3.12.2014 - Μαίρη Χαρίσκου – 2 ΣΧΟΛΙΑ

Φέτος πήρα την απόφαση να στολίσω το δέντρο μου με πολύ παλιά χριστουγεννιάτικα στολίδια, όσα απέμειναν από τα παιδικά μου χρόνια και κρύβουν μέσα τους τη γλύκα της εποχής τους

Είναι μερικά χρόνια που μου είχε καρφωθεί στο μυαλό να αγοράσω ένα μικρότερο λευκό Χριστουγεννιάτικο δέντρο και να το στολίσω με φουξ/μωβ και λαχανί/lime γυαλιστερές χριστουγεννιάτικες μπάλες. Το πρόβλημα είναι πως δε βρίσκω λαχανί/Lime μπάλες, μια χρονιά έκαναν την εμφάνιση τους και έκτοτε εξαφανίστηκαν.

Το θέμα είναι όμως πως ήθελα χρώμα και φως. Άρχισε να με κουράζει το τεράστιο πράσινο δέντρο μου που έφτανε ως το ταβάνι, είναι και χαμηλοτάβανο το σπίτι μου. Άσε που τα κάτω κλαδιά του ήταν τόσο μεγάλα που ήθελες μισό δωμάτιο μόνο για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ένα ακόμα πρόβλημα ήταν πως μου έκοβε το φως και του άλλαζα θέση μήπως σταματήσει να με ενοχλεί.

Οπότε κάθε χρόνο το ένα μου ξίνιζε, το άλλο μου μύριζε και προσπαθούσα να δικαιολογηθώ στον εαυτό μου για να αγοράσω ένα λευκό μικρότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο.  Δεν είμαι από τους ανθρώπους που αγοράζουν χριστουγεννιάτικα κάθε χρόνο και το να έχω αυτή τη στιγμή 2 χριστουγεννιάτικα δέντρα μου φαίνεται υπερβολή. Το ότι το προηγούμενο το αγόρασα πριν 10+ χρόνια δεν έχει καμία σημασία.

christmas-tree-2014

Οπότε χθες πήγα μαζί με την παιδική μου φίλη και πήρα ένα φτηνό λευκό δέντρο ύψους 1.80 μέτρα. Δεν ήθελα να δώσω πολλά λεφτά γιατί δεν το θεωρούσα το “κανονικό μου δέντρο”.  Έτσι απλά για να μου φύγει επιτέλους ο καημός του λευκού δέντρου.

Θα μου πεις και δικαίως ότι αφού το πήρες τώρα γιατί λες ότι είναι vintage. Γιατί αποφάσισα να το στολίσω με τα πολύχρωμα στολίδια των παιδικών μου χρόνων, βασικά είναι πιο μεγάλα από μένα, τα είχε αγοράσει η μητέρα μου πριν γεννηθώ τη δεκαετία του ’60. Όσα απέμειναν δηλαδή γιατί τα γυάλινα τα είχα σπάσει από παιδί. Δε τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ σε δικό μου δέντρο, δε μου ταίριαζαν στο μονόχρωμο, άντε δίχρωμο δέντρο μου. Δεν έδειχναν ωραία. Άσε που τα μισά ήταν ξεπουπουλιασμένα γιατί είναι επενδυμένα με σατέν κλωστή ή ξεθωριασμένα κάπως.

vintage-christmas-ornaments

Όμως το πρόβλημα τελικά δεν ήταν τα στολίδια, το πρόβλημα ήταν το δέντρο! Δε μπορούσε να φανεί η μοναδική vintage ομορφιά τους στο τεράστιο πράσινο δέντρο μου. Αυτά τα στολίδια ήθελαν λευκό δέντρο για να αναδειχτούν τα χρώματα τους. Πρόσθεσα και μερικά πιο καινούργια γιατί δε μου έφταναν και το λευκό χριστουγεννιάτικο δέντρο μου έγινε σαν πολύχρωμο ζαχαρωτό.

Στεναχωρήθηκα μόνο που δεν είχα κορυφή και σκεφτόμουν ότι αυτές που πουλάνε τώρα δε ταιριάζουν. Το ανέφερα στη μαμά Ισμήνη και θυμήθηκε ότι είχε κρυμμένη κάπου μια κορυφή από τη δεκαετία του ’80! Γυάλισε το μάτι μου και πήγα να την ψάξω, τη βρήκα και βρήκα ακόμα μία vintage χριστουγεννιάτικη μπάλα.

vintage-christmas-ornaments-2

Στα αζήτητα τις είχαμε τόσα χρόνια. Αυτή η κορυφή δε μου άρεσε καθόλου παλιά. Τώρα μου μοιάζει υπέροχη γιατί οι νέες κορυφές που πουλάνε είναι απαίσιες. Ταίριαξε απόλυτα στο vintage χριστουγεννιάτικο δέντρο μου το οποίο δε χορταίνω να κοιτάζω.

Και θες να σου πω κάτι αστείο; πλέον δε με ενοχλεί που δε βρίσκω πράσινες/lime μπάλες! Ερωτεύτηκα το φωτεινό πολύχρωμο vintage δέντρο μου! Πολύχρωμες μπάλες σε λευκό χριστουγεννιάτικο δέντρο ήθελα, απλά δε το ήξερα :)