Τι κάνεις όταν το πλυντήριο δε βγάζει τα νερά;

Πάθαμε και μάθαμε! και φυσικά δε γίνεται να μη σας το πούμε ώστε να ξέρετε τι να κάνετε αν κολλήσει το πλυντήριο και δε βγάζει τα νερά

SheBlogs.EU από - Τελευταία ενημέρωση: 15.10.2014

Μέσα σε όλα και ένα βήμα πριν κάνω εξορκισμό στο σπίτι, το πλυντήριο χθες άρχισε να κάνει σα δαιμονισμένο. Είχα βάλει κάτι ρούχα απο βραδύς αλλά το πρωί το λαμπάκι αναβόσβηνε σα να είχε κοπεί το ρεύμα ή το νερό. Το ξαναβάζω, πάλι τα ίδια. Πάω να το βάλω τρίτη φορά κι αρχίζει να μουγκρίζει ατελείωτα. Τέλεια…. πάει και το πλυντήριο σκέφτομαι…

Τα ενδιάμεσα δε θα σας τα πω γιατί αφορούν καντήλια που έριχνα στον πατέρα μου αφού το πλυντήριο τα έπαιξε με ρούχα της δουλειάς που είχαν σκόνες και τσιμέντα.

washing-machine

Photo by dumbledad

Τον στέλνω στο μάστορα και ο μάστορας ήταν φίλος του οπότε αντί να έρθει να πάρει το 50ευρω μας είπε να καθαρίσουμε το φίλτρο που έχει το πλυντήριο κάτω δεξιά και το λάστιχο του πλυντηρίου που στέλνει τα νερά στην αποχέτευση.

Τώρα πως το κάνουμε ολο αυτό… Καταρχήν βγάζουμε τα ρούχα από τον κάδο. Με ένα φλυτζάνι ή ταπεράκι βγάζουμε οσο νερό μπορούμε από τον κάδο.  Είναι σημαντικό βήμα, πρόσεξε το. Μετά πάμε στο φίλτρο.

Εδώ πρέπει να σου πω ότι αν ανοίξεις το φίλτρο θα τρέξουν τα υπόλοιπα νερά στο πάτωμα. Μη το ανοίξεις απότομα.  Πάρε κοντά σου τη σφουγγαριστρα με τον κουβά και βάλε κάτω απο το φίλτρο ένα φτυάρι, θα σε σώσει το φτυάρι κάπως. Ξεβίδωσε λίγο το φίλτρο να βγάλει λίγα νερά στο φτυάρι κι όταν γεμίζει βίδωνε το πάλι. Μέχρι να τελειώσουν όλα τα νερά. Δες αν έχει σκουπίδια μέσα στο φίλτρο και καθάρισε τα.  Το δικό μου δεν είχε.

Φυσικά δεν είχε σκουπίδια γιατί τα είχε όλα στο λάστιχο. Εμείς είχαμε συνδεμένο και δεύτερο λάστιχο οπότε είχε φρακάρει εντελώς πάνω στην ένωση που ήταν και πιο λεπτή η διάμετρος. Αφαιρέσαμε το δεύτερο λάστιχο και καθαρίσαμε όσο μπορούσαμε το πρώτο.

Σήμερα το πρωί ξανασύνδεσα το πλυντήριο, το έβαλα δοκιμαστικά σε γρήγορο πρόγραμμα και λειτουργούσε μια χαρά χωρίς παράξενους ήχους και δαιμονισμένη συμπεριφορά.

Τη γλυτώσαμε από το πλυντήριο φίλτατοι! Επιβίωσε ευτυχώς. Τώρα ξαναπλένω τα καταραμένα ρούχα που το μπλόκαραν.

3 responses to “Τι κάνεις όταν το πλυντήριο δε βγάζει τα νερά;”

 1. Νικη says:

  Να είσαι καλά, με έσωσες! Μόλις έφτιαξα και το δικό μου έτσι. Θυμάμαι είχα διαβάσει και παλιότερα την ανάρτηση, αλλά δεν θυμόμουν τις λεπτομέρειες. Όποτε ξαναδιάβασα, ακολούθησα τα βήματα και σαν θαύμα, δουλεύει τώρα κανονικά! Μου αρέσει που γράφεις πολλές φορές για τέτοια καθημερινά και χρήσιμα. Ευχαριστώ!

 2. vasilis parthenis says:

  ευχαριιστΩ!!!!!!!!!!!

 3. Κατερίνα says:

  Βρήκα τυχαία την ανάρτηση ψάχνοντας τι είχε το πλυντήριο μου.
  Δοκίμασα ότι περιγράφεις (μέχρι τότε δεν ήξερα τι είναι και που είναι το φίλτρο) και… δούλεψε!!
  Πολύ χρήσιμο και κατατοπιστικό!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *