8.08.2017 - Μαίρη Χαρίσκου – 5 ΣΧΟΛΙΑ

Αν αναρωτιέσαι πόσα ένσημα έχεις μπορείς να τα δεις από τον υπολογιστή σου εύκολα χωρίς να χρειάζεται να πας στην εφορία.

Το να βρεις πόσα ένσημα έχεις ή αν σου κόλλησαν τα ένσημα που θα έπρεπε στην τελευταία εργασία σου, είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία. Παρότι η αρμόδια πλατφόρμα καταγραφής ενσήμων λειτουργεί από το 2014 δεν είναι και τόσο γνωστή στον κόσμο. Δε χρειάζεται να πας ούτε στην εφορία, ούτε στο λογιστή σου.

Τα πράγματα είναι πιο απλά στις μέρες μας. Κι όσο περισσότερα πράγματα θα μπορούμε να ελέγξουμε online, τόσο πιο εύκολη θα γίνεται η ζωή μας και θα μειώνεται η γραφειοκρατία και οι τεράστιες ουρές με τις ατελείωτες ώρες αναμονής που κανείς μας δε συμπαθεί.

Μπορείς να συνδεθείς πολύ εύκολα στο Πληροφοριακό σύστημα “ΑΤΛΑΣ”  μέσω των κωδικών σου από το TAXIS  και χρειάζεται να γνωρίζεις και το ΑΜΚΑ σου, γιατί το ζητάει κατά τη διαδικασία σύνδεσης.

Ποιά χρονικά διαστήματα καλύπτει η Ασφάλιση που έχει ενταχθεί στο σύστημα «ΑΤΛΑΣ»;

Το σύστημα «ΑΤΛΑΣ» – Ενότητα Ενιαίου Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης καλύπτει στην πρώτη του έκδοση το χρόνο ασφάλισης από την 1/1/1994 έως σήμερα. Σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης θα εμπλουτιστεί με στοιχεία για το διάστημα προ του 1994.

Ποιοι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης έχουν ενταχθεί στο σύστημα «ΑΤΛΑΣ»;

Στο σύστημα έχουν ενταχθεί οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (ΤΑΙΣΥΤ,ΤΣΠΕΑΘ). Στο επόμενο διάστημα θα ενταχθούν το ΝΑΤ και το Δημόσιο.

Πως μοιάζει η διαδικασία σύνδεσης;

Πως μπορώ να δω τα ένσημα μου online

Καταρχήν θα πρέπει να μπεις στη σελίδα του ΑΤΛΑΣ και να πατήσεις στο κουμπί “Πρόσβαση στο Ασφαλιστικό Βιογραφικό“.

σύνδεσημε TAXISNET

Θα σε μεταφέρει στο TAXIS για να συμπληρώσεις τους κωδικούς σου. Τους συμπληρώνεις και πατάς το κουμπί “Είσοδος“.

Πως μπορώ να δω τα ένσημα μου online - Αν αναρωτιέσαι πόσα ένσημα έχεις μπορείς να τα δεις από τον υπολογιστή σου εύκολα χωρίς να χρειάζεται να πας στην εφορία.

Έχεις συνδεθεί στο TAXIS και θα πρέπει να πατήσεις στο κουμπί “Εξουσιοδότηση” ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης.

Πως μπορω να δω τα ενσημα μου online

Σε επιστρέφει ξανά στο σύστημα ΑΤΛΑΣ και τώρα θα πρέπει να συμπληρώσεις το ΑΜΚΑ σου και να πατήσεις το κουμπί “Είσοδος“.

Πως μπορω να δω τα ενσημα μου online

Σε αυτό το σημείο έχεις συνδεθεί και βλέπεις τα στοιχεία σου στην οθόνη. Θα πρέπει να πατήσεις στο κουμπί “Εκτύπωση Ασφαλιστικού Βιογραφικού” για να κατεβεί στον υπολογιστή σου ένα PDF με τη λίστα των ενσήμων σου. Ψάξε το στα πρόσφατα Downloads.

Πως μπορω να δω τα ενσημα μου online

To PDF που θα κατέβει στον υπολογιστή σου μοιάζει κάπως έτσι.  Μπορείς να το εκτυπώσεις για να το έχεις σε ένα φάκελο με τα χαρτιά σου.

Δεν είναι δύσκολη διαδικασία το να βρεις τα ένσημα σου Online. Ξέρω όμως πως πολλοί αναγνώστες μου δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία πολλές φορές. Οπότε φαντάζομαι πως αυτός ο οδηγός που έφτιαξα με εικόνες βήμα-βήμα, θα σας βοηθήσει να βρείτε πόσα ένσημα έχετε ακόμα κι αν δε τα πάτε καλά με την τεχνολογία.

Κράτα το

Κράτα το