1.09.2016 - Updated 30.07.2017 - Μαίρη Χαρίσκου

Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που έφτασε επιτέλους ο αξιαγάπητος Σεπτέμβρης, γύρω μου σκάνε συνέχεια πυροτεχνήματα δημιουργικότητας και δε μπορώ να το κρύψω αφού αυξάνεται η ενέργεια μου.

Τον αγαπώ τον Σεπτέμβρη. Τον αγαπώ, τον αγαπώ, τον αγαπώ! Για ένα άτομο σαν εμένα που ο οργανισμός του δουλεύει στο ρελαντί και δε μπορώ ούτε να σκεφτώ με το που η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου, ο Σεπτέμβρης μοιάζει με λύτρωση.

Δε μπορείτε να φανταστείτε με πόση προσμονή τον περιμένω κάθε χρόνο. Μοιάζει με απελευθέρωση και θέλω να αρχίσω να τρέχω πάνω κάτω από τη χαρά μου. Ειδικά αν συνδυαστεί και με μια βροχούλα είναι η καλύτερη μου και χαμογελάω χαζοχαρούμενα την ώρα που φτιάχνω ζεστό καφέ. Ω ναι! υπέροχο ζεστό καφέ.

Φυσικά την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη χωριζόμαστε σε δυο πτέρυγες. Η μια είναι αυτή που ανήκω εγώ, η άλλη είναι η πτέρυγα της 32ης ημέρας του Αυγούστου με άτομα που δε μπορούν να αποδεχτούν ότι τέλειωσε το (αναθεματισμένο) καλοκαίρι. Ακόμα και οι λεκτικές διαμάχες μας έχουν τη χάρη τους και φυσικά ανήκουν στο Σεπτέμβρη.

Σα να ήτανε λοιπόν νέος χρόνος, που για μένα ο χρόνος πάντα ξεκινά το Σεπτέμβρη, βάζω διάφορους στόχους:

Σεπτέμβρης

Photo by: elisa greco

Κανένα τσιγάρο τον Σεπτέμβρη

Έκοψα το κάπνισμα πριν δυο βδομάδες και είμαι καλά. Ο Σεπτέμβρης θα είναι η πρώτος μήνας χωρίς κανένα τσιγάρο και αυτό έχει τις προεκτάσεις του σε διάφορα θέματα. Δε έχω πια κίτρινα δάχτυλα και μετά από ένα εύλογο διάστημα θα κανονίσω και έναν καθαρισμό δοντιών. Δε θα μυρίζει το σπίτι και οι τοίχοι θα κιτρινίζουν μόνο λόγω της ξυλόσομπας και όχι εξαιτίας των τσιγάρων μου. Το νέο μου πληκτρολόγιο δε θα έχει ούτε ίχνος καπνού μέσα και το μόνο που θα λερώνει το γραφείο μου θα είναι τα υπολείμματα της σβήστρας.

Να φτιάξω τις σάλτσες και τον τραχανά του Χειμώνα

Γενικά είναι δύο εργασίες που συνήθως κάνω τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη και μου τρώνε αρκετό χρόνο. Αν θέλουμε όμως να τρώμε το χειμώνα πρέπει να δουλέψουμε το Σεπτέμβρη.

Να διατηρώ συστηματικότερα πλάνο εργασιών

Είναι κάτι που προσπαθώ να συνηθίσω από την τελευταία εξεταστική της σχολής μια και κατάλαβα πόσο χρήσιμο είναι όταν καίγεται ο κώλος σου και πρέπει να προλάβεις να κάνεις διάφορα πράγματα ταυτόχρονα. Γενικά λειτουργώ καλύτερα όταν έχω μια λίστα εργασιών μπροστά μου και σε αυτή τη λίστα μπορείς να δεις τα πάντα όλα που πρέπει να κάνω μια συγκεκριμένη μέρα.

[xorinside]

Να γράφω όσο συχνότερα γίνεται

Ω! ναι. Ξέρω. Σας έχω παρατημένους διάφορες εποχές και σας ευχαριστώ πολύ που με ανέχεστε και με αγαπάτε ακόμα. Αλλά όπως λένε και οι ξένοι “Life Happens” και αλλάζουν οι προτεραιότητες μας κάποιες φορές. Το ότι άρχισα σχολή στα 40 μου δεν είναι κι ότι ευκολότερο από άποψη χρόνου παρότι δε με δυσκολεύουν καθόλου τα μαθήματα. Λίγο το κανονικό ωράριο της σχολής, λίγο οι μαλακίες του υπουργείου που αργούν να ξεκινήσουν και μας φορτώνουν αναπληρώσεις μαθημάτων, λίγο το τέλειο δίκτυο του ΟΑΣΘ… ρουφάνε άπειρες ώρες κάθε μέρα από το χρόνο μου. Αλλά η σχολή όπως άρχισε έτσι και θα τελειώσει, αυτό δεν αλλάζει κάτι στο ότι εμένα μου αρέσει να γράφω και θέλω να γράφω. Ο Σεπτέμβρης είναι ο ιδανικός μήνας για να ξαναμπώ σε ροή μια και είναι ο πρώτος μήνας μετά το καλοκαίρι και ταυτόχρονα δεν έχω σχολή.

Να περπατάω κάθε μέρα ότι και να γίνει

Γενικά είμαι σε εποχή που αλλάζω συνήθειες. Να δεις που με έπιασε η κρίση της μέσης ηλικίας. Μια από αυτές τις συνήθειες είναι το περπάτημα κάθε βράδυ. Σύμφωνα με τα δεδομένα μου μπορώ να βάλω ως στόχο τα 150χλμ για το Σεπτέμβρη και να καταφέρω να τα περπατήσω. Αν μη τι άλλο το περπάτημα είναι από τα πρώρα πράγματα που μάθαμε να κάνουμε καλά κι εμένα με βοηθάει.

Να διαβάζω περισσότερο

Γενικά είναι διάφορα πράγματα που έχω από καιρό σε λίστα αναμονής και πρέπει να μπουν σε μια σειρά φέτος αν δεν ανατιναχτεί ο εγκέφαλος μου. Με ένα μαγικό τρόπο ήρθε ο Άι Βασίλης την παραμονή του Christmas in July και μου έφερε νέο υπολογιστή. Τώρα πια δεν έχω δικαιολογίες και πρέπει να πέσω με τα μούτρα στο διάβασμα για να ξαναγίνω το παλιό γνωστό nerd της ηλεκτρονικής γειτονιάς σας.

Και κάπως έτσι αναμένω να ζήσω έναν όμορφο δροσερό Σεπτέμβρη με ζεστούς καφέδες, βροχούλες, ζεστές κάλτσες και καμιά κουβερτούλα για τα βράδια. Εσείς τι σχεδιάζετε για το Σεπτέμβρη;

Κράτα το

Κράτα το