25.11.2010 - Μαίρη Χαρίσκου – 8 ΣΧΟΛΙΑ

Θέλεις να ψωνίσεις σε καλύτερες τιμές από το ebay; Αν ναι, που γιατί να μη θέλεις άλλωστε, έχουμε βρει το κόλπο!

Η απάντηση ίσως να σας παραξενέψει αλλά περιμένετε μέχρι να δείτε τη λογική και το σκεπτικό μου η οποία για δικές μου παραγγελίες τουλάχιστον έχει επαληθεφτεί και βγήκα κερδισμένη!

Καταρχήν να πω ότι ψωνίζω από το αγγλικό ebay και συνήθως ψωνίζω μικροπράγματα που δε μπορώ να βρω στην Ελλάδα και τα χρειάζομαι. Αλλά για να βάλει κάποιος τα προϊόντα του στο ebay έχει κάποιες κρατήσεις που δεν είναι αμελητέα ποσά αν ψωνίσεις πολλά και σχετικά φτηνά προϊόντα από το ίδιο άτομο. Φυσικά τις κρατήσεις αυτές τις κυλά στην τιμή του προϊόντος και τις πληρώνουμε εμείς.

Οπότε τι κάνουμε; Πολύ απλά ψαρεύουμε πωλητές στο ebay που έχουν καλό feedback και online καταστήματα εκτός ebay. Συνήθως το όνομα του καταστήματος αναφέρεται είτε ευθέως είτε πλαγίως στις περιγραφές των προϊόντων.

Επισκεπτόμαστε το eshop του πωλητή και τσεκάρουμε να δούμε αν έχει όντως φτηνότερα τα ίδια προϊόντα. Συνήθως τα έχει. Και μάλιστα επειδή δουλεύει με ebay κατά πάσα πιθανότητα θα δέχεται και paypal για τις πληρωμές. Αν δε δέχεται μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια χρεωστική.

Θα μου πείτε ότι στο ebay ρισκάρεις λιγότερο μια και μπορείς να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω κλπ κλπ κλπ. Δεκτόν, αλλά αν ο άλλος είναι επαγγελματίας δεν υπάρχει περίπτωση να σου κάνει μαμουνιά και θα βγεις κατά πολύ κερδισμένος.

Τις τελευταίες δύο παραγγελίες μου τις έκανα με αυτό τον τρόπο, ήρθαν και οι δύο και εγώ γλύτωσα αρκετά ευρώ.