16.12.2014 - Updated 18.07.2017 - Μαίρη Χαρίσκου – 5 ΣΧΟΛΙΑ

Η πιο όμορφη ντουλάπα του κόσμου γιατί φτιάχτηκε με αγάπή για τη μικρή μου ανιψιά που ζήτησε τη ντουλάπα της Barbie για τα Χριστούγεννα

Όλα ξεκίνησαν όταν πήρα τηλέφωνο τη Μαρία να τη ρωτήσω τι κούκλα θέλει δώρο για τα Χριστούγεννα. Τη ντουλάπα της Barbie μου είπε.

Κλείνω το τηλέφωνο, ψάχνω στο ίντερνετ τη ντουλάπα της Barbie και ομολογώ πως δεν ενθουσιάστηκα όταν την είδα. Εκτός από το ότι ήταν γεμάτη φωτογραφίες παρά ράφια, είχε 30 ευρώ και δεν είχε μέσα κούκλα.

Ξαναμιλάω με την ανιψιά μου και της λέω “Μαρία, η ντουλάπα δεν έχει κούκλα μέσα”, το ξέρω μου λέει, τη ντουλάπα θέλω εκτός κι αν  βρεις κάτι ομορφότερο.

barbie-ntoylapa-11

Να πω την αμαρτία μου εγώ ένα πλαστικό τάπερ δεν ήθελα να πάρω στο παιδί για τις γιορτές. Αναρωτήθηκα κιόλας γιατί ένα πλαστικό τάπερ έχει 3ο ευρώ.  Και μετά σκέφτηκα πως με λιγότερα χρήματα μπορώ να φτιάξω καλύτερη ντουλάπα. Με έξυναν και τα χέρια μου για κατασκευές μάλλον.

barbie-ntoylapa-1

Κοίταξα την mdf πινακίδα σχεδίου που ζωγραφίζω, πήρα το κοπίδι και τη χάραξα στο πίσω μέρος για να δω αν κόβετε γιατί έχε χαλάσει η σέγα μου. Μια χαρά μου φάνηκε ότι κόβετε οπότε αποφάσισα να φτιάξω τη ντουλάπα με πινακίδες σχεδίασης από το πλαίσιο.  Η πινακίδα που είχα ήταν 35Χ50 και αυτό αποφάσισα πως θα είναι το μέγεθος της ντουλάπας όταν θα είναι ανοιχτή για να γλυτώσω και κοψίματα.

barbie-ntoylapa-2

Αγόρασα λοιπόν 2 πινακίδες 35Χ50 και 1 πινακίδα 50Χ70 για να κόψω ραφάκια. Για τα συρτάρια αποφάσισα να χρησιμοποιήσω cardboard 2 χιλιοστών για να μη ζοριστώ με το mdf χωρίς σέγα.

barbie-ntoylapa-7barbie-ntoylapa-10

 

Για να ενώσω τα ξύλα χρησιμοποίησα μια πολύ δυνατή κόλλα από το tiger που μυρίζει σαν κόλλα τσαγκάρη και για ενίσχυση έκοψα καρφίτσες με την πένσα για να τις καρφώσω σαν καρφάκια.

barbie-ntoylapa-3

Οι βέργες της ντουλάπας είναι ξυλάκια για σουβλάκια και τα στηρίγματα κάτι μικρά ξυλάκια χειροτεχνίας από το Jumbo. Τα χερούλια για τα συρτάρια έγιναν με χάντρες και χάντρες-μακαρόνι που πέρασα σε σύρμα χαλκού που είχα και έβαψα με βερνίκια νυχιών. Στο πίσω μέρος ήθελα να κολλήσω ριγέ ύφασμα αλλά δε βρήκα οπότε σχεδίασα ένα και το τύπωσα σε 3-4 σελίδες απλού  χαρτιού.

barbie-ntoylapa-4

Το χερούλι για να κουβαλάς τη ντουλάπα είναι κανονικό χερούλι κουζίνας που πήρα με 2 ευρώ. Όσο καλή τιμή είχε το χερούλι τόσο ακριβές τιμές έβρισκα σε μεντεσεδάκια και κλεισίματα.

barbie-ntoylapa-6

 

Τελικά πήρα από το Jumbo ένα χριστουγεννιάτικο κουτί με 3 ευρώ και ξύλωσα το αντικέ κούμπωμα που είχε γιατί στην αγορά έβρισκα κάτι άθλια απλά συρταρωτά κουμπώματα με 4 ευρώ. Τα μεντεσεδάκια και το κλείσιμο είχαν βιδάκια μακρύτερα από το πάχος του ξύλου οπότε κόλλησα από μέσα ενίσχυση από μπάλσα για να μη κινδυνέψει το παιδί.

barbie-ntoylapa-5barbie-ntoylapa-9

Γενικά έβαψα τη ντουλάπα της Barbie με 2-3 στρώσεις πλαστικό χρώμα και στο εξωτερικό μέρος τη ζωγράφισα με ακρυλικά χρώματα ζωγραφικής. Επίσης κόλλησα γύρω γύρω ασημί κορδέλα για να κρύψω τις ενώσεις.  Δε θυμάμαι κάτι άλλο να γράψω, αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την κατασκευή θα χαρώ να τις συζητήσουμε.

barbie-ntoylapa-8

Της αγόρασα παπουτσάκια και τσαντούλες και μια κούκλα νοσοκόμα για να συνοδέψει τη ντουλάπα, έχω ένα θέμα με τις Barbie που είναι λιγουλάκι ξετσίπωτες τα τελευταία χρόνια, κάτι που θα αλλάξει την επόμενη χρονιά γιατί η Mattel έχασε την πρωτιά στις πωλήσεις. Η νοσοκόμα ήταν αρκετά γλυκιά και σεμνή για το πιτσιρίκι. Οι άλλες κούκλες είναι δικές μου για να ράβω ρούχα για κούκλες.

Γενικά είμαι πολύ ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα και θέλω να μου την αγοράσω αλλά δε νομίζω ότι θα μου την πουλήσει η Μαρία όταν τη δει. Αν και το βλέπω το έργο να ζηλεύει η μεγαλύτερη ανιψιά μου και να ξαναφτιάχνω ντουλάπες.

Τώρα αγχώνομαι μόνο για το αν θα προλάβουν να έρθουν οι κρεμάστρες που παράγγειλα από την Κινά, αν όχι θα φτιάξω μερικές από καλώδιο ή συνδετήρες.