Βερνικώνουμε στολίδια αλατοζύμης με βερνίκια νυχιών

Αφού αρχίσαμε να φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια ας δούμε τον εύκολο τρόπο βερνικώματος

SheBlogs.EU από - Τελευταία ενημέρωση: 2.12.2010

Όχι δείτε πόσο προσεγμένα έγραψα τον τίτλο μου η Σαλονικιά για να μη γίνει εδώ μέσα η μάχη του μανό και της όζας. Γράφεις ένα βερνίκι νυχιών και καθαρίζεις εις το πανελλήνιο.

Αλλά πάμε στο κυρίως θέμα. Λοιπόν φίλτατοι βερνίκια για τις κατασκευές μας κυκλοφορούν πολλά σε διάφορες ποιότητες και διαφορετικής θεματολογίας καταστήματα. Μπορείς να βρεις στο μαγαζάκι με τα χρώματα-σιδηρικά αλλά και στο βιβλιοπωλείο με τα είδη ζωγραφικής.

Ο ευκολότερος τρόπος όμως για να βερνικώσεις κάτι και στην περίπτωση μας τα χριστουγεννιάτικα στολίδια αλατοζύμης είναι το πάμφτηνο σκληρυντικό νυχιών απο τα μαγαζάκια που τα πουλάνε όλα 1 ευρώ.

Αν είσαι μάγκας μάλιστα και θέλεις λίγο πιο στραφταλιζέ τα στολίδια σου μπορείς να πάρεις βερνίκι νυχιών περλέ ή με χρυσόσκονες. Διότι και καθότι στα υλικά χειροτεχνίας μπορεί να πάσχουμε αλλά στα είδη ομορφιάς και καλλωπισμού βρίσκουμε τα πάντα σε αυτή τη χώρα.

Τώρα θα μου πεις είδη ομορφιάς στις χειροτεχνίες; Ναι καλέ γιατί όχι; εδω εγώ σταθεροποιώ ζωγραφικά έργα με μολύβι και κάρβουνο με απλή λακ κι αυτό ήταν κάτι που μου διδάξαν σε σχολή οπότε μη μασάς.

Μη σου πω ότι τώρα το σκέφτομαι να πάω να αγοράσω χρυσό και ασημί βερνίκι νυχιών για να τα δοκιμάσω στα χριστουγεννιάτικα στολίδια μου ως χρώματα.

3 responses to “Βερνικώνουμε στολίδια αλατοζύμης με βερνίκια νυχιών”

 1. lia says:

  Εδώ Σαλονικιά που ζει στον Νότο:έξυπνη η ιδέα σου να δώσεις έναν μεσοβέζικο όρο για το βερνίκι νυχιών!!!Λοιπόν μ έχεις εκπλήξει με τις ιδέες σου κι ετοιμαζόμαστε εδώ στο σπίτι μαζί με τις τρεις κόρες μου για μεγάααλα έργα ενόψει των γιορτών!!!

 2. magica says:

  χιχιχιχι ε μα επρεπε να προβλέψω για μην εκνευριστώ μετά με σχόλια δουλέματος για την ορολογία :)
  Καλή επιτυχία εύχομαι και κυρίως να περάσετε όμορφα

 3. Χρύσα says:

  Καλημέρα, έψαχνα καιρό να βρώ μια εναλλακτική ζύμη για κατασκευές και τελικά τη βρήκα. Ευχαριστώ. Όσο για τα βεερνίκια νυχιών κάνουν θαύματα σε όλα σχεδών τα υλικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *