνονται εντελώς κιτς πάνω στις βιτρίνες ενώ τα προσεγμένα λευκά σχέδια προσθέτουν στις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *