20.08.2010 - Updated 16.07.2017 - x-psilikatzoy

Θα χρειαζόταν μια ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια για να περιγράψει κανείς επακριβώς πώς νιώθεις στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σου. Ναι, όπως θα διαβάσεις δεν είσαι μόνη.

Ναι, ναι. Έχεις δίκιο. Αισθάνεσαι μια φουσκωμένη μπαλόνα με ορμόνες στο κόκκινο και χίλια άγχη και φόβους. Σε καταλαβαίνω!

Σε λίγους μήνες θα γελάς με όλα αυτά. Προς το παρόν όμως, διάβασε για να δεις πόσο φυσιολογικά είναι γιατί όλες ζήσαμε αυτό το στάδιο, δεν είσαι η πρώτη.

Τρομάρα κάθε φορά που αργείς να ακούσεις το μωρό σου.

Είναι πολύ φυσιολογικό να αγωνιάς εάν περάσουν μερικές ώρες και δεν φας κλωτσίτσα ή δεν καταλάβεις τούμπα αλλά σκέψου ότι το μικρό σου πλέον χρειάζεται μερικές ώρες ύπνου όπως και εσύ. Κάνε υπομονή και θα το ακούσεις. Καλά, εάν είσαι σαν κι εμένα και δεν κρατιέσαι, πετάξου μέχρι τον γιατρό για να δεις ότι όλα είναι μια χαρά και να γυρίσεις σπίτι ήσυχη. Μέχρι την επόμενη μέρα που θα σου ξανακοιμηθεί. :)

Πόνος

Είναι τεράστιο ταμπού να το παραδεχτείς δημοσίως αλλά όλες ξέρουμε ότι οι τόσο χαριτωμένες κλωτσίτσες του μωρού πονάνε σα διάολος. Εκτός δηλαδή που δεν ξέρεις πότε να τις περιμένεις και συνήθως σκάνε την ώρα που πας να κοιμηθείς ή τα άγρια χαράματα, εκτός που δεν ξέρεις πού θα την φας, είναι και τόσο πολύ δυνατές μερικές φορές, που διπλώνεσαι στα δύο γιατί το άτιμο κατάφερε και στην έχωσε στο πιο ευαίσθητο σημείο. Κι άμα τύχει και τη φας μπροστά σε τρίτους έχεις μετά και τα γέλια όλων που το γλυκούλι σε κλώτσησε. Ναι, κρατήσου είναι όντως γλυκούλι. Απλά φταίει που το ‘χεις στριμωγμένο.

Μίσος. Αγάπη. Κακία. Συγκίνηση. Εφιάλτες

Ναι, όλα αυτά τα συναισθήματα μαζί επί 100, μέρα – νύχτα, χωρίς να ξέρεις ποιο θα χτυπήσει την πόρτα σου στο αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο. Είσαι επισήμως μια τρελή καθώς οι ορμόνες σου έχουν χτυπήσει κόκκινα. Και πριν χτυπήσεις εσύ αυτόν τον ταλαίπωρο τύπο που κοιμάται δίπλα σου άρχισε και μέτρα ανάποδα από το 100 μπας και συνειδητοποιήσεις ότι δε λέει να μεγαλώσεις μόνη σου το παιδί σου. :P

Συχνοουρία

Το ρεκόρ μου είναι 27 φορές. Οι πέντε εκ των οποίων συνεχόμενες. Που σημαίνει μόλις άνοιγα την πόρτα της τουαλέτας για να βγω, πάρα πολύ φυσικά την ξαναάνοιγα και συνέχιζα απτόητη. Ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες δεν υπήρχε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας που να ένιωθα ότι δεν ήθελα τουαλέτα. Και ειδικά το βράδυ είναι πολύ βάσανο να τρέχεις κάθε τρεις και λίγο. Δυστυχώς όμως, δεν πρέπει να μετριάσεις τα υγρά που πίνεις. Το μωράκι σου τα χρειάζεται για την σωστή αναπλήρωση του αμνιακού υγρού που ανανεώνεται κάθε 3-4 ώρες. Όχι, ούτε πάνα βολεύει να φοράς. Πρέπει να την αλλάζεις κάθε μισάωρο. :D

Δαχτυλάρες

Ξέχνα τα μακριά όμορφα δάχτυλά σου, τα δαχτυλίδια και τα ξεκούραστα πόδια. Μεταμορφώνονται σιγά-σιγά όλα σου τα άκρα σε λουκανικάκια και δεν μπορείς να κάνεις τίποτε γι’ αυτό πέρα από το να τα ξεκουράζεις σε κάθε δυνατή ευκαιρία. Εάν το οίδημα όμως είναι προχωρημένο και έχει παραμορφώσει ακόμη και το πρόσωπό σου, κάνε μια ερώτηση στον γιατρό σου μήπως είναι κάποια πάθηση.

Αποτρίχωση

Καλά, ξέχνα το. Δεν μπορείς να σκύψεις ικανοποιητικά πια για να αποτριχωθείς όσο πρέπει, ενώ κεριά, αποτριχωτικά και ακροβατικά είναι απαγορευμένες λέξεις. Όχι, ούτε καθρεφτάκια μπορούν να σε βοηθήσουν να αποτριχωθείς. Το δοκίμασα. :) Η λύση; Ζήτα το από την αδελφή, την μαμά σου ή μια φίλη, ή πήγαινε σε μια αισθητικό για μια γερή αποτρίχωση και έτσι θα ησυχάσει το κεφάλι σου από επικίνδυνες αποστολές.

Το Σύνδρομο Του Απρόσμενου Τοκετού

Όσο πλησιάζεις στις μέρες σου σε πιάνει το Σύνδρομο Του Απρόσμενου Τοκετού, νομίζεις δηλαδή ότι γεννάς το αμέσως επόμενο λεπτό οπότε κάνεις μπάνιο κάθε τρεις και λίγο, τσεκάρεις ξανά και ξανά την βαλίτσα του μαιευτηρίου, φτιάχνεις διαρκώς το μαλλί και τρέχεις τον ταλαίπωρο σύζυγο σε κάθε μικροπονάκι. Καλά κάνεις. Εάν δεν πρόκειται για προγραμματισμένο τοκετό με καισαρική, θα σου έρθει εκεί που δεν το περιμένεις οπότε τουλάχιστον ας είσαι έτοιμη. :)

Σίγουρα θα υπάρχει κάτι που ξέχασα αλλά εδώ είμαστε, βόηθα με ένα σχολιάκι! Αν όμως σε κάλυψα, μην καθυστερείς. Η κυριότερη ετοιμασία του τρίτου τριμήνου χρειάζεται πολύυυυ διάβασμα! ;)