30.08.2014 - Μαίρη Χαρίσκου

Το καλύτερο προϊόν του ΙΚΕΑ με διαφορά όσο αφορά τον κόσμο του συναρμολογούμενου. Ότι και να πούμε είναι λίγο για το συναρμολογούμενο… χώμα

Έψαχνα κάτι φωτογραφίες και έπεσα πάνω σε αυτές τις φωτογραφίες με το DIY φυτόχωμα του ΙΚΕΑ που είχα βγάλει την άνοιξη γιατί μου φάνηκε πολύ αστείο αλλά ποτέ δεν έγραψα σχετικά. Όμως ποτέ δεν είναι αργά και ήρθε η ώρα του όπως φαίνεται.

Είναι γνωστή η πληθώρα ανεκδότων που κυκλοφορούν σχετικά με την συναρμολόγηση των πάντων που πουλάει το ΙΚΕΑ. Αυτό που δε θα φανταζόμουν ποτέ είναι πως θα το έβλεπα και σε φυτόχωμα για γλάστρες.

Κατά καιρούς μου στέλνουν διάφορα μικροπράγματα από το ΙΚΕΑ για διαφημιστικούς λόγους, ντάξει μη φανταστείς τίποτα σπουδαίο και ζηλέψεις, τα πρώτα ήταν τραυματικές εμπειρίες που δε μπορώ να ξεχάσω. Την άνοιξη λοιπόν, μου είχαν στείλει κάτι μικρά γλαστράκια με σπόρους και ένα ποτιστήρι.

Ανογω κι εγώ τα γλαστράκια και βλέπω κάτι ταμπλέτες. Η αντίδραση μου ήταν κάτι σαν “WTF is this now?”

Διαβάζω της οδηγίες και αντιλαμβάνομαι πως είναι αποξηραμένο χώμα. Με τα αποξηραμένα γενικότερα τα πάμε πολύ καλά στο SheBlogs αλλά δε θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα έβλεπα αποξηραμένο χώμα σε μορφή ταμπλέτας. Ποτέ μη λες ποτέ όμως.

ikea-xoma-1

Έβαλα τις ταμπλέτες στο νερό λοιπόν και άρχισε να συμβαίνει το μαγικό. Η ταμπλέτα φούσκωνε, άρχισε να αποκτά όγκο και να μεταμορφώνεται σε σκουρόχρωμο φυτόχωμα.

ikea-xoma-2

Το “έμεινα μαλάκας” είναι μάλλον λίγο για να περιγράψει αυτό που ένιωθα όπως το έβλεπα να μεταμορφώνεται. Φυσικά με πιάσαν τα γέλια και θυμήθηκα όλα τα ανέκδοτα σχετικά με τα συναρμολογούμενα του ΙΚΕΑ.

ikea-xoma-3

Γενικά όταν το χώμα φούσκωσε κατάφερε να γεμίσει τα 3 μικρά γλαστράκια για να βάλω τους σπόρους. Νομίζω πως είναι ότι πιο εντυπωσιακό έχω δει ποτέ από το ΙΚΕΑ. Να δεις που κάπως έτσι θα μεταφέρουν φυτόχωμα και στο διάστημα.