8.12.2018 - Μαίρη Χαρίσκου

Έχεις προσέξει όλα αυτά τα υπέροχα ξύλινα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά που κυκλοφορούν στην αγορά σε πάρα πολύ καλές τιμές;

Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζω μια δική μου παράδοση που θέλει να αγοράζω ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι το χρόνο για το δέντρο μου, το οποίο διαλέγω πολύ προσεκτικά και δε σκέφτομαι το κόστος του. Με τον τρόπο αυτό αποκτώ στολίδια που πραγματικά αγαπώ και δε παρασύρομαι σε άσκοπες αγορές.

Φέτος όμως ήταν η τέλεια χρονιά να αποκτήσω ξύλινα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά για να εμπλουτίσω τη χριστουγεννιάτικη συλλογή μου και δε το έχω μετανοιώσει ούτε λεπτό.  Απλώς συγκρατώ τον εαυτό μου για να μην τα αγοράσει όλα. Με μεγάλη δυσκολία φυσικά μια και το ένα είναι πιο όμορφο από το άλλο.

Η επιλογή των ξύλινων χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών φυσικά θα πρέπει να γίνει προσεκτικά και έξυπνα γιατί ο σκοπός μας είναι να αντέξουν για όλη την υπόλοιπη ζωή μας και πιθανότατα να περάσουν και στις επόμενες γενιές. Άλλωστε, το ξύλο αντέχει στο χρόνο και δε φθείρεται εύκολα. Κι αυτός είναι ο κύριος λόγος που φέτος πρέπει να επενδύσεις σε ξύλινα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.

Οι τιμές των ξύλινων χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών

Οι τιμές τους ποικίλουν ανάλογα με το κατάστημα. Μπορείς να βρεις το ίδιο ξύλινο διακοσμητικό με 3 ευρώ ή να το πληρώσεις 15 ευρώ. Προσωπικά δύσκολα θα πλήρωνα πάνω από 5 ευρώ αυτή τη στιγμή εκτός κι αν κάτι με εντυπωσίαζε πραγματικά. Οι τιμές έχουν πέσει φέτος σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια που έπρεπε να πληρώσεις 3-4 ευρώ για ένα κομμένο ξύλινο γράμμα της αλφαβήτου. Έχω βρει πολύ όμορφα διακοσμητικά σε χαμηλές τιμές στο Jumbo και το Σκλαβενίτη αλλά σίγουρα θα υπάρχουν κι αλλού.

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις ξύλινα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Καταρχήν όσο όμορφα κι αν σου μοιάζουν μη δώσεις χρήματα για λεπτεπίλεπτα ευαίσθητα ξύλινα διακοσμητικά. Ο σκοπός μας είναι να αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου. Αν πιστεύεις πως θα σπάσει αν δε το τυλίξεις καλά ή μπορείς να το λυγίσεις με τα χέρια σου προσπέρασε το. Δεν αξίζει όσο όμορφο και να είναι. Προχώρησε στα στιβαρά ξύλινα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά που έχουν πάχος τουλάχιστον ενός εκατοστού. Αν πας από το Jumbo πρόσεξε τα ξύλα και τις κόλλες. Αν δεν αποτελείται από ενιαίο ξύλο και είναι σύνθεση γύρισε το στα πλάγια να δεις αν είναι ίσια τα ξύλα ή αν ειναι σκεβρωμένα. Από τα 10 που θα έχει στο ράφι θα βρεις κάποιο που θα είναι ίσιο. Επίσης πρόσεξε τις κόλλες, κάποια ειναι ξεχαρβαλωμένα και κουνιούνται πριν τα αγοράσεις. Αν είναι τυπωμένα πρόσεξε να είναι ίσια τυπωμένο και τέλος, πρόσεξε να μην έχει σπασμένες γωνίες. Ψείρισε τα λίγη ώρα, μπορείς και κανένας δε θα σου πει κάτι.  Τα λεφτά σου δίνεις και απο όσο ξέρω κανένας δε μοιράζει λεφτά. Κι επειδή δίνεις τα λεφτά σου σε καμία περίπτωση μη τα αγοράσεις από το site του Jumbo. Δε σε αφήνω μετά από όσα είδα στα ράφια με τα ξύλινα διακοσμητικά και τους καρυοθραύστες.

Με λαμπάκια ή χωρίς λαμπάκια;

Κυκλοφορούν στην αγορά ξύλινα διακοσμητικά με ενσωματωμένα λαμπάκια σε λίγο υψηλότερες τιμές. Και ναι είναι πολύ όμορφα επίσης. Αυτό που θα πρέπει να σκεφτείς πριν τα αγοράσεις είναι αν σου αρέσουν και χωρίς να ανάβουν τα λαμπάκια. Αν είναι με μπαταρίες δε θα τα ανάβεις τόσο συχνά μάλλον και υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να καούν τα λαμπάκια.

Πάμε να διαλέξουμε ξύλινα χριστουγεννιάτικα στολίδια

Κι αφού είδαμε όλα όσα πρέπει να προσέξεις όταν διαλέξεις ξύλινα χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι ώρα να βγεις στα μαγαζιά με τις ευχές μου για να αποκτήσεις πανέμορφα διαχρονικά χριστουγεννιάτικα στολίδια που θα χαίρεσαι για πάρα πολλά χρόνια και μπορεί να περάσουν και στις επόμενες γενιές. Καλές αγορές και έχε στο νου σου ότι μπορεί να βρεις τέλεια ξύλινα χριστουγεννιάτικα στολίδια ακόμα και σε μαγαζιά που δε τα είχες στο μυαλό σου.