24.11.2016 - Updated 30.07.2017 - Μαίρη Χαρίσκου

Τι είναι τα Χριστούγεννα χωρίς χριστουγεννιάτικα δώρα; Κι άμα δώσουμε σημασία και τα τυλίξουμε όμορφα αυξάνουμε τη χαρά των αγαπημένων μας όταν τα λάβουν.

Όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα τόσο μας πιάνει ανυπομονησία και θέλουμε να βλέπουμε χριστουγεννιάτικες ιδέες και γενικότερα οτιδήποτε χριστουγεννιάτικο για να χαμογελάσουμε και να φτιάξει λίγο η διάθεση μας. Έχουμε κάτι χαρούμενο να περιμένουμε μέσα στις κρύες μέρες του χειμώνα και η προσμονή είναι μεγάλο πράγμα.  Φυσικά μαζί με τις γιορτές των Χριστουγέννων έρχεται και ο Άι Βασίλης με το έλκηθρο, τους ταράνδους του κι όλα τα παρελκόμενα για να μας φέρει χριστουγεννιάτικα δώρα.

Εμείς φυσικά, είμαστε άξιοι συνεργάτες του Άι Βασίλη και τον βοηθούμε που και που στο τύλιγμα των δώρων, που να προλάβει ο χριστιανός να τα κάνει όλα; γκρινιάζουν και τα ξωτικά με τις υπερωρίες., καταλαβαίνετε τώρα το feeling χρονιάρες μέρες, σαν τα οικογενειακά τραπέζια ένα πράμα.

Και τα όμορφα τυλιγμένα δώρα μπορούν να δώσουν μεγαλύτερη αξία στο δώρο μας γιατί ο παραλήπτης θα ξέρει ότι το φροντίσαμε με αγάπη, ακόμα κι αν η αξία του δώρου αλλά και το ίδιο το δώρο είναι κάτι ταπεινό. Έχουμε και οικονομική κρίση οπότε οι απαιτήσεις όλων μας έχουν μειωθεί. Ας φροντίσουμε τη συσκευασία των δώρων, κάτι παραπάνω θα ξέρουν οι εταιρίες και τα τμήματα μάρκετινγκ ανά τον κόσμο.

Υπέροχες  ιδέες για να τυλίξετε τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας

Καλά τα γυαλιστερά χαρτιά περιτυλίγματος που μπορούμε να βρούμε στην αγορά αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με το απλό κραφτ χαρτί που λόγω της απλότητας του μπορεί να μας χαρίσει υπέροχες συνθέσεις που δε θα περάσουν απαρατήρητες από κανέναν!

Το κραφτ χαρτί μπορείτε να το κάνετε ότι θέλετε! Είναι εύκολο αλλά και στιβαρό υλικό, γι’ αυτό το αγαπάμε άλλωστε! Οπότε μπορούμε ακόμα και να κεντήσουμε πάνω του για να κάνουμε τη διαφορά.

Πρωτότυπες ιδέες για να τυλίξετε χριστουγεννιάτικα δώρα

Photo by: djayajewel

Αν κάτι άλλο κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια είναι οι μαυροπίνακες. Όλοι έχουν πάθει αμόκ με τους μαυροπίνακες και τους βλέπεις συνέχεια, παντού. Εντάξει είναι και όμορφοι και είναι λίγο vintage, με το δίκιο τους τραβάνε την προσοχή μας. Δε ξέρω αν κάνουν τον κόσμο να θυμάται τα παιδικά του χρόνια, εγώ πάντως που πρόλαβα τους πίνακες και έγραφα με κιμωλίες τους θυμάμαι πράσινους. Το μόνο που χρειάζεστε για τις συσκευασίες με feeling μαυροπίνακα είναι μαύρο χαρτί περιτυλίγματος, ματ κατά προτίμηση, και λευκούς μαρκαδόρους. Άσε που μπορείτε να κάνετε και βούλες με διορθωτικό για να μοιάζει με χιόνι.

Πρωτότυπες ιδέες για να τυλίξετε τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας

Φυσικά μπορείτε να το τερματίσετε συνδυάζοντας το κραφτ χαρτί με την ψευδαίσθηση του μαυροπίνακα και το αποτέλεσμα πραγματικά είναι θεαματικό παρότι απλό γιατί ταιριάζουν άψογα μεταξύ τους όπως βλέπετε.

[xorinside]

Πρωτότυπες ιδέες για να τυλίξετε τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας

Ήρθε η ώρα να μαδήσετε εκείνα τα παλιά λεξικά που πιάνουν σκόνη στο πατάρι. Αν τα λυπάστε αγοράστε κανένα ξενόγλωσσο άρλεκιν να κάνετε τη δουλειά σας. Για μεγαλύτερα δώρα προτιμήστε εφημερίδες. Ντάξει κοιτάξτε να είναι από κάνα άρθρο αξιοπρεπές και απολιτίκ καλύτερα, μη πάτε δώρο συσκευασμένο με τα νέα οικονομικά μέτρα, δε λέει χρονιάρες μέρες.

Σε αυτή την πρόταση βλέπουμε άλλα δύο υλικά από το παρελθόν. Την τυλιχτή κλωστή του χασάπη (στα εξωτερικά κυκλοφορεί, εδώ στρίψτε κλωστές σα να κάνατε βραχιολάκι του Μάρτη) και το βουλοκέρι. Δείχνουν υπέροχα πάνω σε λευκό χαρτί.

Η επόμενη πρόταση παίζει στο σικ ασπρόμαυρο. Δείτε πόσο όμορφο είναι το πιτσιλισμένο με λευκό χρώμα μαύρο περιτύλιγμα άμα βάλουμε από πάνω  πράσινο φύλλωμα από κάποιο κωνοφόρο.

Αυτά λοιπόν για σήμερα όσο αφορά το τύλιγμα των χριστουγεννιάτικων δώρων. Ελπίζω να σας άρεσαν οι επιλογές που έκανα ώστε να αναδείξουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας, όσο ταπεινά κι αν είναι. Γιατί στην τελική μετράει η σκέψη.

Κράτα το