21.10.2017 - Μαίρη Χαρίσκου

Ροζ παπούτσια! Τα βλέπω παντού στα μαγαζιά φέτος και το ένα ζευγάρι είναι πιο όμορφο από το άλλο.

Έχω πάθει ένα κάτι με τις βιτρίνες των μαγαζιών που πουλάνε παπούτσια το τελευταίο διάστημα. Με το που έσκασε το φθινόπωρο και αλλάξανε βιτρίνες έχω βρει τη χαρά μου. Δε βαριέμαι να τις χαζεύω και σταματάω όπου δω παπουτσάδικο για να χαζέψω τα παπούτσια. Όχι όλα τα παπούτσια. Τα ροζ παπούτσια.

Δε ξέρω τι έχω πάθει, εγώ σιχαινόμουν το ροζ όλη μου τη ζωή. Πλέον όμως έχω φτάσει όχι απλά να το αγαπάω αλλά να το λατρεύω και να το θέλω παντού γύρω μου.

Γενικότερα δεν είχα ποτέ ροζ παπούτσια, ακόμα και σαν παιδάκι μου αγόραζαν κόκκινα ή μαύρα παπούτσια. Δε μου άρεσε το ροζ, είχα κάτι σαν αλλεργία σε ότι ρόζιζε. Και τώρα θέλω ροζ παπούτσια. Έχω λατρέψει τη συγκεκριμένη απόχρωση που δεν είναι ακριβώς το ξενέρωτο ροζ της Barbie. Είναι ένα άλλο ροζ, ένα ροζ που μπεζίζει κάπως και είναι υπέροχο. Κάτι ανάμεσα σε soft-pink, salmon pink και σομόν. Ένα ονειρικό, ρομαντικό ροζ, λίγο vintage.

Και δε φτάνει που είναι υπέροχο από μόνο του αυτό το χρώμα, σε σουέντ ή βελούδο είναι ακόμα ομορφότερο, τόσο γήινο, τόσο θηλυκό αλλά και σπορ, χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς. Είχα πολλά χρόνια να λατρέψω μια τάση στην αγορά του παπουτσιού και τώρα έχω πρόβλημα γιατί τα θέλω όλα.

Φυσικά δεν είναι δυνατόν να αγοράσω όσα ροζ παπούτσια μου αρέσουν οπότε τα χαζεύω καθημερινά και στα κανονικά παπουτσάδικα αλλά και στα e-shops που πουλάνε παπούτσια.

Να δεις που είτε περνάω τη ροζ εποχή μου ή παθαίνω κρίση ηλικίας, δεν εξηγείται αλλιώς. Όπως και να έχει εγώ ροζ παπούτσια θα αγοράσω φέτος. Για να τα κοιτάω και να μου φτιάχνουν τη διάθεση κάθε πρωί.