1.11.2015 - Μαίρη Χαρίσκου

Αν γεμίζει αργά το καζανάκι σου υπάρχει ένα μικρό εύκολο κολπάκι για να το διορθώσεις. Μου το έμαθε ο μπαμπάς μου ο υδραυλικός!

Το καζανάκι είναι ένα από τα χρησιμότερα πράγματα στο σπίτι μας. Τελεία. Δηλαδή σκέψου πόσο ζόρικη θα ήταν η ζωή σου χωρίς καζανάκι. Από την πολλή χρήση όμως αρχίζει κι αυτό να φθείρεται σιγά σιγά και συνήθως είτε θα γεμίζει πάρα πολύ αργά είτε θα τρέχει.

Σήμερα θα δούμε την πρώτη περίπτωση όπου το καζανάκι γεμίζει αργά. Το παθαίνω πολύ συχνά στο σπίτι μου. Κάποιες φορές το πρόβλημα συμβαίνει σε εκνευριστικό σημείο. Σκέψου να έχεις κόσμο στο σπίτι και να είναι αδύνατον να χρησιμοποιηθεί η τουαλέτα πάνω από 2 φορές την ώρα επειδή δεν γεμίζει νερό το καζανάκι σου.

Γενικά αυτό συμβαίνει από τα άλατα συνήθως αλλά στην περίπτωση μου φταίνε και τα έργα οδοποιίας που κάνουν στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης και κάθε τόσο μας κόβουν το νερό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μαζεύονται και περισσότερα σκουπιδάκια στις βρύσες και να βουλώνουν. Σκέψου δηλαδή τι παθαίνει το καζανάκι που η τρυπούλα του νερού είναι μικρή.

Η λύση στο πρόβλημα είναι πραγματικά αστεία και μου την έδειξε πριν λίγα χρόνια ο πατέρας μου που ήταν υδραυλικός.

Πως φτιάχνουμε το καζανάκι που γεμίζει αργά

Καταρχήν πρέπει να βγάλεις το καπάκι από το καζανάκι. Κοίταξε το εσωτερικό προσεκτικά να δεις από που γεμίζει νερό.

καζανάκι

 

 

 

Πάρε ένα καρφί ή μια βίδα ή και τα δύο. Ο πατέρας μου μου το έδειξε με καρφί αλλά εγώ είδα ότι βολεύει και η βίδα που είναι λίγο πιο χοντρή και γυρνάει καλύτερα.

Βάλε το καρφί ή τη βίδα στο σημείο που τρέχει το νερό κι άρχισε να τη γυρίζεις για να απομακρύνεις τα άλατα ή τα σκουπιδάκια.

Αν είναι πολύ βουλωμένο προτίμησε λεπτό καρφί. Λογικά με τις πρώτες κινήσεις που θα κάνεις θα δεις να τρέχει περισσότερο νερό από την τρύπα. Συνέχισε λίγο ακόμα μέχρι να είσαι ευχαριστημένος/η με το αποτέλεσμα.

Αυτό ήταν! Ξαναβάλε το καπάκι στη θέση του και πιες μια μπύρα στην υγειά μου.

Με αγάπη
Μπομπ ο μάστορας