10.12.2018 - Μαίρη Χαρίσκου

Τι θα έλεγες να πάμε μια βόλτα με τη χρονομηχανή του διαδικτύου για να ανακαλύψουμε τα Χριστούγεννα του παρελθόντος μέσα από τη ζεστασιά του σπιτιού μας και μια κούπα καφέ στο χέρι;

Ο χρόνος κυλάει πάντοτε μπροστά, όμως το παρελθόν πάντα θα κρύβει μια γοητεία μέσα του, ειδικά όταν μιλάμε για τα Χριστούγεννα μιας άλλης εποχής. Άλλωστε, αν το καλοσκεφτούμε, το ένα από τα πνεύματα της Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας του λατρεμένου μου Τσαρλς Ντίκενς είναι το πνεύμα των παρελθόντος και των παλιών Χριστουγέννων.

Vintage Χριστούγεννα μιας άλλης εποχής: 1945 - 1970

Κι αυτό το ίντερνετ είναι λίγο μαγικό, σαν χρονομηχανή που μπορεί να μας ταξιδέψει σε εποχές και τόπους που δεν είδαμε ποτέ για να αγγίξουμε λίγη από τη χρυσόσκονη τους. Να δούμε στιγμές που κάποιοι παλιότεροι από εμάς έχουν ζήσει, ενώ κάποιοι άλλοι νεώτεροι ψάχνουν τα χνάρια του χρόνου για να τις ανακαλύψουν στο σήμερα και να τις μοιραστούν με όλους εμάς, τους άγνωστούς φίλους του αχανούς διαδικτύου.

Vintage Χριστούγεννα μιας άλλης εποχής: 1945 - 1970

Φτιάξε μια κούπα ζεστού καφέ και πάμε μια βόλτα στο flickr για να δείτε μια πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη συλλογή που συγκεντρώνει χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες, εικόνες, κάρτες, εξώφυλλα δίσκων, διαφημίσεις, αντικείμενα που κυκλοφόρησαν από το 1945 εώς το 1970. Μια εποχή μεταπολεμική που ο κόσμος προσπαθούσε να ξαναφτιάξει τη ζωή του και να δημιουργήσει. Μια εποχή που γεμάτη νέες τεχνολογικές εξελίξεις που έκαναν πιο εύκολη τη ζωή των ανθρώπων. Μια εποχή που οι χριστουγεννιάτικες ταινίες ήταν γλυκιές σαν μιούζικαλ και οι εικονογραφίσεις των διαφημίσεων πραγματική τέχνη. Πάμε να κλέψουμε λίγες στιγμές από τα Vintage Χριστούγεννα μιας άλλης εποχής για να δούμε πως τα βίωναν οι παλιότερες γενιές.

Κι αν πιστεύεις ότι έχεις όμορφες Χριστουγεννιάτικες οικογενειακές φωτογραφίες μπορείς να τις μοιραστείς κι εσύ για να αυξήσεις τη συλλογή του Flickr. Άλλωστε το ίντερνετ δε θα ήταν τίποτα χωρίς όλους εμάς που μοιραζόμαστε τις σκέψεις, τις αναμνήσεις και τις φωτογραφίες μας.