Υπολόγισε πόσο μαλλί πλεξίματος ξόδεψες και άλλα μυστικά

Άμα νομίζεις πως η ζυγαριά της κουζίνας αφορά μόνο τη μαγειρική κάνεις λάθος, ειδικά αν πουλάς τα crafts σου στο etsy είναι απαραίτητη.

SheBlogs.EU από - Τελευταία ενημέρωση: 1.10.2013

Είδα αυτή τη φωτογραφία πριν λίγο σε ένα άρθρο που σου λέει πως να ξέρεις πόσο μαλλί έχει μείνει στο κουβάρι σου και θυμήθηκα τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιώ εγώ τη ζυγαριά της κουζίνας μου.

Προσωπικά τη χρησιμοποιώ για να υπολογίσω πόσο μαλλί πλεξίματος ξόδεψα σε κάτι που έφτιαξα. Θα μου πεις γιατί θέλω το νούμερο αυτό. Θα σου εξηγήσω…

Αρχικά ας δούμε το πιο απλό σενάριο. Θέλεις να παραγγείλεις ή να αγοράσεις μαλλί πλεξίματος αλλά δε ξέρεις πόσο να πάρεις. Μπορείς να ζυγίζεις μια άλλη μπλούζα που έπλεξες πέρσι ή ένα σκουφί ή οτιδήποτε και να δεις πόσο μαλλί ξόδεψες τελικά. Αυτό φυσικά ισχύει όταν τα μαλλάκια πλεξίματος που αγοράζεις είναι της ίδιας περίπου ποιότητας, σύστασης ή μάρκας, γιατί το καθένα έχει άλλο βάρος. Αλλά έναν μπούσουλα στο περίπου μπορείς να έχεις.

malli

Ο άλλος και πιο βασικός λόγος αφορά τα άτομα που πουλάνε αυτά που πλέκουν πχ στο etsy. Κάπως πρέπει να υπολογίσεις το κόστος του υλικού σου. Ειδικά αν μπλέξεις διάφορα χρώματα είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβεις πόσο μαλλί πλεξίματος ξόδεψες. Αν ζυγίσεις όμως το πλεκτό σου αφού τελειώσει θα ξέρεις πόσα γραμμάρια είναι. Κάθε μαλλί πλεξίματος πουλιέται σε 50, 100 ή 200 γραμμάρια συνήθως. Έτσι με μια απλή μέθοδο των τριών μπορείς να γνωρίζεις ακριβώς πόσο κόστισε το υλικό που χρησιμοποίησες.

Τώρα αν δε θυμάσαι τη μέθοδο των τριων έχουμε ένα θέμα :P Ας το δούμε πρόχειρα λοιπόν

Τα 100 γρ μαλλί κόστισαν 3 ευρώ
Χρησιμοποίησες 40 γρ που κόστισαν Χ ευρώ

Οπότε Χ=(40*3)/100 δηλαδή Χ=1,2 ευρώ

Η μέθοδος των τριών παίζει να είναι η πιο χρήσιμη φόρμουλα που έχεις μάθει στο σχολείο, τη χρησιμοποιώ συνέχεια για διάφορους λόγους.

Τη μέθοδο των τριων φυσικά μπορείς να τη χρησιμοποιείς για να υπολογίσεις το υλικό που ξόδεψες και σε άλλα crafts πχ στο fimo.

Και μια και είπα etsy να σας πω και που αλλού χρησιμοποιώ τη ζυγαριά. Στο να υπολογίσω το κόστος του ταχυδρομείου! Απλώς ζυγίζεις το προιόν σου μαζί με τη συσκευασία του και βλέπεις πόσα γραμμάρια είναι. Ανατρέχεις μετά στον τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ και ξέρεις τι ταχυδρομικά θα πληρώσεις

 

Category: Πλέξιμο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *