14.08.2017 - Μαίρη Χαρίσκου – 1 ΣΧΟΛΙΟ

Αν ήξερες πόσο χρήσιμα είναι τα καπάκια του Nescafe στην κουζίνα μας δε θα τα ξαναπετούσες! Τα αγαπώ! Είναι το πιο χρήσιμο gadget κουζίνας και είναι δωρεάν

Ναι το δηλώνω! Αγαπώ τον Nescafe. Για  μένα καφές σημαίνει Nescafe. Τέλος. Δε μπορώ να λειτουργήσω χωρίς τον καφέ μου, αποσυντονίζομαι. Κι αυτό σημαίνει πως αγοράζω συνέχεια Nescafe. Κι όταν αδειάσουν τα κουτιά κρατάω τα καπάκια. Θα με έλεγες και συλλέκτη καπακιών Nescafe.

Όχι δεν έχω καμιά παραξενιά. Θεωρώ τα καπάκια του Nescafe ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα στην κουζίνα μου. Κι όταν καταλάβετε γιατί είναι τόσο χρήσιμα δε θα ξαναπετάξετε ούτε εσείς τα καπάκια και θα γίνετε συλλέκτες καπακιών Nescafe όπως κι εγώ.

Γενικά δε πιστεύω ότι έχει συμβεί τυχαία από πλευράς βιομηχανικού desgin  αλλά δεν έχει “διαφημιστεί” κιόλας  ώστε να γνωρίζει ο κόσμος την χρησιμότητα των καπακιών του Nescafe στις κουζίνες μας. Χαζομάρα, εγώ μέχρι και πάνω στο κουτί θα το έγραφα για να ξέρει ο κόσμος και να μη τα πετάει.

Τα καπάκια του Nescafe είναι ότι τελειότερο υπάρχει για να κλείνεις κονσέρβες. μικρές και μεγάλες. Yeah!

Ξέρεις πόσο χρήσιμα είναι τα καπάκια του Nescafe;

Δε θυμάμαι πως το ανακάλυψα. Απλά επειδή ο πατέρας μου είναι λίγο σπαστικός έπρεπε να καλύπτω κάπως την κονσέρβα με τη γατοτροφή για να μη την βλέπει ανοιχτή. Λες και η γάτα με τις τρίχες της ήταν μέσα στην κονσέρβα και θα παθαίναμε κάτι αν ήταν μαζί με τα δικά μας τρόφιμα. Αλλά αυτό ήταν απλώς μια παραξενιά και τη σεβόμουν. Δεν αλλάζεις εύκολα μυαλό σε μεγάλους ανθρώπους οπότε πας με τα νερά τους αν δεν είναι κάτι σημαντικό.

Στην αρχή έβαζα ότι έβρισκα πάνω στην κονσέρβα, πιατάκια του ελληνικού καφέ που έπεφταν, καπάκια από τάπερ που γλυστρούσαν κλπ κλπ κλπ

Και μια μέρα, ω τι μέρα! Έπιασε το χέρι μου το καπάκι του μικρού Nescafe. Και το καπάκι ήρθε και αγκάλιασε την κονσέρβα της γατοτροφής σα να είχε φτιαχτεί γι’ αυτήν. Μαγικό!

Ξέρεις πόσο χρήσιμα είναι τα καπάκια του Nescafe;

Κι από τότε συλλέγω τα καπάκια του Nescafe για να κλείνω τις κονσέρβες που βάζω στο ψυγείο. Είτε είναι κονσέρβα με γατοτροφή, είτε γάλα εβαπορέ, είτε κονσέρβα με μανιτάρια ή με πελτέ σάλτσας. Μόνο τις πολύ στενές μικρές κονσέρβες δε κλείνουν αλλά δεν αγοράζω τέτοιες ποτέ και δε με απασχολεί.  Το γάλα για τον καφέ μου δε χύνεται ποτέ στο ψυγείο και ούτε δημιουργεί εκείνη την αποκρουστική κρούστα στην επιφάνεια του γιατί το κλείνω με καπάκι του Nescafe. Με έχουν σώσει τα καπάκια του Nescafe εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Τώρα που καταλάβατε γιατί τα αγαπώ είμαι σίγουρη πως θα αρχίσετε να τα μαζεύετε κι εσείς. Κάνουμε και ανακύκλωση!

Κράτα το