Σακούλες και αποθήκευση πραγμάτων

Μια μικρή συμβουλή που μπορεί να σε σώσει από στιγμές ξαφνικού φρικαρίσματος στο σπίτι. Γιατί εμείς πάθαμε και μάθαμε.

SheBlogs.EU από - Τελευταία ενημέρωση: 20.07.2013

Έίναι λίγο γλαφυρή η συγκεκριμένη ανάρτηση αλλά δώστε προσοχή γιατί την έπαθα άσχημα. Και όχι μόνο μια φορά αλλά δύο, μια στο σπίτι της μάνας μου και μια στο κτήμα.

Είναι φορές που έχουμε κάποια πραγματάκια και θέλουμε να τα αποθηκεύσουμε για ένα Χ μεγάλο χρονικό διάστημα, τα βάζουμε λοιπόν σε σακούλες σε κάποιο ντουλάπι, πατάρι, ντουλάπα, συρτάρι, ότι μας βολεύει βρε παιδί μου. Και μετά τα ξεχνάμε μέχρι να τα ξαναχρειαστούμε και να τα ψάξουμε. Καλά ως εδώ, όλα νορμάλ, το κάναμε πάντα και συνεχίζουμε να το κάνουμε.

sakoyla

Ε αυτό έκανα κι εγώ, έτσι απλά. Για να ουρλιάξω με τρόμο μια μέρα που τις είδα να μοιάζουν σαν ποντικοφαγωμένες και να αρχίσω να ψάχνω σαν χαζή το “ποντίκι”, τα σκατουλάκια του ή ότι άλλο μπορεί να άφησε στο πέρασμα του. Δεν άφησε τίποτα άλλο όμως. Δεν ήταν καν ποντίκι. Ήταν απλά μιας ας πούμε νέας γενιάς σακούλα που αυτοδιαλύεται μόνη της καποια στιγμή για οικολογικούς λόγους και μοιάζει σαν ποντικοφαγωμένη και διαλυμένη σε πολλά τρίματα.

Προσοχή λοιπόν σε τι σακούλες αποθηεκεύετε πράγματα για να μη φρικάρετε κι εσείς όπως έγω. Δεν έχει καθόλου πλάκα να βρίσκεσαι αντιμέτωπος με μια “ποντικοφαγωμένη” σακούλα μέσα στη ντουλάπα.

Μπορεί να κάνουν καλό στο περιβάλλον αλλά διαλύονται πολύ γρήγορα, μερικές σακούλες μάλιστα γνωστού σουπερμάρκετ δε προλαβαίνεις ούτε να τις φέρεις σπίτι και χύνεις τα πράγματα που αγόρασες στο δρόμο.

5 responses to “Σακούλες και αποθήκευση πραγμάτων”

 1. Δυστυχως το επαθα κ γω κ μεχρι να το ανακαλυψω τι τελικα ειχε συμβει ειχα τρελαθει απο τον φοβο μου!!

 2. SheBlogs.eu says:

  τη δευτερη φορά το πήρα πιο χαλαρα αλλα και πάλι…

 3. ο εφιαλτης της βιοδιασπωμεης σακουλας!

 4. Evi says:

  Αχ! την έχω πατήσει και εγώωω! Έτρεμα στην ιδέα οτι υπήρχε ποντίκι μέσα στο σπίτι. Και αν το συνδυάσεις με περιττώματα ακρίδας που έβλεπα έξω απο την πόρτα που έμοιαζαν με τα γνωστά ποντικοκου…. καταλαβαίνεις πώς αισθάνθηκα :)

 5. Σοφία says:

  Δυστυχώς, δεν κάνουν καθόλου καλό στο περιβάλλον οι φωτοδιασπώμενες. Καν δεν πρέπει να μπαίνουν στην ανακύκλωση.
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_9_07/04/2009_310181
  Επαναχρησιμοποιώντας χάρτινα κουτιά, χαρτόκουτες που τις κόβεις και τις προσαρμόζεις στις διαστάσεις που θέλεις, υφασμάτινα “πουγγιά” που μπορείς να ράψεις κλπ κλπ, είναι κάποιες λύσεις αποθήκευσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *