Τι κάνουμε το πολύ μπαγιάτικο ψωμί;

Φυσικά δε το πετάμε ακόμα κι αν μοιάζει με πέτρα! το κάνουμε τριμμένη φρυγανιά για να το χρησιμοποιήσουμε στα κεφτεδάκια μας

SheBlogs.EU από - Τελευταία ενημέρωση: 10.09.2013

Εχω ξανακάνει τριμμένη φρυγανιά από μπαγιάτικο ψωμί στο παρελθόν, αλλά όχι από τόσο πολύ μπαγιάτικο ψωμί που μοιάζει κυριολεκτικά σαν πέτρα. Για να πω την αλήθεια το συγκεκριμένο ψωμί είναι σικάλεως και τουλάχιστον 20 ημερών. Αν στο πετάξω στο κεφάλι κάνεις καρούμπαλο άνετα.

Δεν υπήρχε λοιπόν περίπτωση να το βάλω στο μούλτι, έχω κάψει 2 τα τελευταία χρόνια δε θέλω να κάψω και τρίτο. Αλλά κάτι έπρεπε να το κάνω!

Και κάπου εκεί είδα τον τρίφτη και λέω όκ! γιατί όχι;

mpagiatiko-psomi

Και φυσικά δούλεψε!! Το πετρωμένο ψωμί τρίβεται εντελώς άνετα στον χοντρό τρίφτη και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Φυσικά επειδή το δικό μου ήταν πολύ σκληρό μου έβγαλε και μερικά “πετραδάκια” αλλά δε πειράζει αυτό, μπορώ να το περάσω από το σουρωτήρι μετά και να χωρίσω τα “πετραδάκια”.

Οπότε να ξερετε, δε πετάμε ΠΟΤΕ μπαγιάτικο ψωμί. Αν ειναι ελαφρώς μπαγιάτικο το κάνουμε τριμμένη φρυγανιά με τον τρόπο που σας έδειξα παλιότερα, αν ειναι εντελώς πετρωμένο το ψωμί το κάνουμε φρυγανιά με αυτό τον τρόπο.

One response to “Τι κάνουμε το πολύ μπαγιάτικο ψωμί;”

  1. Πολύ καλή ιδέα! Μπράβο. Ειδικά σε τέτοιους καιρούς που ζούμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *